0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #40 -: Май 20, 2007, 17:20:49 pm »
Здравейте и от мен!  :balk_64:
Аз никога не съм имала проблеми с килограмите, но тази зима ме оперираха от извънматочна, та се наложи да поседя вкъщи и нали се сещате, срещите с хладилника бяха доста чести... Сега като стана топло ужасно се притесних от няколкото килца, които съм качила, но пробвах диетата на майка ми, а именно - лунната диета... Аз като човек скептик въобще не вярвах на такива неща, но факт е, че вече съм 4,5 кг надолу, а през останалото време ям когато поискам и колкото поискам и килограмите не мърдат (е, започнах и да се движа малко повечко и винаги използвам стълби, вместо асансьор)... Дано успеете и вие...http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=3393

за колко време ги свали тия 4,5 кг?
« Отговор #41 -: Май 20, 2007, 17:51:27 pm »
За три гладувания по 24 часа от 2 май  до сега.  :cross: + :aerobik: по мъничко
*
« Отговор #42 -: Май 20, 2007, 17:53:00 pm »
страхотно постижение, поздравявам те!
а лунната диета безопасна ли е за хормоните?
« Отговор #43 -: Май 20, 2007, 17:59:19 pm »
Пропуснах да кажа, че може да се пие чай, айран без сол, фрешове, така че не би трябвало да има проблем, но ако искаш мога да се поразровя и да проверя. :lol:
« Отговор #44 -: Май 20, 2007, 18:06:05 pm »
В bg-mamma са си спретнали цяла темичка по този въпрос, ако искаш хвърли едно око  :ask:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=183975.msg3762152
*
« Отговор #45 -: Май 20, 2007, 19:10:51 pm »
Накратко:
В исторически план: при ръст 164 килограмите ми винаги са варирали между 54 и 60. Била съм и вегетарианка, и суровоядка, но организмът се нагажда след време и отслабването е само в началото. Освен ако не се прави с лечебна и здравословна цел, разбира се. Против съм зверското гладуване и диети, защото не знаем накъде ще избие организмът ни. Още повече, когато се мъчим да ставаме бременни, трябва да сме внимателни. Качих килограми особено след втория спонтанен аборт, защото две години след това се тъпчех с хормонални, за да си предизвикам цикъла.
Сега: умерена, разнообразна, не много калорична храна. Плюс вдигане на гирички и коремни преси всеки ден и едно колело в съседната стая, което въртя пак всеки ден, но когато остава време. Преди да се сдобия с това колело, понеже нямам време за тичане навън, обикалях стаите в къщата - тичах си из тях, като си броях обиколките. Случайно един ден ме завари мъжът ми и доста се съжали над мен да не би нещо да съм се чалнала и го купихме това колело - намалено беше, щото си има фабричен дефект, т. е. няма му онази част, дето измерва времето. Обаче върши работа. След това гледах и един филм за някакъв американски бизнесмен, който също така обикалял огромния си апартамент, защото нямал време да тича навън, а трябва да се движи. Малко е самотно, но като си пуснеш музика и от време на време надничаш през прозорчето - я, някой комшия мине, я, пощальонът, та все едно си тичаш в парка. Спасява положението. :D
« Последна редакция: Май 20, 2007, 19:12:30 pm от DivaRoza »
« Отговор #46 -: Май 20, 2007, 19:24:24 pm »
Здравейте и от мен!  :balk_64:
Аз никога не съм имала проблеми с килограмите, но тази зима ме оперираха от извънматочна, та се наложи да поседя вкъщи и нали се сещате, срещите с хладилника бяха доста чести... Сега като стана топло ужасно се притесних от няколкото килца, които съм качила, но пробвах диетата на майка ми, а именно - лунната диета... Аз като човек скептик въобще не вярвах на такива неща, но факт е, че вече съм 4,5 кг надолу, а през останалото време ям когато поискам и колкото поискам и килограмите не мърдат (е, започнах и да се движа малко повечко и винаги използвам стълби, вместо асансьор)... Дано успеете и вие...http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=3393
   Аз също с лунната диета успявам винаги да си сваля килограмите.След като пих противозачатъчни дълго време заради кисти.От 48 кг за година станах 56.За 2-3 месеца успях да ги сваля всичките,като се има в предвид,че не я спазвах много точно и вечер мъъъничко си похопвах :wink:  .После мъжът ми каза,че съм приличала на мишок и бая ядене му дръпнахме за да стана 51-52.  Сега през зимата бях тръгнала към 54-55,но с три гладувания и за жалост малко нерви ги свалих.  Лунната диета е страхотна,но трябва и СПОРТ!!!!!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #47 -: Май 20, 2007, 21:05:34 pm »
Аз винаги съм била слаба,но и винаги съм спортувала.Гимнастики като по-малка, баскетбол след 7 клас и народни танци около 10г.И в момента също съм по фитнес зали,ходя пеш въпреки, че основно се предвижвам с кола,просто я паркирам доста по далеч от мястото където трябва да отида.Може би за това нямам проблем и сега с килограмите,храня се винаги когато огладнея а вечер рядко пропускам ракиика със салатка.Лятото и биричка си пиивам с моооого риба.Определено зимата си качвам по 2-3 килца но лятото ги смъквам.Но тия разлики май само аз си ги виждам.Всичко си е до натурата така мисля аз.

