0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #100 -: Юли 22, 2008, 14:59:29 pm »
Ми мила аз съм 173 и в последните няколко месеца стигнах 60кг. и се чувствам като плондерче :oops: Ама въпроса не е в това да гледаш кое е идеалното тегло за теб,а да поддържаш такова което те каро да се чувстваш добре в кожата си.Аз премерно винаги съм си била много слабичка и в последно време покрай смяната на работата(пък и не само работата-спрях кафето,цигарите,храня се като невидяла),си лепнах някое и друго килце.Всички ми казват,че изглеждам добре,но аз самата не се чувствам комфортно.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #101 -: Юли 22, 2008, 15:03:02 pm »
майтапя се,честно да ти кажа хич не ме интересува чуждото мнение дали сам дебела или не,за мен еважно мъжа ми дали ме харесва така,а Новилка ти какъв здравословен проблем имаш,ако не искаш не ми отговаряй
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #102 -: Юли 22, 2008, 15:05:41 pm »
Днес си взех Ел-Карнитин на капсули. Как да го пия тва чудо? От течния ми ставаше лошо,тъй като съм с ниско кръвно. 8O
Л-Карнитинът се приема в зависимост от килограмите. Пише го на опаковката. Хубаво е да се взема 1-та доза 30 мин. преди тренировка, другата непосредствено преди лягане вечер.
 И , ако ми позволиш, един съвет. Намали килограмите на силовите упражнения, ако искаш да сваляш килца. С тези натоварвания /25-30 кг/ ще развиеш доста мускулите, а те тежат. Рискуваш да натрупаш доста мускули в гръдния кош и в бедрата, което за мен не е особено женствено. Но, това е мое мнение, де. Ти си преценяваш кое е добре за твоето тяло. Гледам, че гониш цел 170см/52кг, което си е фино тяло, а с такива натоварвания.../тук пак си позволявам мой коментар, че за тия сантиметри повече от 54 не трябва да падаш/
 Желая ти успех в борбата с излишните килца  :)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #103 -: Юли 22, 2008, 15:12:33 pm »
майтапя се,честно да ти кажа хич не ме интересува чуждото мнение дали сам дебела или не,за мен еважно мъжа ми дали ме харесва така,а Новилка ти какъв здравословен проблем имаш,ако не искаш не ми отговаряй

13 операции, намиращите над ануса- на опашката.И там е само кожа, и когато вдигна килата- става гадно разтягане .

Жекова, благодаря ти много за съвета. Ще се възползвам от него. :P
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #104 -: Юли 22, 2008, 16:13:00 pm »
Днес си взех Ел-Карнитин на капсули. Как да го пия тва чудо? От течния ми ставаше лошо,тъй като съм с ниско кръвно. 8O
Ще споделя при мен как беше:
Напълнях с 4кг,и сега съм 61/170,пиех 3месеца Л-карнитин на капсули +упражнения предимно за дупето и бедрата,но ефекта беше стягане,но без сваляне на кг.Мое мнение хич не си давай парите,но щом вече си го купила,пък пробвай,на всеки метаболизма е различен,дали защото имам хормонални проблеми/щитовидни/,при мен нямаше ефект.Успех и ще пишеш при теб как е.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #105 -: Юли 22, 2008, 16:54:01 pm »
Муцка, аз съм на 25 години 170/ 60 кг. А винаги съм била 52 кг. Така че се боря със сетни силици да сляза на моята си граница на килцата.
Още една от моите.Ама аз гоня 56, за 52 не смея и да мечтая!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #106 -: Юли 22, 2008, 19:35:28 pm »

дали защото имам хормонални проблеми/щитовидни/,при мен нямаше ефект.

