0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как си поддържате тялото?
« -: Май 18, 2007, 11:10:48 am »
Здравейте момичета!
Може и да е пускана такава тема, но поне последните месеци не ми е закачило окото подобна дискусия.
Нека всяка от нас сподели какви грижи полага за тялото си и съответно колко са успяли да постигнат в поддръжката. Можем и взаимно да се стимулираме.
Аз примерно като малка съм тренирала плуване. ИмаХ хубаво тяло. Стегнато, пропорционално. Нямах проблеми с теглото и т.н. Дста често получавах комплименти за фигурата си. Е ами излишно е да споменавам,че не получавам вече такива. Работата ми е такава,че по дял ден съм на стол, и се сраснах с пейките по спирките докато чакам и с автобусите. 
Допреди години имах навика да правя всяка вечер гинастика вкъщи, тогава все още ми се харесваше тялото, но от две години и това съм зарязала.
Сега съм започнала шейпинг, но едвам успявам да отида по веднъж седмично. И като отида правя 2 скока, 3 почивам.
Вярно ще свикна, ще добия тренинг, но нали трябва по-честичко да посешавам залата. Фитнес изобщо не обичам.Преди ходех често пеша, но напоследък "имам слабост" към автобусите и такситата. Но и ходенето пеша едва ли би помогнало на състоянието на тялото ми в което съм. Въпреки,че живея в морски град басейните са най-рядко срещаното нещо в него. Трябва да пътувам чак до комплеските,че да ползвам някой. Не мога и да плувам вече, защото едното ми ухо само чака да го усети вода и е прихванало отит. Да не споменавам гъбичките в ушите и на други места.
Бихте ли споделили вие какви грижи полагате, какво спортувате, ходите ли пеша, пиете ли големи количества минерална вода?
Хайде стимулирайте ме по някакъв начин и разбира се  ако аз мога и аз вас, че наистина не се одобрявам как изглеждам.
Да не говорим,че спорта ми спомага за много добър тонус и наистина ми се покачва настроението, особено сега в месеците на самота без половинката. И въпреки,че виждам ползата защо пак толкова ми е трудно да се замъкна до залата??!!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #1 -: Май 18, 2007, 11:28:07 am »
Като ученичка бях клечка, въпреки безумния режим от пържено, панирано, солено и хляб. Само с решаване на задачи поддържах фигура  :lol:

После отидох студентка и година след година оставаше по 0.5 кг в повече. Сега съм със средно телосложение. Може да се опише като леко "пухесто", като най-вече имам коремче.

По едно време ходех на спорт редовно, бях се постегнала, но всяко чудо за три дни. Сега правя упражнения малко сутрин, но от дъжд на вятър, ефект - нула, естествено  :?