"Всичко си е до натурата."Много добре казано,Мими!Аз също съм тренирала дълги години спортна гимнастика,после танци,вървя много пеш.Имах и фитнес-период,но спрях,защото е много натоварващ.Във храненето никога не съм се ограничавала,консумирам в промишлени количества шоколад.Биричка,ракийка...както си му е реда.Та моята рецепта е човек да не се застоява на едно място и да се пият много течности.Успех на всички със диетите!
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #48 -: Май 20, 2007, 21:17:30 pm »
Хайде да се включа и аз - които ме познават знаят колко съм слаботелесна - като скелет - 47кг, 170 ръст, 32 години. Купувам си дрехи все още от детския магазин  :).
Не съм пазила диети, но това, което правя е:
- пия много вода (2-4 литра на ден)
- ходя много пеша (сутрин и вечер вървя по 3-4км до работата)
- много танцувам (играла съм модерен балет и народни танци, сега ходя по кръчми, дискотеки и от време на време вкъщи си пускам музика и си танцувам до изтощение)
- не ям хляб и тестени храни (просто не обичам)
- когато имам възможност плувам (много обичам водата)
- ям когато съм гладна и не преяждам
- не ям месо (само пиле и риба - свинско, телешко и всичко останало за мен е гадно)
Преди инвитрото се тъпчех нарочно, защото знаех, че е хубаво малко да кача. След него обаче изпаднах в лека депресия и изобщо не ми се прияждаше нищо. Сега се посъвзех и си хапвам нормално - сутрин, обед и вечер - но в малки количества.

А, и не се лишавам от биричка или сладолед  :D !
*
« Отговор #49 -: Май 21, 2007, 08:26:06 am »
Пропуснах да кажа, че може да се пие чай, айран без сол, фрешове, така че не би трябвало да има проблем, но ако искаш мога да се поразровя и да проверя. :lol:

а онези натурални сокове, на които пише 100% подходящи ли са за диетата?
« Отговор #50 -: Май 21, 2007, 10:02:11 am »
Здравейте отново от мен!
Да докладвам как върви моята мисия "ново тяло".
В петък бях на шейпинг. В неделя бях на сватба, потанцувах, пораздвижих се.
Днес на работа си нося  екипа за йога. Тази вечер пак активен спорт :aerobik:
Срядата пак съм я планирала за спорт.
По отношение на храненето нищо не съм подобрила все още.
Но трябва и на това да обърна сериозно внимание и смятам да намаля максимално сладкото,и тестени храни,  още повече че през този сезон нямам намерение да се откажа от бирата.
Хайде момичета докладвайте - какво направихте за тялото си тази събота и неделя? Как си планирате новата седмица в спортно отношение?
Иначе докладвах на половинката си,че ходя на спорт и че като се върне ще се фръцкам с ново тяло!  Просто не мога да не си спазя обещанието.  :cross:

« Отговор #51 -: Май 21, 2007, 20:18:27 pm »

а онези натурални сокове, на които пише 100% подходящи ли са за диетата?

