Eли, много добре разбирам как се чувстваш. За съжаление и ние имаме същия проблем. Аз не спирам да се тревожа и тормозя "Защо?".
Не мога да намеря отговор на въпроса "Защо той не иска да го прави вече? защо все по-рядко и по-рядко го правим ?".
Намах редовна овулация, пих какви ли не лекарства, билки, пръснах сумати пари по лекари и изследвания, пръскам ги и сега...
И когато дойде овулацията...ние не правиме секс и всичко отива по дяволите. Гледам си графиките и сърцето ми се къса, днес ми е 30я ден и за този цикъм само 3 пъти сме правили секс и така е всеки месец..
Това ме подтиска и страшно тревожи. Питах го, говорили сме за това и той казава "Искам да се случва по-често, но не знам защо не става.."
И аз показвам графики и казвам радостно, днес имам овулация...
Вечерта идва, заспиваме и пак нищо..
А после се брои че вече почти 2 години не може да имаме деца...
Имаме и проблем със спермограмата - "лека астенозооспермия" с 11% оплодителна способност по Крюгер.
Не знам дали и това не оказва влияние върху сексуалното желание у него. Сега съм решила да идем при уролог да го види.
Надявам се да му изпишат билкови хапчета за повишаване на подвижността и желанието и се надявам това да помогне откъм физиологическата страна.
А що се отнася до психологическата... смятам да с спра с тревогите и обвиненията към него, да се успокоиме малко. Защото стреса от работата му е достатъчен....
Пишеш, че мъжът ти е на доста висока и отговорна позиция, може би затова няма желание за секс, ако вниманието му през цялото време фокусирано да решава важни проблеми, то със сигурност става въпрос за стрес...
Поговори с него, но не прави моята грешка с обвиненията и сълзите
, просто спокойно поговорете. Питай го колко важна е за него работата и дали е по-важна от детето? Колко силно иска дете сега, може би не е 100% готов в момента.
За съжаление при мъжете всичко става страшно бано и ние жените трябва да сме много търпеливи