А влияе ли Л-карнитина на щитовидната жлеза?
Всички хормони са ми в норма,но МАТ са ми малко завишени,а пия Л-карнитин.
Кажете моля,какво знаете по въпроса.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #107 -: Юли 22, 2008, 22:17:10 pm »
Алооооооооооооооооу 25-годишните фиданки, я да си траете там. :lol:
И аз до преди 3 години бях 53 кг. и съм 170 см. Ама свърши вече тая. Сега съм 70 и след три бременности и едни отказани цигари борбата е безмилостно жестока. Напоследък ходя гладна и дебела, а пък щитовидната ми разказва играта и ич не смъквам, ама кво да се прави.
Новилка, за сваляне прави няколко серии с много повторения, но бавно. Бързото изпълнение на упражненията е за трупане на маса, а бавните повторения топят мазнините.
Хайде успех на всички в започнатите начинания. Аз засега съм отложила борбата до регулиране на функцията на жлезата. Освен диетата де, но с нея и без нея все тая.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #108 -: Юли 23, 2008, 17:23:45 pm »
Алооооооооооооооооу 25-годишните фиданки, я да си траете там. :lol:
...
Ох, мацка. И аз като ги чета и си казвам бреее, аз ли съм нещо не в час, как да я докарам 178/9 на 58 кг? Не се сърдете момичета, ама то това си е див и щастлив блян - та нали тук се боря от месец и половина да хвърля поне 5, хайде може и само 3 кила. Ама не и при мен щитовидната е решила да се гаври с мен  :P, а и почвам едни хормони... та знае ли се вместо да отслабна мога да кача още... Ама нали бебе искам, ще си трая. После ще му мисля, може само мъжо да иска малко ножа да точи, ама нейсе и този филм съм го гледала...
А вие все пак внимавайте с отслабването - да не лишите организмите си от нещо важно микроелементи и пр., че как ще синтезирате качествени хормони и ще храните после бременността...Пазете се!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #109 -: Юли 24, 2008, 20:42:00 pm »
злопулучните  ми опитис  Л акрнитин отпреди две години -са че  напълнях като  го приемах-тренирах  доста усилено тогава  и може програмата и режима да не са били са мен

Сега  с успокоението,че заради я хормоните, щитовидната и опитите за забременяване и какви ли не такива оправдания  че не трябва адс  елишавам от нищо  ,си хапвам на воля.
Позакръглила съм се /173 на 59-60/  -особено в коремчето  и  дупето -ама  хич не ми пука.Но това съотношение не е показателно все пак заз вида на човек-зависи от телосложение,мускулатура.
както често казвам надявам се да почна да едрея по друга причина -май засега само надежди.


Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #110 -: Август 19, 2008, 11:53:51 am »
Мажа ми свали около 15 кг 2 месеца преди сватбата,ато караше само на месо и зеленчуци,фитнес и на 5 дни имаше един,в който "зарежда"-т.е. яде всичко.
Сега година след това от 98кг е станал трайно 79кг,с оформрно тяло и без шкембе.
Аз не вярвах че ще се заеме толкова сериозно,но това май още по вече го мотивира.
Да не забравя да кажа че все още се храни по този начин.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #111 -: Август 19, 2008, 13:19:15 pm »
Аз преди месец най-после се доверих на диетолог и мисля, че не сгреших:)
от години съм си леко пухкава и какви ли не начини не опитах за да сваля от 5 до 10 кг.Свалих с Дюканската диета след ИКСИ-то около 6кг. но месец след като я спрях си ги върнах наново:(
Свързаха ме с момиче, което е завършило "диетология" в Гърция и с голямо недоверие се "оставих" да ме убеди да опитам да се храня балансирано.Направи ми диета (така да не ми харесва тази дума вече:) за 15 дни първоначално и за тези 2 седмици свалих 3 кг без да съм се лишавала от храна.Дори имаше случаи (и сега е така) когато не успявах да си изям всичко което ми се полагаше за деня:)
Сега продължавам със следващите 15 дни и за едната седмица от новия режим съм свалила 1 кг.Тя ми гарантира, че за 2 м. ще сваля 9-10 кг.
Само да поясня, че съм висока 170 а преди да започна диетата бях станала 72кг.
Тренирам по 30-40 мин. през ден в къщи на крос тренажор и това със сигурност допринася за слабеенето но най важното за мен е, че не се чувствам гладна:)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #112 -: Септември 12, 2008, 20:28:40 pm »
Преди 175 см, 54 кг, сега 175 см, 67 кг, бременна в 9ти месец на 31 години.
Ще започна от там, че всичко е малко или много до структура, и такива цифри са невъзможни за някой с по-едра структура.
Другото е режим на хранене, защото въпреки структурата ако се тъпчех с болкуци нямаше да съм това, което съм.
Не ям месо от 10 години просто за информация, преди като ядях видима разлика нямаше.
Не пуша от 2 години, като пушех все тая, не се отрази на теглото ми.
Говоря за времето преди да забременея...
Ям малко и рядко, обикновенно 2 пъти на ден, веднъж към обяд, ранен, и вечеря, отново ранна. Кафе никога не съм пила, така и не се научих, наблягам на чая - черен и истински, на листа. Газирано рядко пия, т.е. не повече от чаша на ден и то не всеки ден. Не ям сосове полуфабрикати, погледнете съдържанието на захар и други глупости е един прост кетчуп например. Сладко също рядко, някоя милка от дъжд на вятър или сладкарница Романс още по-рядко.
Какво ям ... салати, сирена и кашкавали, хляб, мляко, готвени зеленчуци, яйца. Но както казах ям по малко! Ако изяждах 3 вместо 1 филия картинката щеше да е друга. Смятам, че количеството храна е от огромно значение за формата на тялото, просто правя елементарна справка с чиниите на хората около мен и номера дрехи, които носят. И сякаш думите "Гладен съм!" оправдават тези количества.... Човек може да живее с много малко количество пълноценна храна и да е здрав и да се чуства добре, стига да може да се пребори със стомаха си и чуството на глад. Старая се да не преяждам, спирам да се храня много преди да се почуствам сита, чуството за ситост идва 15-20 минути по-късно и е приятно, без да се чустваш преял или пред спукване. не че не се е случвало, но пак казвам рядко :)
До всичко това съм достигнала сама, по пътя на опита. Това работи за мен. Диетата в моята глава е всързана с количеството и качеството на храната. Имам любим афоризъм: Ям за да живея, а не живея за да ям.
И понеже стана много дълго, в заключение ще добавя, че това не съм го постигнала за 1 месец, както на повечето хора им се иска, а с течение на годините се е наложило като моя житейска философия.



Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #113 -: Септември 12, 2008, 20:32:32 pm »
 :oops: :oops: :oops:
Съжалявам дублиращ се пост!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #114 -: Септември 15, 2008, 12:22:18 pm »
 SummerSun, страхотен режим. Добре звучи, но при мен е неприложим. :(
Аз нямам любим афоризъм, но ако имах, щеше да звучи така: Обичам да ям! :lol:
Аз не ям защото съм гладна, а защото е вкусно. И готвя така, че да си оближа и пръстите. Зодия телец съм, какво да правя. :D

п.п. И аз на 30 бях 53 кг. Ма ся кво ми стана :lol: :lol: :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #115 -: Септември 15, 2008, 14:46:47 pm »
SummerSun ти си се обрекла на пълен глад според мен. Аз също съм 170 и съм 52 кг.-обаче хапвам доста огромни количества храна, но според мен за да не пълнея огромно значение оказва мисленето ми. Когато се стягах за килограми, все качвах.Откакто си промених мисленето и вече се храня с огромна наслада и без да мисля дали ще напълнея - резултата е факт.От години съм все със същите килограми. Но много се движа и ходя на гимнастика, може би и това е от значение.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #116 -: Септември 15, 2008, 14:59:55 pm »
п.п. И аз на 30 бях 53 кг. Ма ся кво ми стана :lol: :lol: :lol:

Ще се оправиш, sia ! Просто, семейният живот е хубаво нещо.  :D

Ти не си ли височка, защо ми се мотае в главата нещо от порядъка 178 см... Ако е така това с 53-те кг направо е стряскащо  8O

Телец са велика зодия! (Казано от една коза...)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #117 -: Септември 15, 2008, 15:04:00 pm »
SummerSun, аз заради подобна диета/режим сега пълнея... Имам предвид рядкото и оскъдно хранене. Внимавай, всичко се връща... Искам да кажа от един момент организмът се счупва и започва да трупа от нищото...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #118 -: Септември 15, 2008, 15:15:52 pm »
SummerSun, аз заради подобна диета/режим сега пълнея... Имам предвид рядкото и оскъдно хранене. Внимавай, всичко се връща... Искам да кажа от един момент организмът се счупва и започва да трупа от нищото...
Абсолютно вярно Огняна!
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #119 -: Септември 15, 2008, 15:26:13 pm »
 Ако се избягват "боклуците" и се вечеря рано, не се пълнее. Казвам го от опит.
Аз също съм от чревоугодниците.Да се обрека на някакъв режим цял живот ми звучи направо зловещо.  :D