0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bilyana

Здравейте момичета. Моята история е следната. С приятеля ми сме заедно почти седем години. От пет живеем заедно на картира. От както имам цикъл сам с ужасни болки. Пила съм какво ли не, обиколих „най-добрите” лекари, дала съм хиляди за лекарства и изследвания. БОЛКАТА НЕ СПИРА. Всички ми казват „нищо ти няма, ще се оправиш, когато родиш”.   Уморих се да чувам тези думи.
Приятелят ми иска деца, но иска преди това да се преместим в собствено жилище. Нямаме такива средства, а аз нямам вече нерви да чакам. Всеки месец когато ми идва искам да умра. Дори аолина вече не ми действа. Едва ходя на работа надрусана с всички болкоуспокояващи които съм намерила в къщи. Цяла седмица съм като парцал и се питам кое ще боли по-малко – проклетия цикъл или да си прережа вените.
От както се помня обичам децата и много искам да имам, но той толкова ме пази, че дори не свършва в мен.

Помогне те ми, вече не знам какво да правя. :(
« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 09:50:24 am от rally_pat »
*
Re: Помогне те ми, вече не знам какво да правя
« Отговор #1 -: Юни 01, 2007, 03:23:37 am »
mila znam kakvo ti e ,pojelavam ti skoro :shop: :bfp:
Пиши на кирилица
« Последна редакция: Юни 01, 2007, 03:40:07 am от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Юни 01, 2007, 03:40:48 am »
Трябва да искаш дете със сърцето си, а не за да ти спрат болките от мензиса.
« Отговор #3 -: Юни 01, 2007, 08:47:00 am »
Трябва да искаш дете със сърцето си, а не за да ти спрат болките от мензиса.
:good_post:  bilyana, мисля че е малко несериозно това, което пишеш.  Все пак тук сме в болшинството си хора, които копнеят да имат деца, но по някаква причина не се получава.  "Искам дете, за да не ми е толкова болезнен цикъла" е като да искам дете, за да мога да му правя прически!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Юни 01, 2007, 09:00:04 am »
Имах колежка с подобен проблем. После гледах и по телевизията предаване по темата, но понеже аз нямам такъв проблем не му обърнах особено внимание. Но за едно съм абсолютно сигурна - кварталната гинеколожка няма да ти помогне. Не съм много сигурна, но имам бегли спомени, че и това е хормонално и сравнително лесно се преодолява.
Все пак внимавай - с хормоните шега не бива. Не си прави опити сама. Посъветвай се с ендокринолог, за да не стане така, че като намерите жилище да запееш нашта песен.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #5 -: Юни 01, 2007, 10:59:19 am »
За подобни състояния винаги има причина!
Потърси мнение на кадърен гинеколог. Отстрани причината и тогава мисли за дете.
Може да се касае за хормонален проблем, може да е аномалия на матката, може да е полип и т. н.
Само лекар може да ти помогне. Няма никаква гаранция, че раждането ще промени нещата.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #6 -: Юни 01, 2007, 11:01:49 am »
аз също бях с доста болезнен цикъл. няколко пъти даже съм викала бърза помощ за инжекция щото нищо друго не помагаше. и аз съм ги чувала тия глупости че като родя ще ми мине. да ама не - говорила съм с раждали жени с подобен проблем и доста от тях ми казаха че болката не е намаляла след раждането. при мен проблема се оказа в щитовидната жлеза. разбрах го по трудния начин, но така или иначе вече имам почти нормален (като дължина на кървенето) и почти безболезнен цикъл.
и наистина е безотговорно и несериозно да искаш да родиш просто за да не те боли корема...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #7 -: Юни 01, 2007, 11:15:34 am »
Знаеш ли, освен това с раждането, са ми предлагали противозачатъчни, те би следвало също да регурлират цикъла по отношение на болки и обилнст. Не съм била никога на противозачатъчни, затова не мога и да ти споделя дали наистина е така. Не съм и раждала.  :(

Лили, ами това с щитовидната е добър хинт. (Да, ама умните немски мозъци вече 9 месеца не успяват да нагласят стойностите, само ме хвърлят в по-големи крайности. Все пак е надежда, че някога...)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #8 -: Юни 01, 2007, 11:23:30 am »
И аз бях с болезнен цикъл - превивала съм се от болка и съм си вземала болничен чак. После бях на противозачатъчни - родих се направо :) Няма болка, цикъл - точен като швейцарски часовник и доста по-слаб, никакви притеснения за нежелана бременност. Сега ми се иска да не бях се пазила толкова време и да бяхме направили с милото "грешка", но...
Намери си свестен лекар, който да ти изследва хормоните и евентуално да ти препоръча нискодозирани противозачатъчни (ако още не сте решили да имате бебче). Не вярвай на тези неща за раждането - имам приятелки, които след като родиха, имат по-силен и болезнен цикъл. Болезненият цикъл не е причина да искаш дете!

