Benche, не ти казвам да не се консултираш с още специалисти по твоя проблем. Консултирай се с колкото може повече хора – един знае едно, друг – друго. И така стъпка по стъпка ти сама ще си сглобиш цялата картина. Повярвай ми, това е най – добрият вариант, аз самата го прилагам вече и за мен от началото на тази година.
В началото реших да се доверя само на един специалист – голямо име, известен човек. Е, прегледите не бяха нещо особено, все даваше надежда човекът. И искаше търпение – сега ще регулираме този хормон 6 месеца, после следващия още 6 месеца, да ама междувременно третият се бил разцентровал...И така времетоси минаваше докато на мен ми писна. И започнах да обикалям – при един, при втори, при трети. От всеки научих по нещо. Вярно, че ме надупчиха цялата (включително отидох и на лапароскопия), но сега като ми се говори, разбирам какво ми казват и сама вземам решения какво да правя. Както ти писах вече от един месец съм при д-р Владимиров и смятам да остана при него. Каквото и да ми предложи като процедура ще се съглася и ще го направя. Затова моят съвет е – действай както ти е казал Владимиров, но събирай информация.
И още нещо – ако тръгнеш по много лекари, някой може да ти каже, че ИКСИ не е за теб. Това ще те зарадва – ще спестиш някой лев, защото например инсеминацията е по-евтина. Ами ако инсеминацията не стане и същият този лекар след това ти предложи ИКСИ? Няма 100 % сигурност никъде, затова прави нещо, без значение какво, но стъпка по стъпка се доближавай до заветната цел. Недей да губиш време в много мислене.
Освен това с всеки следващ опит шансовете за забременяване се увеличавали. Това го прочетох в този форум. Наричало се натрупване на вероятности.
Действай! Това е моят съвет!