Момичета, аз не знам какво да мисля.Преди няколко дни имахме много лоши резултати.Днешната спермограма обаче е коренно различна:
Възраст - 36 години
Период на въздържание: 3 дни
Обем:4.9 мл. (норма 2.0-6.0)
pH:7.8 (норма 7.2-8.0)
цвят: нормален
вискозитет:2 (норма - до 2 см)
време на втечняване: 30 мин.
концентрация на сперматозоиди: 2 млн./мл.
общ брой на сперматозоиди в еякулата: 9.8 млн.
обща подвижност на сперматозоиди: 61%
нормокинеза:50% (норма - > 50%)
хипокинеза:11%
акинеза:39%
брой нормокинетични сперматозоиди: 1 000 000 (норма > 10х10^6 в мл.)
общ брой нормокинетични: 4 900 000 (норма > 20х10^6 в мл.)
аглутенация на сперматозоиди: не
агрегация на сперматозоиди: не
левкоцити: 1 (норма < 1х10^6 в мл.)
епителни клетки <1
еритроцити и др.:не
желатинови конгломерати: не
незрели клетки на спермогенезата:не
Заключение и препоръки:
Olygozoospermia
Може ли само за няколко дни, толкова драстична разлика.Днес много приключения.Първо като тръгнахме за спермограмата не можехме да намерим клиниката.Обикаляне, обикаляне, накрая хванахме едно такси, с него също обикаляхме, но накрая я намерихме, с ... 40 минути закъснение.Както и да е мина това със спермограмата.Минахме и през уролог (в Александровска болница, ако не се лъжа беше проф.Куманов) и доста разкарване беше.Отиваме, той видя и 3-тата спермограма и мисли, че може по нормален начин да стане.Но ние искахме документ (каза, че ако го искат ще го даде).Отидохме в Щерев да подаваме документи, ама не.Като казахме, че нямаме документа трябваше да се върнем обратно при уролога, които тъкмо си тръгваше и ни прати обратно да ни кажат какво точно да напише, той като не знаел какво точно да напише.Оттам пак обратно в Щерев и ни дадоха указания какво трябва да стане.Да постави диагноза, да опише спермограмите и да напише, че с тези резултати сме за ин-витро.Утре сутрин, ще ходим пак до уролога да вземем документа.Оттам в Щерев за документите за фонда да вземем и да се надяваме вече да може да ги подадем.Тъкмо звъннах да питам и д-р Тимева кога е на работа утре, следобед е.Казаха да си отделим повече време.Дано утре вече да стане и да успеем да подадем документи... Направо се скапахме от ходене, даже задремах в трамвая на връщане.