Не ми пречи, засега не ми тежи много дупето  :P
*

    Жужка

  • ****
  • 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #2 -: Май 18, 2007, 11:29:07 am »
Спазвам няколко много простички правила (е не винаги, и аз трупам килограмчета :lol:)
1. На закуска (около 10-11 часа преди обяд, тогава огладнявам) изяждам около 400 грама сочни плодове.
2. На обяд и вечеря гледам винаги да ям пресни зеленчуци (салата) и следя количеството на сготвената храна и хляба да не надвишава колич. на салатата.
3. Сутрин и вечер (поне 4 дена в седмицата) правя упражненията от книжката на Калан Пинкни (каланетика) - не си падам по масов спорт сред запотени тела в тесни и душни зали.
4. Избягвам да ям изделия с бяла захар и бяло брашно.
5. Обичам да ходя пеша (когато не съм на токчета - пък аз в 60% от времето съм) и го правя с огромно удоволствие.
Тези правила, обаче не ми помогнаха да махна бричовете си - имам си широк, твърде женствен ханш. Ама структура, кво да правиш  :D!
Мога, стига да искам.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #3 -: Май 18, 2007, 11:30:44 am »
Здравей Stelliana! Само да ти кажа, ходенето пеша много помага. Аз преди време също много тренирах -  то плуване, то фитнес, лека атлетика, ..., бягах почти всяка сутрин или в морсата или на игрището до нас, ама с годините човек изгражда един режим - работа-в къщи, и не остава много време за спорт, пък и желанието съвсем го няма. Затова активно да походим пеша. Е, вярно ще походим събота, неделя евентуално, след работа към вкъщи, но пък...Бягането е много полезно и примерно каране на колело. Не изискват организирано мероприятие, а време когато ти си отделиш :wink: Въпроса е да свикнеш, после имаш нужда....Ама не ме питай колко често правя аз тези неща. От всичките в разходките съм най-изпълнителна. А и откакто ми казаха да забравя за къпане в морето и басейни и плуването отпада. Много жалко! Но ти си герой, след като си тръгнала активно да се занимаваш със спорт. Веднъж седмично на шейпинг, после два пъти и ...Дерзай! Аз се гордея с теб!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #4 -: Май 18, 2007, 11:39:21 am »
Мразя да спортувам.
Работя на бюро, сутрин се мятам на колата, за да отида на работа, вечер обратно по същия начин. Т.е. движение почти никакво.
Като ученичка бях пълничка (бих казала дори дебеличка).
Сега съм слаба - всяка вечер пия по един аперитив, не се лишавам от нищо - готвя със сметана, любимата ми салата е с майонеза.
Как става - изградих си навика - слагам си определена дажба ядене в чинията (не много), изяждам го, чакам да минат 20-тина минути - ако още съм гладна - ям, ако не съм, спирам.
А иначе съм много лакума.
Имаме велоергометър - закачалка - докато го карах (около месец) напълнях с 3 килограма, затова и спрях.
Дори и да ме оплюете - това е моята рецепта.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #5 -: Май 18, 2007, 11:57:56 am »
Аз пък обичам спорта, но нещо не го практикувам редовно, сега и не мога.
Тренирала съм гимнастика, спортна и художествена, после маллко плуване,
абе имах що годе добро телосложение. По стечение на обстоятелствата
спрях да спортувам, и всичко се промени. И аз като Фоксче, имах
велоергометър, и преди около 4 месеца мъжа ми каза, че никой няма толкова
скъпа закачалка и го продаде без да ме пита дори! Ами аз го карах една
или две седмици най-много. Абе всичко е до нагласа, и май наистина
всяко чудо за 3 дни. Трябва самодисциплина, не става само с ядене :lol: :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #6 -: Май 18, 2007, 12:01:03 pm »
Айде и аз да се оплача.
Толкова ме мързи да спортувам, че няма и накъде. Във фитнес, не можеш да ме вкараш; да тичам на стадиона - хич. Понякога карам колело, ама много ме обива седалката и се отказах; карам тротинетка (за големи хора де, не от тея дребните) ама малко.
Като малка ходех на народни танци - 7 години - тялото ми беше стегнато, но от както се отказах - дупата започна да увисва.
Работата ми е на 5 мин и познайте - ставам сутрин, спейки отивам до работа и сядам, после ставам и се прибирам у дома след 8 часа - супер заседнало (къде отиде сутришната физзарядка  :D )
До миналата година се справях някакси, но след тази зима (от къде съм качина не знам) имам целулит  8O и съм с намерение нещо да правя.
Започнахме с една група жени да ходим на народни танци, веднъж седмично. От скоро започнахме с майка ми да ходим пеш по час, час и нещо. Дано има ефект  :lol: :lol:

Трябва самодисциплина, не става само с ядене :lol: :lol:
:balk_46: :good_post: :good_post: :good_post:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #7 -: Май 18, 2007, 12:06:09 pm »
Тази вечер съм на шейпинг.  8O Домъкнах се на работа с огромната  торба с екипа, който специално си купих за целта. Т.к. времето ми се стори мрачно и дъждовно,реших че е вредно за обувките ми и вместо да отида пеша до работа си взех такси!! Иначе станах рано, за да успея да се предвижа ПЕША.
Ами възмутена съм от самата себе си! 
Но от УТРЕ :presi: :veloergo: :cross: :aerobik:
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #8 -: Май 18, 2007, 12:12:05 pm »
Но от УТРЕ :presi: :veloergo: :cross: :aerobik:

Дано, дано, че това от утре ми е мнооооого познато :lol:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #9 -: Май 18, 2007, 12:20:03 pm »
От храните избягвам само панирано и твърде мазно, защото имам операция на стомаха и съм доживот на диета за някои неща, става ми лошо от тях.

