Привет момичета,
вчера ме провокира една случка да се замисля и да пусна темата
. Та ето какво се случи
Ние сме бракуване от 13 год. От толкова чакаме и нашият трети член на семейството. Вече съм разказвала историята в друга моя тема.
За тия 13 год. сме минали през всички възможни изследвания и АРТ. През цялото време моя съпруг, никога не се е опъвал, когато е трябвало да направи спермограма или някакво друго изследване. Никога. Но и никога не е бил т. н. активна страна, когато и където му кажа е съгласен и отива. Не е изявявал желание да идва с мен и да виси пред кабинетите при моите изследвания. Аз от време на време дори му се сърдех и ми ставаше криво, като гледах как другите ходят по двойки.
Но и никога не ми е давал и най-малкия повод да си се чувствам необичана и нежелана. Напротив, много често ми повтаря колко много ме обича. Не ми е показвал и никога, че детето му лисва, че е нещастен от това. Винаги ми е казвал, че аз съм му достатъчна и с дете и без дете и никога няма да ме напусне заради това???? Търпял ми е мрачните настроения, отчаянието и истериите в които съм изпадала след поредния неуспех, особено след ин витро. Това ви е познато на всички.
Просто през цялото време съм оставала с впечатление, че детето не е нещо чак толкова важно за него.
Вчера, при поредното пренасяне на багаж /местим се в ново жилище/, заедно с другите бутилки, намрих едни шише коняк, в което всъщност бяха останали ок. 50мл. Викам му, вземи го изпий това, че да не разнасяме почти празно шише. Той взе да се опъва и да го усуква /иначе конячето му е едно от любимите питиета и не отказва
/ че щял друг път да го пие. Аз се присетих, че и преди време го карах да го пие, а той пак нещо го усукваше.
Вчера обаче си призна. Тази бутилка сме я пили, точно когато разбрах, че съм бременна. /вече съм в 32 г. с., т. е. доста отдавна/ И той си я нарекъл, че ще изпие остатъка, когато живо и здраво се роди бебето.
Просто ми заседнаха думите, стана ми невероятно мило и същевременно се почуствах доста объркана. Аз теста за бременност /първия ми положителен в живота/ съм го изхвърлила отдавна Мислех, че познавам 100% мъжа с който 14 год вече живея. Зададох си въпроса, дали наистина му е било безразлично, че бебето не идва, кокто показваше или е страдал вътрешно много повече, отколкото е показвал????? Не мисля, че мога да го попитам, а и има ли смисъл?
Та така момичета, размишлявам си.
Понякога мъжете са доста прикрити.
Лека седмица на всички