0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графиката на asichka kasichka
« Отговор #20 -: Октомври 27, 2007, 10:56:37 am »
aksinia  :D
Герикапс и вит.Е не влияят на МЦ.
23/05/2007 - имало е О., графиката ти е добре, ЛФ е достатъчно дълга.
04/07/2007 - не съм сигурна дали е имало О. Няма достатъчно стойности
14/08/2007 - не е мерено
21/09/2007 - също
Доколкото разбирам притеснява те по-късият МЦ? Това е просто симптом, че нещо не е наред.
При теб има някакъв проблем и ти трябва лекар.
Според мен не винаги има О.- причината за което трябва да се търси.
Обърни се към клиника по стерилитет и се консултирай и с ендокринолог.
Незная каква е причината и ако изкажа някакво предположение може да те заблудя.
Ще чакам да пишеш, какво мислят лекарите.
Успех от мен  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
  • Вярвам, че ще ни се случи най-хубавото
« Отговор #21 -: Ноември 07, 2007, 15:22:22 pm »
Здравейте Денис и всички останали!  :)
Днес ходих на ендокринолог. Гледа ме на ехограф и според нея всичко е наред. Пусна ми TSH за изследване, който се оказа в границите на нормалното - 1,315 mlU/L при реф. 0,49-4,67 mlU/L. Погледна ми хормоналните изследвания, които правих лятото и е на мнение, че са ми ниски Естрадиола и Прогестерона, т.е. яйчниковите хормони.Предписа ми Геритамин Нео за 3 месеца и Три-регулон също за 3 месеца. Но ме смущава факта, че Три-регулон е противозачатъчно средство, а аз искам да забременея, не да се предпазвам. Мисла да не пия нищо за сега, а да отида при гинеколога си за съвет. И без друго минаха 3 цикъла от както ходих при него на фоликуметрия и още не съм бременна, т.е. не сме уцелили пустата овулация. Той ми каза, ако нищо не се получи да отида отново при него за последващи действия. Забравих да допълня, че първоначалното съмнение за поликистоза, което отрекоха още през лятото 2-ма гинеколози на база изследванията и прегледи, отрече и ендокриноложката.
Стискайте палци.

« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 15:34:14 pm от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Ноември 08, 2007, 07:43:01 am »
Здравей!
Поздравления за ТСХ-то  :D
ЗА Геритамин добре /пие се до О./- може да го пиеш, но друго недей преди да се консултираш с АГ.
Графиката ти не показва да е минала О.
Моят съвет е да отидеш сега на АГ - за да се види на УЗ дали има дом.фоликул.
Според мен тия дни трябва да е О.
Успех и пиши как е минало
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 07:45:05 am от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #23 -: Ноември 08, 2007, 10:04:13 am »
:balk_602:

Благодаря!

*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #24 -: Ноември 24, 2007, 10:40:35 am »
Здравей, Denis!
Аз не успях да отида на гинеколог. Първо нямаше часове, а после имаше, но колежката ми беше в командировка и аз не успях да се измъкна от работа. Ама даже и в обедна почивка не съм излизала. Само да хапна за 15 минути в нашия стол и това е. Бях близо седмица и половина под стрес. Аз имам съмнения, че при голям стрес, който изтърпявам цикълът ми се скъсява на около 30 дни, а по принцип винаги е бил около 36 дни, понякога до 40-тина дни. Все пак ще погледнеш ли графиката ми. Мисля, че ако е имало ову, то тя е била около 26 ден. Попълвах си данните и във fertilityfriend и там отчете ову на 26 ден.
Този нов цикъл вече ще отида на фк при моя доктор.
Благодаря.
Р.Р.Потребителското ми име е aksinia.

« Последна редакция: Ноември 24, 2007, 10:46:20 am от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #25 -: Ноември 24, 2007, 11:48:02 am »
Здравей, Denis!
Аз не успях ................
Здравей! :D
Според мен за МЦ-20/10/2007: не е имало О.
Графиката прилича на графика при ПКЯ /когато се образуват много и малки или 2-3-4 по големи фоликула, но няма О./
Ако и този МЦ се получи същото- трябва да отидеш на лекар.
Не мисля, че стреса скъсява МЦ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #26 -: Ноември 24, 2007, 11:51:30 am »
Благорая за бързото включване, Denis!

*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #27 -: Декември 03, 2007, 15:10:17 pm »
Здравей, Денис!
Нещо много странна ми се вижда новата ми графика за новия мц. Ето я:

Много непостоянна е тая температура, а и много рано започна да ми се  появява силно разтеглива прозрачна цс. Поне веднъж през деня, когато ходя до тоалетна и се изтрия с хартия,  по хартията остава доста количесто и мога да я разтегна като дъвка. До сега само веднъж по време на цикъл съм имала такава. Дали не се дължи на това,че пия от 3 ден на МЦ Геритамин нео.

« Последна редакция: Декември 03, 2007, 15:50:52 pm от aksinia »

*
« Отговор #28 -: Декември 03, 2007, 15:21:58 pm »
Aksinia БТ е много висока през фоликулярната фаза ... Не е нормално! Погледах и предишната ти графика и там положението е същото. И аз мисля като Денис, че може би се касае за поликистозни яйчници. Иди на лекар!

Другото коеото ми прави впечатлене е менструацията ти. Последните два цикъла си отбелязала, че е кафяво течение има ли въобще кървене или и е само течение? Това винаги ли е така или от скоро и ако е от скоро, колко скоро?
« Последна редакция: Декември 03, 2007, 15:26:40 pm от Зеленоочка »

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #29 -: Декември 03, 2007, 15:48:31 pm »
Зравей ЗЕЛЕНООЧКЕ,
Това е от скоро. Преди не съм имала подобни цикли. Но през лятото ходих при 2-ма гинеколози, правих изследвания на репродуктивните хормони, правиха ми фоликуметрия и всичко показа, че нямам поликистоза. Дори в първоначалните ми постинги на  "Графиката на asichka kasichka" съм описала всичко. Скоро ходих и на ендокринолог, който също отрече поликистоза, а и  TSH ми е в граници - 1,315 mlU/L при реф. 0,49-4,67 mlU/L.
Високите температури може да се дължат на това,  че меря с живачен термометър ректално.
« Последна редакция: Декември 03, 2007, 15:54:35 pm от aksinia »

*
« Отговор #30 -: Декември 03, 2007, 16:25:34 pm »
Не, не мисля че високите температури са от начина на мерене. Преди два три цикъла и аз мерех Бт точно както ти сега (повече от 2 години :( ) Да стойностите са високи след овулация (така трябва да е), но твоите са много високи и във фоликулярната фаза, а това не е нормално. При мен във първата фаза бяха между 36.6 - 36.8

Миличка с тези високи стойности на БТ няма как да се познае кога ще е овулацията, а ми се струва, че и тестовете няма да свършат работа.

Това със зацапването, което броиш за менструация, също не е нормално. Може би се касае за нисък прогестерон, макар БТ да е висока.

Нещо не е наред - щом няма поликистоза и си сигурна в това, може да е някакво възпаление или инфекция .... Обаче това са само догадки.......

Сега ще кажа нещо, което навярно само ще ти даде напразни надежди, но пък си ме сърби езика .... при висока БТ и зацапвания които ти имаш с липса а нормално кървене по време на менструация, мисля че е подходящо да направиш тест за бременност .... А тези зацапвания, при положителен тест, никак не са добри :( - имаш ли някакви болки, нещо нередно .... някакви странни усещания ...

