Мина цяла година,откакто писах тук и аз още нямам рожбичка.Но годината беше изпълнена с пного,много борба...Нова снимка,лапароскопия...И след 6 неуспешни иксита и 3 неуспешни инсеминации-забременяване-от 4-та инсеминация в началото на 2008.Последва аборт в 6-та седмица.Нови имунологични изследвания.Леко завишени АФА.Казах си,че ако някога зачена отново,ще направя всичко,всичко и ще успея...
30 дни(!!!)след аборта последва ново забременяване.Спонтанно.Както се досещате,не предполагах,че това е възможно.Реших,че закъснението е заради хормоналните последици от аборта.Щом разбрах веднага започнах интралипид,ежедневно фраксипарин,аспирин...Резултат-прекрасен ембрион със сърдечна дейност.
Не можах да се зарадвам на чудото...Отново прокървяване и втори аборт в същата седмица...За психическите последствия не ми се говори.От "изгубена в никъдето"се превърнах в "несъществуваща в реалността".Същество без мисъл,без надежда,без душа...
Мислех,че след 7-годишна борба абортите са най-ужасяващото нещо.Оказа се по-страшно това,че загубих доверие в лекаря си.И в двата случая той не направи нищо...Не ме прие в клинката,не ми каза какво да направя занапред.Стоях вече с кървене пред кабинета му и той каза да отивам в специализирана болница,ако се засили.Това ме отчая повече от всичко.
И може би най-лошото е,че след всичко това отношенията със съпруга ми силно се влошиха и раздялата е може би предстояща.А ние сме заедно от 17 години и аз много го обичам...
Бъдещето?Разбира се,че имам такова :)Нямам никакво обаждане от социалните.Скоро ще трябва да подновя вписването си в регистрите.Ако съпругът ми се разведе с мен до тогава,ще кандидатствам сама за осиновител.Обмислям варианта и за приемен родител.Вероятно ще бъда самотна майка,но МАЙКА!