*
« Отговор #9 -: Юни 01, 2007, 15:04:43 pm »
Биляна, трябва да се успокоиш! Опитай се да се успокоиш! Явно си доста объркана и притеснена от един куп неща и по тази причина това, което си написала звучи малко объркано и неясно. Смесила си доста неща вътре, което очевидно е израз на твоето душевно състояние. Затова някак си се остава с впечатлението, че искаш дете, за да ти изчезнат болките по време на цикъла. Едва ли това си искала да кажеш директно. За болезния цикъл момичетата са те посъветвали вече - може да има много причини. Иди на лекар и определете коя е твоята причина, а не лекувай с лекарства следствието, защото болката е следствието от нещо. И аз винаги съм била с много болезнен цикъл. Години наред. Оказа се, че съм имала пак години наред леко възпаление на единия яйчник. Пих и лекарства и клинавиче. Възпалението изчезна, а болките станаха по-поносими. В последните години изпих и един куп хормонални и билки за цикъла и даже вече ми идва, без да усетя и без болка. Не знаех какво е това, а бях чувала от други жени, че имат безболезнен цикъл.
Второ, очевидно е, че ти и приятелят ти трябва хубавичко да си поговорите за приоритетите във вашата връзка. Не знам откъде си (в смисъл, от БГ или от съседните държави), но повярвай ми, ако чакате да се сдобиете с всички материални неща, нужни за едно семейство, то повече от сигуро е, че репродуктивната ви възраст ще е почти изтекла. В БГ нормално работещ човек само със заплата никога не може да си купи къща, но това означава ли, че поради тази причина не трябва да има и деца. Мъжете са така устроени по принцип, възпитавали са ги, че отговорността за едно семейство е тяхна грижа. Обаче отговорността е споделена винаги. Нищо не пречи да си имате дете и да си действате по въпроса за жилището. Успокой се и след това бързо на лекар! Успех!
*
« Отговор #10 -: Юни 02, 2007, 02:36:53 am »
недеите така да нападате моми4ето,мислия 4е много добре знае какво иска ,каза 4е много оби4а децата и 4е много иска да има бебе ,но  неиня приател е пази заради това 4е ниамат собствен апартамент, тиа просто иска6е подкрепа ,
« Отговор #11 -: Юни 02, 2007, 08:25:55 am »
Нито едно от мненията по-горе не е нападка, момичетата са били така добри да дадат дори и практически съвети за това, какво трябва да се търси и изследва. А гостенката е казала това което е искала да каже, никой не е интерпретирал погрешно думите й.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Юни 02, 2007, 18:18:46 pm »
Когато една жена иска дете със сърцето си нищо не я спира, нито партньор, нито лоша материална среда.
За болките - трябва добър лекар.
*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
« Отговор #13 -: Юни 03, 2007, 20:17:24 pm »
Мила,аз съ6то съм с много болезнен мензис.Откакто си слагам све6ти4ки-Indometacin ,болките ми спряха.Но ти трябва да отиде6 на лекар и той да ти изпи6е някакви лекарства.Тези болки са нетърпими,затова действай.