По обед избягвам да ям въглехидрати - картофи и хляб - защото ми се приспива зверски и цял следобед не мога да работя, а само

 officespace  :lol:  :lol:  :lol:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #10 -: Май 18, 2007, 12:30:38 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!
Толкова я обичам, а  вече нахлува и бирения сезон.
То кое по-напред да направя, да спортувам ли, бански ли да си търся, биричка ли да пия.Ами няма време за всичко! :wink:
Иначе за бански елате да видите каква енергия имам да обикалям магазини, а иначе пеша на работа не мога да се дотътра.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #11 -: Май 18, 2007, 12:30:56 pm »
Привет и от мен.  Като дете бях пълничка, но от 3-4 клас започнах да правя диети и до завършване на училище бях в страхотна форма.  Следях какво ям, генетично имам добра структура, от време на време бягах на стадиона и си изглеждах много добре.  В Университета понапълнях и сега все още съм си така -- около 5 кг над училищното ниво.  Имаше сезони, през които не ям и свалях, но като цяло съм си с 5 кг над училищното ниво.  Живея в сравнително малък град, а и ходя с кола на работа, така че не мога да се насладя на ходенето пеш.  Пропуснах да кажа, че като ученичка всеки ден ходех поне в едната посока пеш до училище -- 35 мин. бърз ход.  Допускам, че и това имаше положителен ефект.  От половин година вече ходя на танци и се чувствам страхотно.  В началото не ми се тръгваше от къщи, но сега вече съм по-добра в начинанието и ходя с огромно желание.  Определено има ефект.  2 пъти в седмицата, но сравнено с нищо си е значимо спортно постижение.  Не съм отслабнала, но видимо са ми се постегнали краката и определено ходя с ново самочувствие, по изправена и т.н.  Така че, моята рецепта е да си намери човек занимание, което му доставя удоволствие.  Само така би имало някакъв успех.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #12 -: Май 18, 2007, 12:34:28 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

А от алкохол как съм забелязала, че се пълнее -- ужас! :balk_153: Но и биричка обичам да си пийвам, че и по една малка домашна ракийка може, със салатка. :balk_159:
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #13 -: Май 18, 2007, 12:36:46 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

Ами какво да ти кажа, много я обичам, таз биричка :lol:
И наистина, в този сезон........ :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #14 -: Май 18, 2007, 12:50:06 pm »

Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

 А пък аз умирам за червено винце и резултата след зимата е пухкавичко тяло.Е хайде ще си призная от ноември до март всеки ден по 300гр.- дават ни го наши приятели, които се занимават с лозя и производство на вино.
Иначе правя гимнастика, карам колело, опитвам се да ходя повече пеша и лятото успявам да се докарам по стройничка.
« Последна редакция: Май 18, 2007, 13:00:13 pm от orhidea »
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #15 -: Май 18, 2007, 12:53:28 pm »
   Преди 2 години, с 2 приятелки решихме малко да поспортуваме .Ходихме да бягаме в морската.Първият път много ни хареса.Много беше тонизиращо.Втория ден,малко решихмме ,че по-лекичката трябва да я караме,че нещо бързо се изморихме  и къде бягахме,къде цигари пушехме   :oops:  .Третия ден бятането се превърна в разходка и...това беше!  :lol:  Обичам спорта,ама мнооооого ме мързи да спортувам.  :x .Като малка тренирах ориентиране и много ми харесваше да бягаш сред природата.Сега от 2 месеца си стягам бедрата с един уред,дето го имам от 100 години и като го изкарах беше хванал 2 см. прахоляк.
  Иначе като усетя,че кипя от енергия си пускам хубава музика и почвам да си танцувам и подскачам докато каталясам!   :P   А за биричката...хм...няма да говоря.   :P
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #16 -: Май 18, 2007, 12:54:39 pm »
само да вмъкна- не се пълнее от биричката и винцето, а от мезенцата покрай тях  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #17 -: Май 18, 2007, 13:02:25 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

Ох ох ох ... Мноооого болна тема  :? Ама МНОООГО я обичам бееееее..... И картофки пърженки, и панирани лукови шайби, и ... оххх, явно съм гладна  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #18 -: Май 18, 2007, 13:07:25 pm »
Аз винаги съм била слаба,но и винаги съм спортувала.Гимнастики като по-малка, баскетбол след 7 клас и народни танци около 10г.И в момента също съм по фитнес зали,ходя пеш въпреки, че основно се предвижвам с кола,просто я паркирам доста по далеч от мястото където трябва да отида.Може би за това нямам проблем и сега с килограмите,храня се винаги когато огладнея а вечер рядко пропускам ракиика със салатка.Лятото и биричка си пиивам с моооого риба.Определено зимата си качвам по 2-3 килца но лятото ги смъквам.Но тия разлики май само аз си ги виждам.Всичко си е до натурата така мисля аз.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #19 -: Май 18, 2007, 13:07:52 pm »
само да вмъкна- не се пълнее от биричката и винцето, а от мезенцата покрай тях  :wink:

 :balk_170:      Така си е ! :wink: