0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЕНДОМЕТРИОЗА-КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА
« -: Юли 21, 2005, 09:19:42 am »
Здравейте момичета
имам един въпрос който отдавна мисля да задам и все забравям
Когато има поставена диагноза ендометриоза какъв е проблема.
един доктор ми казва ,че може да имам ендометриозни огнища в тръбите, които да пречат на сперматозоида да достигнат до яйцеклетката ,а друг че при диагноза ендометриоза проблема е ,че яйчника не овулира
Къде е истината и някой знае ли върху какво точно влияя пустата му ендометриоза????????
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Юли 21, 2005, 09:37:47 am »
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #2 -: Юли 21, 2005, 09:44:08 am »
Здравей Веси.
Според мен трудно може да ти се отговори на въпроса, защото ендометриозата е малко загадъчно заболяване. Знае се, че води до стерилитет, но как точно може да се установи за конкретен случай, уточнен чрез лапаро къде е ендометриозата и в каква степен. Аз съм с 1-2 степен ендометриоза и уж за сега не оказвала влияние, но.....все пак......Много зависи къде са точно пораженията, а това се установява само с лапаро. Когато е в напреднал стадий, може да се види още и на вагиналния ехограф.
На теб как ти поставиха диагнозата, къде е и в коя степен?

« Отговор #3 -: Юли 22, 2005, 16:41:13 pm »
Привет oganche
Аз имах киста на левия яйчник ,която се пукна и ме оперираха по спешност.Наложи се да ми отстранят и левия яйчник .След хистологичните изследвания се установи, че и кистата и яйчника са ендометриозни.
Доктора ми препоръча да правим бебе.......????????????ама то не става.........
ходих при д-р Давидков във Варна и той ми препоръча лапароскопия, за да се види точно за какво става въпрос ама аз .....нещо реших първо да ни мине сватбата която ще е септември ,че тогава пак по болници.Сега меря БТ(2 месеца) и правя разни графики.Първия месец май нямах ову ама сега ми показва ,че уж имам ама ще се чуе
А забравих да ти кажа че Давидков ми предписа Дуфастон за 4 месеца, който аз спрях още след втория ,защото лекаря които ме оперира ми каза че нямало смисъл абе изобщоооооооо.........
И на всичкото отгоре за един месец след операцията качих 10 кг :?
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #4 -: Юли 22, 2005, 17:10:40 pm »
Ох, Веси, много ти е сложна ситуацията. Значи, ако имаш ендометриоза, ще трябва да я лекуваш. Имам приятелка, която забременя след такова лечение. Но, според мен трябва да направиш лапарото, за да видят къде е точно и коя степен? Или инвитро като вариант. По принцип лечението представлява спиране на цикъла за 6 месеца, за да може да умрат ендометриозните клетки. Нали се сещаш, че една бременност има същият ефект? Но въпроса е дали може да успееш да забременееш спонтанно? Това са моите размишления. Най добре е да си действаш така, както ти каже доктора. Успех!