*
« Отговор #14 -: Юни 04, 2007, 00:01:59 am »
А някоя от вас може ли да препоръча лекар, който е постигнал успех?
Аз колкото пъти съм повдигала въпроса, винаги са ми кимали съчувствено насреща, един вид: "Ами така е, какво да се прави...", само един гинеколог ми беше препоръчал да опитам с противозачатъчни, в моя случай не ми върши работа.
*

Lilsi

• *
  • 6
  • Ти си слънцето в мен...
« Отговор #15 -: Юли 02, 2007, 21:20:23 pm »
Аз също имам много болезнен цикъл, но хапчетата ми помагат все още...Да но да не се стига до там да няма какво да ми помогне... За сега от аолин ми минава.
Аз също искам детенце... много искам, но моя също ме пази и то доста...  :(
*
« Отговор #16 -: Юли 02, 2007, 21:53:48 pm »
Аз също искам детенце... много искам, но моя също ме пази и то доста...  :(

и причината да пишеш във форум за двойки с репродуктивни проблеми е......
 8O 8O 8O
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #17 -: Юли 02, 2007, 22:57:19 pm »
Разбирам ви всички. И ще напиша и защо разбира се. Със съпруга ми сме заедно буквално от деца. Аз бях на 15 , той на 22 години :D  От тогава сме заедно и не сме се разделяли. Когато завърших гимназия исках да си имаме дете. Много исках, И той искаше, но не и в този момент. аз знаех че това ще е човека който ще обичам цял живот, той ми е казвал същото, но искаше първо да се нанесем в новия ни дом, да обзаведем и т.н. Но аз не исках да чакам. Със всяка частица на тялото си исках бебче.
Казах му, но той като разбра че искам дете още по упорито слагаше презервативите  :)
Докато един ден в истерия и рев не му съобщих, че ако след толкова години той не е сигурен в това дали иска дете от мен, значи всичко за мен губи смисъл. Тогава човека ми обясни колко крехки и плашливи са съществата наречени мъже и как се плашат от такава отговорност наречена дете :D. Но колко много ни обичат нас- техните полвинки и как заради тях ще поемат и тази отговорност. Та така почнахме да си правим бебето, то естествено не стана. И аз както го исках със всяка една частица от тялото си , направо умирах от болка.
Много боли когато единят иска бебче , другия не. Момичета, колкото и да ви звъчи странно, тези девойки също по един или друг начин са лишени и се борят за бебче макар и с полвинките си. И тази борба не е лесна, аз минах и потази пътечка  :(. С мъж ми се борих година и полвина за да го склоня. казвам ви че не ме болеше по малко от безсъните нощи преди цветни снимки и инсеминации последните три години. И те са тук с мъката си, която се чуди накъде да избие в самотната вечер.
Найстина не може да се сравни с години лутане и неуспешните инвитро процедури на много момичета в сайта, но и те са тук по същата причина. Искат бебче.
Това е моето мнение разбира се. Пожелавам ви на всички скоро да прегърнете своето малко сладко бебче :bighug:

bilyana болезнения цикъл не е оправдание да искаш дете. Аз винаги съм искала дете за да имам още един скъп на сърцето ми човек, на който да дам цялата си обич.
Имала съм болезнен цикул, дрогирала съм се  с хапчета. Не съм могла да стана по два - три дни, но никога не съм искала дете за да спре той. Помисли малко  :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #18 -: Юли 03, 2007, 11:44:33 am »
Много боли когато единят иска бебче , другия не. Момичета, колкото и да ви звъчи странно, тези девойки също по един или друг начин са лишени и се борят за бебче макар и с полвинките си. И тази борба не е лесна, аз минах и потази пътечка  :(.

Аз също имах тази борба с моя мъж. Още в самото начало на връзката ни исках да имам деца от него. Беше трудно - 5 г. да го убедя, че е време да се оженим и след като това стана факт, той все още не беше готов да има дете. Причини - без брой. Убеждавах го 1 г и ми беше много болно, че само аз го искам. И колкото повече се сърдех, толкова повече той се дърпаше. Тази година беше същински ад за мен. Изплакала съм сигурно 10x повече сълзи, от колко през следващата година опити без резултат. С други думи за мен борбата да го убедя беше по-трудна, от колкото чакането след това. Тогава нямах надежда, защото той не го искаше и не беше до мен. А сега знам, че и двамата много го искаме и вярвам, че ще стане  :)
Успех bilyana, дано скоро половинката ти се реши на тази стъпка.
/>
« Отговор #19 -: Юли 03, 2007, 12:41:50 pm »
Моя приятелка припадаше от болки по време на цикъл,след изследвания се оказа,че има проблем с бъбреците.Не е зле да провериш и това.А що се отнася до дете,то на мен ми отне 2 год.да убедя съпруга ми да имаме,а след това още 3,5г.ходене по лекари ,за да забременея.