0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: In Vitro / ICSI - Юни, Юли, Август ' 07
« Отговор #840 -: Юли 31, 2007, 16:23:18 pm »
Жабе, стискам палци и аз, браво на теб за яйцата и ембрионите :lol:
А някой да има инфо за Iliana_K?
Evro, на теб обаждала ли се е? Че я мисля.
Мдааааа, мъти :balk_35:

Сладурки, толкова много искам всички да успеете сега! :lovedock:

Цветунче, добре съм  :D
В момента мътя две ембриончета. Тя мойта много измъчена работа. Изкарахме 3 читави яйцеклетки, но само 2 тръгнаха. И сега тях мътя. Много се бях разстроила, та въобще не влизах тук.
Ти как си миличка? Много ми липсвате всички момичета, с които се запознах по време процедурата!

Стискам палци на всички мацки!  :crossfingers: yahoo_17 stork-boy 
Ей такива ви искам всички след някой и друг месец . preggo   :lol:  :lol:  :lol:

Евро ,  :balk_21:  Обичам те!!! :cuddle:
*
« Отговор #841 -: Юли 31, 2007, 19:11:09 pm »
Благодаря ви за подкрепата!  :D Пия фреш от греипфрут с лимон или портокал. Слагам капки в носа, защото положението е сташно и се старая леекичко да кихам, но не винаги успявам ...

Иначе и аз съм хиперстимулирана, въпреки минималните дози лекарства.

Жабче, беше ли ти подут корема? А болки в яйчниците след трансфера? Съжалявам за болезнения трансфер. Аз го направих с упойка, тъй като съм голяма бъзла ...

На мен коремът ми се поду силно по средата на стимулацията и тъкмо почнах да се притеснявам, Док каза, че вървя към хиперстимулация и намали лекарствата. След трансфера отново много се подух. Имах чуството, че ще се пръсна. И тогава почна болката в яйчниците и подуването понамаля. Страшно ме боляха. Особено левия, чуствах го толкова уголемен. Ти имаше ли режеща болка? Не можех да седя права. Док каза, че е нормално но пих по 2 нош-па и слагах Тилкотил. Добре, че беше за кратко. И после дойде грипа...  :balk_133:

Според вас може ли имплантацията да стане 1-2 дни след трансфер?  :ask:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #842 -: Юли 31, 2007, 19:18:34 pm »
Цитат
Според вас може ли имплантацията да стане 1-2 дни след трансфер? 

Не

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #843 -: Юли 31, 2007, 19:21:27 pm »
Все още ми е подут корема, според мъжа ми ако се кача в градския транспорт ще ми отстъпят място.  :oops:
И моят корем се поду към средата на стимулацията, накрая вече много ми тежеше - виждаха се около 14 фоликула, а се оказаха 18 всъщност. На следващия ден след пункцията ме боля много корема - беше много подут и чувствителен. Слагах си свещички тилкотил и аз, но след трансфера не съм - не ме болят яйчниците, само ми е подут корема. Режещи болки не съм имала - само боцкания в яйчниците от време на време. Не ми биха и Прегнил заради хиперстимулацията.

А трансферът беше без упойка понеже не се очакваше да е труден - сондажът мина бързо и лесно.

Имплантацията в един нормален цикъл става на 7-10 ден след овулация. По тази логика при ин витрото трябва да е 3-7 ден след трансфер на 3ти ден. Нека ме поправи някой ако греша.  :oops:
  09.11.2007
« Отговор #844 -: Август 01, 2007, 11:47:54 am »
а дали кръвен тест ще отчете на 11 ден от ЕТ :ask:
в събота мисля да си пусна.не ми се чака като предния път до 18-ти ден
« Отговор #845 -: Август 01, 2007, 11:49:30 am »

Ще отчете. Успех  :D

lb2f
« Отговор #846 -: Август 01, 2007, 12:08:35 pm »
А Прегнил биха ли ти?
Иначе би трябвало да отчете да. Стискам ти палци!
  09.11.2007
« Отговор #847 -: Август 01, 2007, 12:23:29 pm »
Цитат
Според вас може ли имплантацията да стане 1-2 дни след трансфер? 

Не

Според мен е възможно.
Факт е и че иглотерапията за подпомагане на имплантация се прави от 1-ви до 4-ти ден.
Ако яйцата са оплодени преди 3 и повече дни, си е напълно възможно.
*

evro

• 5167
« Отговор #848 -: Август 01, 2007, 12:45:57 pm »
Моята "теория" че имплантирането става след стадий бластоцист. На Бижу трансфера е на двудневни ембриони и в нейния случй ми се струва невъзможно имплантацията да стане на 2 ден след ЕТ.
Идеята на иглотерапията е да се отпусне матката и да се избегнат контракции. С нищо друго не виджам да е от полза за самото имплантиране. Аз лично вече съм с резерви за тия игли.

Ще отчете. :lovedock:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #849 -: Август 01, 2007, 12:50:30 pm »
Идеята на иглотерапията е да се отпусне матката и да се избегнат контракции. С нищо друго не виджам да е от полза за самото имплантиране.
Според д-р Ликсов иглотерапията подпомага кръвообръщението на матката и по този начин средата за имплантиране става по-благоприятна. Няма нищо общо с контракции. :hug2:
А имплантацията наистина става около 7 дни след пункция (оплождане). При бластоцист трансфер това може да е ден-два след трансфера.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

evro

• 5167
« Отговор #850 -: Август 01, 2007, 12:56:01 pm »
Според теорията на Д-р Ликсов /"а тя е че не повтарял терапия"/ трябваше да съм в 6-7 месец :cry:

Те осмислят живота ни!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #851 -: Август 01, 2007, 13:00:58 pm »

Ще отчете и още как! Дори и по-рано отчита! Казвам го от личен опит. Дано имаш моя резултат! Къде ще пуснеш чхг? Късмет и очакваме хубави новини!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #852 -: Август 01, 2007, 14:13:41 pm »
прегнил не съм слагала.ще пусна чхг-то в пловдив "писанец".днес съм 8-ми ден и започва да ме хваща шубето.поне днес получих писмо от здравната каса :wink:
*

evro

• 5167
« Отговор #853 -: Август 01, 2007, 14:16:15 pm »
На дневен ред е теста :crossfingers:, а за протоколите има време. :kiss:

Те осмислят живота ни!

« Отговор #854 -: Август 01, 2007, 14:18:05 pm »
 :bighug:
*
« Отговор #855 -: Август 01, 2007, 14:34:26 pm »
kit kat по добре да почакаш до 17 ден и тогава да си вземеш тест от аптеката на мен така ми каза доктора.И на мен ми се прави теста по рано,но то си е все едно пет,шест дни повече все ще минат.
« Отговор #856 -: Август 01, 2007, 14:42:47 pm »
kit kat по добре да почакаш до 17 ден и тогава да си вземеш тест от аптеката на мен така ми каза доктора.И на мен ми се прави теста по рано,но то си е все едно пет,шест дни повече все ще минат.

Не съм съгласна. Ранния кръвен тест дава информация имало ли е имплантация.
При положителен кръвен тест, може да се направи повторен такъв след 48 часа. Резултата дава информация за развитието на ембриона.

А в личен аспект, предпочитам да знам колкото се може по-рано, независимо какъв е резултата. За мене чакането е най-трудно.

Успех момичета!

lb2f
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #857 -: Август 01, 2007, 14:43:25 pm »

Извинявам се за намесата, но какъв е смисъла да се чака, миличка ази73? Колкото по-рано научиш какво е станало, толкова по-добре. Повярвай ми при първия опит, който се оказа неуспешен чаках 17 -18 дни, и бях твърдо убедена че съм бременна. Не ме питай какъв шамар получих точно на именния ден на мъжа ми, а можеше да знам по-рано. При втория успешен опит, разбрах на 11-и ден и не съжалявам. Но все пак вие си решавате! Много искам да ни зарадвате с хубави новини скоро! Да знаете!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #858 -: Август 01, 2007, 14:46:20 pm »
Успех на всички!!!

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #859 -: Август 01, 2007, 15:10:00 pm »

напълно съм съгласна с джази и каси.
първия път цикъла ми дойде след като спрях лекарствата на 18-ти ден.имах поне 10 отрицателни уринни теста,но все си се надявах тайничко,че чудото може да стане.когато док.ми каза ,че няма смисъл и да спирам лекарствата бях съсипана.и до ден днешен съжалявам,че не си пуснах кръвен поне да знам имало ли е някаква имплантация.
какъвто и да е резултата колкото по-рано,толкова по-добре