0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

намален яйчников резерв
« -: Юни 04, 2007, 12:49:10 pm »
Имам нужда от вашето мнение и съвети.Бих се радвала ако получа мнение на тези от Вас които са се сбъсквали с подобен на моя проблем.
На 34 години съм, 1 година неуспешни опити за забременяване.
Взех съответните мерки и отидох при д-р Владимиров, след хормоналните иследвания които ми назначи резултатите са следните:

FSH 9.35 mlU/ml, estradol 32.64 pg/ml, prolaktin 369.0 mIU/ml, TSH 2.21 mIU/ml, progesrerol 56.54 nmol/l

Каза ми че FSH ми е на резултатите са сравнително добри, т.е все още не съм в критични граници и препоръча директно ICSI. Каза ми че няма смисъл от инсеминации , лапароскопии и други подобни процедури.
Спермограмата на мъжи ми е следната : астенозооспермия + тератозооспермия
Не занам как да постъпя да ходя ли при друг специалист или директно да пристъпя към ICSI.
Моля за вашити съвети.   
Re: намален яйчников резерв
« Отговор #1 -: Юни 04, 2007, 12:52:20 pm »
Проверявали ли сте тръбите?

lb2f
намален яйчников резерв
« Отговор #2 -: Юни 04, 2007, 12:53:22 pm »
Имам нужда от вашето мнение и съвети.Бих се радвала ако получа мнение на тези от Вас които са се сбъсквали с подобен на моя проблем.
На 34 години съм, 1 година неуспешни опити за забременяване.
Взех съответните мерки и отидох при д-р Владимиров, след хормоналните иследвания които ми назначи резултатите са следните:

FSH 9.35 mlU/ml, estradol 32.64 pg/ml, prolaktin 369.0 mIU/ml, TSH 2.21 mIU/ml, progesrerol 56.54 nmol/l

Каза ми че FSH ми е на резултатите са сравнително добри, т.е все още не съм в критични граници и препоръча директно ICSI. Каза ми че няма смисъл от инсеминации , лапароскопии и други подобни процедури.
Спермограмата на мъжи ми е следната : астенозооспермия + тератозооспермия
Не занам как да постъпя да ходя ли при друг специалист или директно да пристъпя към ICSI.
Моля за вашити съвети.   
« Отговор #3 -: Юни 04, 2007, 13:20:42 pm »
За стойностите на хормоните не е лошо да дадеш и референтните граници!
« Последна редакция: Юни 04, 2007, 13:22:49 pm от Mari_Pz »
« Отговор #4 -: Юни 04, 2007, 13:25:13 pm »
Здравей! Аз съм на 32 години и вече две години прява опити за забременяване. През цялото това време ходя по лекари, събрала съм цяла папка с изследвания, дори и в момента вената на лявата ми ръка е вече цяла седмица поддута, мина през всички цветове на дъгата и още не се е оправила след последното нескопосано вземане на кръв. Най-лошото е, че до сега нито един лекар не е предприел някакви конкретни действия към мен. От един месец ходя при д-р Владимиров, но и той все още иска да ме изследва – мен и мъжа ми. В изследвания ще мине и месец юни. Тези изследвания вече ме вбесяват. Искам да се действа, нещо да се прави. Затова моят съвет е – радвай се, че ти предлагат нещо конкретно. Вярно, може да не стане от първия път, но времето ти няма да е минало напразно. Ти все ще си работила реално по твоя проблем. Затова действай както те е посъветвал д-р Владимиров. Това е моят съвет. Каквото и да решиш, желая ти успех!
« Отговор #5 -: Юни 04, 2007, 13:29:40 pm »
Тъжната, времето прекарано в изследвания не е напразно! Прибързано започване на процедура не е от полза за никого. Слушай си доктора и се зареди с търпение.

Успех

lb2f
« Отговор #6 -: Юни 04, 2007, 14:08:28 pm »
FSH референти граници за периода на изследването Follicular phase- 3.5 - 12.5 mlU/ml
« Отговор #7 -: Юни 04, 2007, 14:16:37 pm »
Проверявали ли сте тръбите?

Не , каза че няма смисъл
« Отговор #8 -: Юни 04, 2007, 14:21:03 pm »
Здравей! Аз съм на 32 години и вече две години прява опити за забременяване. През цялото това време ходя по лекари, събрала съм цяла папка с изследвания, дори и в момента вената на лявата ми ръка е вече цяла седмица поддута, мина през всички цветове на дъгата и още не се е оправила след последното нескопосано вземане на кръв. Най-лошото е, че до сега нито един лекар не е предприел някакви конкретни действия към мен. От един месец ходя при д-р Владимиров, но и той все още иска да ме изследва – мен и мъжа ми. В изследвания ще мине и месец юни. Тези изследвания вече ме вбесяват. Искам да се действа, нещо да се прави. Затова моят съвет е – радвай се, че ти предлагат нещо конкретно. Вярно, може да не стане от първия път, но времето ти няма да е минало напразно. Ти все ще си работила реално по твоя проблем. Затова действай както те е посъветвал д-р Владимиров. Това е моят съвет. Каквото и да решиш, желая ти успех!

Благодаря за насърчението, но се чудя, не е ли по-добре да се направи консултация с поне още 1 или  2 специалисти преди да пристъпя към тази процедура. Желая успех и на теб!
« Отговор #9 -: Юни 04, 2007, 14:24:28 pm »
Fsh ти е добре и собено като се имат предвид годините ти. Не че са много!

Защо препоръчва директно ИКСИ? Заради резултатите на съпруга ти ли?
« Отговор #10 -: Юни 04, 2007, 14:26:47 pm »
С това заключение от спермограмата, наистина има основания за пристъпване към ИКСИ. Но моето мнение е, че трябва да провериш и тръбите, преди да започнеш толкова натоварваща (и психически и финансово) процедура.
Успех!

lb2f
« Отговор #11 -: Юни 04, 2007, 15:18:06 pm »
Benche,
Докторът е достатъчно компетентен, отчел е и мъжкия и женски фактор.
Но конкретно мнение за състоянието ти тук трудно ще получиш, защото освен хормоните, лекарят си прави заключения и от другите прегледи. Хормоните са само компонента.
Ако чувстваш неувереност, консултирай се с друг и прецени.
Има ситуации, в които съветите само могат да те заблудят.
Ако пуснеш търсачката ще видиш няколко теми за яйчниковия резерв ...

P.S. Не пускай три еднакви теми в различните подфоруми. Тук четем всичко  :wink:

« Отговор #12 -: Юни 04, 2007, 15:37:13 pm »
Benche, не ти казвам да не се консултираш с още специалисти по твоя проблем. Консултирай се с колкото може повече хора – един знае едно, друг – друго. И така стъпка по стъпка ти сама ще си сглобиш цялата картина. Повярвай ми, това е най – добрият вариант, аз самата го прилагам вече и за мен от началото на тази година.
В началото реших да се доверя само на един специалист – голямо име, известен човек. Е, прегледите не бяха нещо особено, все даваше надежда човекът. И искаше търпение – сега ще регулираме този хормон 6 месеца, после следващия още 6 месеца, да ама междувременно третият се бил разцентровал...И така времетоси минаваше докато на мен ми писна. И започнах да обикалям – при един, при втори, при трети. От всеки научих по нещо. Вярно, че ме надупчиха цялата (включително отидох и на лапароскопия), но сега като ми се говори, разбирам какво ми казват и сама вземам решения какво да правя. Както ти писах вече от един месец съм при д-р Владимиров и смятам да остана при него. Каквото и да ми предложи като процедура ще се съглася и ще го направя. Затова моят съвет е – действай както ти е казал Владимиров, но събирай информация.
И още нещо – ако тръгнеш по много лекари, някой може да ти каже, че ИКСИ не е за теб. Това ще те зарадва – ще спестиш някой лев, защото например инсеминацията е по-евтина. Ами ако инсеминацията не стане и същият този лекар след това ти предложи ИКСИ? Няма 100 % сигурност никъде, затова прави нещо, без значение какво, но стъпка по стъпка се доближавай до заветната цел. Недей да губиш време в много мислене.
Освен това с всеки следващ опит шансовете за забременяване се увеличавали. Това го прочетох в този форум. Наричало се натрупване на вероятности.
Действай! Това е моят съвет!
« Отговор #13 -: Юни 05, 2007, 12:35:48 pm »
Benche,
Докторът е достатъчно компетентен, отчел е и мъжкия и женски фактор.
Но конкретно мнение за състоянието ти тук трудно ще получиш, защото освен хормоните, лекарят си прави заключения и от другите прегледи. Хормоните са само компонента.
Ако чувстваш неувереност, консултирай се с друг и прецени.
Има ситуации, в които съветите само могат да те заблудят.
Ако пуснеш търсачката ще видиш няколко теми за яйчниковия резерв ...

P.S. Не пускай три еднакви теми в различните подфоруми. Тук четем всичко  :wink:

Благодаря за съвета. Нали съм нова и не знаех, мисмех че всяка тема си е отделна и касае определен проблем , ама вече всичко накуп. Дайте ми съвет за добър андролог и уролог
« Отговор #14 -: Юни 05, 2007, 17:20:29 pm »
Д-р Кацаров!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Юни 05, 2007, 17:29:31 pm »
Fsh ти е добре и собено като се имат предвид годините ти. Не че са много!
изобщо не е добре FSH! над 9 е, което е много. именно като се имат предвид годините й, които са едва 32, а не 42, примерно.
освен това, явно има сериозен мъжки фактор, щом се предлаа ИКСИ, а не инвитро. ИКСИ-то се прави основно при мъжки фактор. диагнозата астенозооспермия и тератозооспермия без конкретни цифри нищо не говори.
д-р Владимиров си знае работата, щом е препоръчал това, значи има причини. той не е от хората, които се хвърлят веднага на най-мощното оръжие, ако има алтернативи.
не пречи да направиш консултация и на друго място, но на качествените други места също се чака много за прием.
във всеки случай, аз бих разговаряла с д-р Владимиров и бих го помолила да ми разясни защо, какво и как.

« Последна редакция: Юни 05, 2007, 17:32:32 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #16 -: Юни 06, 2007, 10:28:44 am »
Д-р Владимиров ми ми препоръча ИКСИ преди да е видял резултатите от спермограмата, каза ми че дори да е хубава пак препоръчава ИКСИ, аз още не съм имала консултации с него след като взехме резултатите от спермограмата. Спермограмата е правена в клиниката на д-р Стаменов, и имено там , д-р които прави спермограмите му е казал че му препоръчва инсеминация, защото неговите резултати не са чак толкова отчайващи. Аз се обнадеждих малко, ама след кото попрочетох из форума и като видях какви са неговите показатели сравнение с други направо се отчаях. Сега на 15 имам час за д-р Владимиров ще му занеса спермограмата. 
« Отговор #17 -: Юни 06, 2007, 11:41:25 am »
Ако имаш спермограмата пред теб, препиши показателите и попитай Мели в другия подфорум. Тя ще ти отговори за мъжкия фактор.