Да ти кажа честно аз не се доверявам на това, което пише в съдържанието, затова си ги приготвям вкъщи...
« Отговор #52 -: Май 21, 2007, 21:08:19 pm »
Ами в интерес на истината според мен всичко зависи от годините и структурата на човека.
Едно време (до преди 5 години),преди да се омъжа,ходих 2 пъти седмично на фитнес зала и 3 пъти седмично на дискотека(танци до изнемощяване) и не мърдах от 56 килограма при ръст 174см.
После като се "бракувахме"и 2 месеца по-късно се преместихме в Германия,ми то се почна еднааа-голяма скъпотия,аз не работех,мъжо купи нова кола,трябваше да я изплащаме,после мотор и земя на кредит и спестявания отвсякъде.Аз бях 2 пъти тук на дискотека,но не ми хареса(преобладават предимно техно и хауз ритмите) и от това се отказах.Бях качила до 64 килограма,ама нямаше сваляне.Лятото на 2003 се върнахме в Македония и за 3 месеца спаднах на 54 килограма.2004 се прибрахме отново в германия и оттогава си трупам килца неимоверно.Тази година (след коледните и новогодишните преяждания)бях стигнала до 70 килограма.От 3 години насам ходя ежедневно поне по 4 км пеша,нооо не ми помага,докато едно време като бях на 24-25години за 1 година свалих 20 килограма(тези които бях качила след спиране на цигарите)именно с разходки.Започнах с танци и един малък комплекс от упражнения който си съставих-е от това не мога да се оплача-за 4 месеца свалих 6 килограма без диети.Но иначе ежедневно пия по 2 литра вода,закусвам и вечерям,а за обяд съм на някакъв плод-банан,ябълка,не пия никакъв алкохол.А за вечеря гледам най-късно в 19 часа да сме нахранили и винаги гледам да не съм заситена(щото моят вълчи апетит ме води до преяждане много често)и си допълвам вечерята с 200 грама кисело мляко.Това последното хем си ме засища,хем си е и полезно.А иначе през деня не се ограничавам с нищо-ям си кисело,сладко,солено,тестено,но през 2 часа(заради гастрита съм принудена да ям начесто но по-малко).Отказала съм се от диетите,поради простата причина,че след една подобна,като бяхме на гости на роднините на мъжо и не можех да я спазвам,не стига че си върнах килцата,ами и целулит прихванах.И оттогава съм казала,само с активно движение мога да се оправя.И така-хапвам и спортувам и засега има резултат :D
« Последна редакция: Май 21, 2007, 21:09:56 pm от iliyanas »
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #53 -: Май 23, 2007, 10:04:26 am »
Здравейте момичета.Обожавам спорта като малка бях балерина,но ме изгониха защото съм била дебела(макар че бях доста слаба)след това гимнастика,карате в училище.Сега редовно ходя на фитнес през ден,но от края на април спрях(след лапарото),но във вкъщи си правя упражнения задължително.Немога без да правя някакви упражнения.Слаба съм-40кг(166см)не се ограничавам,хапвам каквото ми се прияде.Според мен спорта е много важен и е добре на ден да се отделя по 20-30мин.за леки упражнения.Чувала съм че сутрин е най-добре защото по бързо се стягат мускулите.
*
« Отговор #54 -: Май 25, 2007, 11:38:45 am »
На мен ми стана мъчно пък  :(
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #55 -: Май 25, 2007, 12:13:01 pm »
ето нещо стимулиращо  :lol: :lol: :lol:

http://w1.ohoboho.com/playvideo.php?id=333

Кое му е стимулиращото  8O

lb2f
*
« Отговор #56 -: Май 25, 2007, 12:13:26 pm »
На мен ми стана мъчно пък  :(

И на мен :(
« Отговор #57 -: Май 25, 2007, 14:07:23 pm »
ето нещо стимулиращо  :lol: :lol: :lol:
8OНякои хора явно са с извратено чувство за хумор
*
« Отговор #58 -: Май 25, 2007, 15:28:32 pm »
да, балгодаря за това, че ме изкарахте извратена!
тази жена явно изкарва пари по този начин, извлякла е и положителното от положението си..ако беше кльощава, нямаше да бъде известна.в нашата компания има момче около 140 кг, което е душата на всяко събиране, прави килограмите си своето най-силно оръжие и е готов за комик в 'шоуто на слави'.евала на такива хора.
а за 'стимулиращото' преди си слагах снимки на слабички жени на хладилника, това само че е обратното....
както и да е, идеята беше съвсем друга!
съжалявам.
« Последна редакция: Май 25, 2007, 15:38:39 pm от Мимка »
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #59 -: Май 25, 2007, 19:13:32 pm »
Аз ви споделих колко обичам спорта :presi:обаче нещо заради топлото време взе да ме домързява,хич не е добре това защото мойто мило се връща другия месец.Трябва да съм във форма,обаче ми трябва някакъв стимул.Стимулирайте ме ако обичате  :lol: