0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Лин

Инжекция анти-Д-гама глобулин
« -: Юли 25, 2005, 11:30:00 am »
Предварително се извинявам ако не съм намерила правилното място за тази тема, но много се чудих. Наистина се радвам, ако може да ми помогнете. За съжаление ми предстои аборт. Проблема е, че съм с отрицателен резус фактор и ще се наложи да ми бият инжекция. Научих, че има проблем с намирането им. Ако имате подобен опит моля ви споделете. Тези дни мисля да се консултирам с друг лекар, но ми се иска да съм подготвена за този евентуален проблем с намирането й тъй като това може да усложни нещата. Ситуацията е много сложна в момента и още не знам евентуалните дни за манипулацията така че ме е страх намирането на инжекцията да не забави и усложни нещата. Искам да питам също тези на които вече са им я били в какъв период след това е било дали е въжможно още непосредствено след това или някой от следващите дни. Благодаря ви предварително.
*
« Отговор #1 -: Юли 25, 2005, 20:21:49 pm »
На мен са ми били такава инжекция, трябва да се бие не по-късно от 72 часа след аборта :!: На мен ми я доставиха от болницата-тогава имаше в наличност, а иначе трябва да я търсиш в аптеките(цената е към 170 лв) :!:
Успех ти желая :!:
*

Anonymous

« Отговор #2 -: Юли 25, 2005, 21:38:13 pm »
Благодаря ти много за информацията. Имам един друг въпрос предполагам, че може да се закупи само с рецепта нали?Ако е така ръцете ми остават вързани тъй като се оказа, че лекаря е  отсъства чак до следващата седмица, което означава, че най-веропятно ше трябва да чакам до тогава и търсенето след това ще забави още повече нещата :(
« Отговор #3 -: Юли 26, 2005, 05:45:33 am »
който и да е лекар ще ти даде рецепта.
Не трябва да се бавиш, да не говорим, че не се много намира лесно.
Не губи време.

Успех!
 :butterfly:
*

ka_terina

« Отговор #4 -: Юли 26, 2005, 08:57:29 am »
не се купува с рецепта.на мен ми я биха веднага след маниполацията.в аптеките не се намира но можеш да им я поръчаш.аз си я купих от болницата те си имат доставчик така че отиваш и казваш че искаш да ти доставят и си я плащаш(те нямят безплатни но платени намират)
*

Lyne

« Отговор #5 -: Юли 29, 2005, 00:03:50 am »
За щастие вече имам ампулата, но след като прочетох листовката се притесних малко, защото имам голямата доза, а при аборти до 13-та седмица се прилага и малката доза. Въпроса ми е дали е от толкова голямо значение каква е дозата.
*
« Отговор #6 -: Юли 29, 2005, 08:42:33 am »
Поясни каква е разликата, какво точно пише в листовката?Защо си се притеснила?
*

Lyne

« Отговор #7 -: Юли 29, 2005, 10:20:58 am »
Ами ампулата я има в дwе дози една, която се нарича пълна и 300 и мини, която е на половина. Пълната се прилага обикновено след раждане и при аборти след 13-та седмица като пише, че преди това може да се приложи малката доза. Но е написано само може така че се надявам, че няма да има голяма проблем. Иначе намерих и листовката на малката доза и в нея пише,че тя главно се прилага при аборти били то спонтанни или такива преди 13-та седмица. Не знам дори при условие, че се намира толкова трудно дали има и малката доза някъде, за да правят вероятен проблем от това.
*
« Отговор #8 -: Юли 29, 2005, 11:06:44 am »
Аз също съм с отрицателен резус фактор, но след извънматочната ми бременност не са ми били Гама глоболин. И сега като чета започнах да се притеснявам, какви са последствията като не са ми били? :?
*

Lyne

« Отговор #9 -: Юли 29, 2005, 12:13:38 pm »
Не се безпокой не е фатално. Просто при следваща бременност трябва във всеки триместър да си правиш изследвания за антитела. А ако бащата е също с отрицателен изобщо няма място за притеснение. Но според мен така или иначе е хубаво да си направиш изследвания дори да са ти били, за да ти е спокойно.
*
« Отговор #10 -: Юли 29, 2005, 13:27:27 pm »
Много благодаря за отговора :)
Мъжа ми е положителен и аз затова се шашкам, а то че ще се правят редовни изследвания е ясно само да забременея :?
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #11 -: Юли 29, 2005, 14:21:00 pm »
И аз съм на същия хал....аз отрицателен а той положителен :evil:
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

Anonymous

« Отговор #12 -: Юли 29, 2005, 16:06:56 pm »
Пожелавам ви бързо и лесно забременяване :wink:  Всичко ще е наред за отрицателния резус не се безпокойте. На мен ми е изключително тежко, че не мога да задържа това бебче, което няма вина за нищо и още повече, че съм почти сама и няма с кой да споделя болката си, а през останалото време трябва да се прикривам пред всички, че съм добре и всичко е наред :( Не е честно наистина тези които толкова искат деца да имат проблеми, а тези които не ги желаят за момента да бъдат дарявани с тях......
« Отговор #13 -: Август 01, 2005, 19:40:56 pm »
Мила Lyne,
аз също направих аборт и съм -резусфактор. В голямата доза са две ампули, но трябва да ти се сложи само една. На мен ми сложиха една, а втората си я пазя в хладилника - на студено. Не се притеснявай - само едната е. Бие се мускулно, но не е страшно и не боли. Трябва да се сложи до 72 часа. Аз си я кухих от аптекета на Шейново срещу 160 лв някъде.
Желая ти успех!
Бъди себе си!
*

Lyne

« Отговор #14 -: Август 01, 2005, 23:51:13 pm »
При мен е една ампула само и се води Full Dose т.нар. голяма доза. Днес бях на лекар и утре вече ще е манипулацията. Нищо не ме питаха за инжекцията дори аз сама си казах всичко пък ще видим утре. На теб кога ти е биха след като мина всичко или докато си в упойка? Притеснява ме това, че трябва да седи на студено и  не знам там дали има къде да я държат. Изобщо днес мног бързо ме претупаха и добре, че беше моята приателка да ми обясни всичко подробно. Разчитам на компентността на лекаря все пак се води един от най-добрите в града и тя е доволна от него. Дано това едноседмично изчакване наистина има резултат. Стискайте палци :(
« Отговор #15 -: Август 02, 2005, 07:32:55 am »
Биха ми я след като мина всичко.
Стискам палци!
 :)
Бъди себе си!
*

Lyne

« Отговор #16 -: Август 02, 2005, 21:00:11 pm »
За щастие всичко мина наред. Но имам още някои въпроси надявам се, че ще може д ами помогнете. Предписаха ми са само доксициклин за 3 дни някъде бях чула, че се пие по принцип 5 дни, както също и друго лекарство за свиване на матката и спиране на кръвотечението. За сега то е слабо ,но се притеснявам дали без това лекарсвто няма да се проточи. Казаха ми, че ако реша мога да го пия като попитах, но дори не знам името му и дали мога да го взема с рецепта. Ще съм много благодарна на тези, които имат такъв опит да споделят за предписаните им медикаменти.
Интересува ме и друго след колко време може вече да се прави секс, защото виждам противоречиви мнения от 30-40 дни до това, че няма прпблем няколко дни след това.
*
« Отговор #17 -: Август 03, 2005, 09:18:49 am »
Здравей,
хубаво е че всияко е минало нормално. Незнам до колко ще ти помогна, но съм сигурна, че всичко ще бъде наред. Относно антибиотика мисля, че лекаря преценя какъв и колко време, на мен след операцията от извънматочна изобщо не ми изписаха антибиотик, само веднъж са ми вляли венозно още докато съм била под упойка.
А за кървенето си мисля, че ще е като нормална менструация, но по-обилна.
Успех
tochica
« Отговор #18 -: Август 03, 2005, 09:29:21 am »
след парвата редовна менструация 30/40дни след маниполазията е препорачително да започнеш със секса.това за след няколко дни са пални глупости,това е рана която трябва да заздравее иначе има опадност от инфекция.сама прецени дали си стрява да си усложняваш живота с бързане.
*

Svetlana

• *
  • 31
  • Има цели, които си заслужават, само ако не убиват
« Отговор #19 -: Август 03, 2005, 12:23:30 pm »
хапчетата за свиване на матката се казват метаргин ако не се льжа, аз сьм ги пила 3 пьти по едно т.е. на 8 часа но при мен беше доста по напреднала бременност