В репродуктивната клиника няма кой да ми се върже, при условие, че те си работят с други лаборатории и едва ли ще са очаровани от идеята. Или да пуснем на М, пък аз ще го мисля...
Прощавай, но с кого си работела някаква клиника не задължава теб, като пациент да ползваш предпочитаната от тях лаборатория. Ти си и пациент
и клиент, едни немалко пари излизат от твоя джоб, не от техния, та имаш си пълното право да изискваш...каквото и да било. Особено пък в този случай дето "тяхната лаборатория" - реално не дава отговор дали има, или няма хламидия, ами само ви развъртат. Отивате си при лекарката и казваш, че искаш тези тестове, по този метод и точка. Няма никакво значение дали ще се цупят, или няма, не могат да ти откажат.
Изобщо...не се дръжте с лекарите си все едно нещо сте им задължени, особено в случаи като този, който имате сега. Това не са и не следва да бъдат отношение "ще се цупи - няма да се цупи". Говорим за здраве, пари, време и гонене на резултати все пак.
Та отивай и си искай твоето те съветвам. Няма какво да "мишкуваш" да търсиш друг лекар да ти вземе проба и пр. Може и да греша, но преди 2-3 години поне само "Геника" имаха възможност да тестват по този метод, други - нямаше. Скъпа е техниката, консумативите и пр., поради което е нормално, че в повечето клиники и болници - няма как да тестват по този метод. Не е въпрос на каприз, или инат, или "да им играеш сечено" в случая, че да ползваш "външна лаборатория". Ако са много курназ - моля, да ви тестват по този метод в тяхната лаборатория, или в тази с която те работят. Но се съмнявам да има такава възможност
Не знам коя ви е клиниката т.е. не влагам нищо лично в следващото си мнение, но според мен, след случилото се - е некоректно от тяхна страна да не ви предложат тест по споменатия метод, все тая в коя лаборатория, понеже е важно да се знае какво ви има, или няма, а не кой и къде изследва нещо си. Дай да тестваме хламидия с кръвни, ама в "наша" лаборатория, за да е наша, ама нещо резултатът е неясен, ама...карай.
По-важното е да не се ходи в друга лаборатория? Това е неприемливо просто. Поне за мен.