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #31 -: Декември 03, 2007, 19:04:32 pm »
Здравей отново, Зеленоочке!
Ами странното е, че преди двата последни цикъла, които изброих нямах никакво напрежение в гърдите преди да настъпят, а обикновенно имам винаги от 3 до 7-9 дни преди цикъл. Знам, че това не е кой знае какъв признак. Имала съм и цикли без напрежение/болка в гърдите, но чак пък един цикъл след друг никога не е било.
Другото странно нещо за мен е, че не ми се прияде сладко преди този последен цикъл. За предпоследния не помня, но този го помня. На мен винаги 1-2 дни преди да ми дойде умирам за сладко, а предходния ден се чудя какво ми се яде най-напред и това е за мен най-сигурен знач, че ще настъпи нов цикъл. Иначе обичам сладко. Не знам.
Става ми на моменти лошо, но това е еднократно и не всеки ден. Просто кофти за около половин час, но нищо повече за това не го броя. Аз като споделих на приятелката ми и тя каза, че може и да съм вече бременна, но аз не вярвам. Нямам други симптоми. Леко напрежение в корема имах, но това беше само в първи ден от последните 2 цикъла. А при предходни мц съм имала освен силни болки и много обилно кървене, в повечето случаи в началото със съсиреци.
Мисля си да измеря и този път БТ, та да имам поне 2 поредни цикъла с температурни стойности и пак да посетя гинеколог да проследи имам ли въобще ову, кога е и може да пуснем отново хормони. Дано не се окаже нещо притеснително и сериозно.
Стана доста дълго, но исках да споделя.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #32 -: Декември 04, 2007, 07:55:44 am »
Само да вметна :D, че когато се ходи на преглед е добре да имаш поне 3 поредни месеца Графики с БТ.
Ако не можеш физически да го направиш -няма проблем.
Това е за да може лекарят да прецени дали всичко е наред с хормоните и дали е имало О.
Ако 1 месец всичко е наред, а другият има проблем - лекарят не може да разбере каква е тенденцията - в полза на проблема или обратно.Ако има още 1 месец с графика, долу горе се изясняват нещата

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #33 -: Декември 09, 2007, 12:14:42 pm »
Денис, моля те погледни графиката ми и ми кажи според теб дали ову е минала, защото се чуда дали вече да спирам Геритамин Нео и да продължа само с вит.Е.
Само да вметна, че на 10 ден от цикъла Т не е нормална, тъй като съм я мерила 1 час по-късно и за това е по-висока. То се вижда и по записките под графиката.
Мисля още, че Геритамина ми повлия доста добре.  :ask: Ти как мислиш? Предните цикли не съм имала толкова ранно и трайно повишение на Т. Дано само се задържи така. Стискай палци.
През лятото, когато ходих на преглед и фоликуметрия, лекарят останови, че по принцип лутеалната ми фаза е някъде 13-14 дена, когато през цикъла е налице ову.
 :kittenyarn:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #34 -: Декември 10, 2007, 08:02:09 am »
Денис,...............
Сложи си графиката

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #35 -: Декември 10, 2007, 09:02:10 am »
Ето я

Извинявай, но мислех, че се вижда от предишните постове.

« Последна редакция: Декември 10, 2007, 09:14:11 am от aksinia »

*
« Отговор #36 -: Декември 10, 2007, 13:00:09 pm »
Много е висока БТ през целия цикъл. Не знам дали може да се говори за овулация, макар вече БТ да е над 37 градуса. Предполагам мислиш за овулация на 13-ти ден, но БТ преди това пак е много висока.
Дано Денис се включи, аз не мога да кажа имало ли е овулация.
Направи ли тест за бременност?

*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #37 -: Декември 10, 2007, 16:59:48 pm »
Ами и аз си мисля, че Т е висока. Аз по принцип подпъхвам термометъра малко по-вече. Е, не до половината, но не само издадената част с живака, а и може би още около 1см, за да съм сигурна, че ще отчете. Може ли пък да греша така. Някъде четох, че трябва да се поставя термометъра всеки път на еднаква дълбочина (анално) и аз гледам поне това да спазвам.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #38 -: Декември 10, 2007, 17:40:10 pm »
Ами ..................
Може да са се образували повече от 1 дом.фоликул.
Няма да е лошо, ако може да те види лекар.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #39 -: Декември 16, 2007, 17:19:05 pm »
Мале Денис, тя мойта графика много интересна стана тоя месец и това не толкова драстично, но все пак повишение на Т, което се задържа доста време. Продължавам да меря БТ, докато не ми дойде следващия цикъл (е то по празниците няма да снане, защото ще сме по гости). Очаквам го между Коледа и Нова година, а може и след това при евентуално закъснение. Моля те да кажеш какво мислиш до дук. Аз съм на ясно, че трябва лекар да види какво става с яйчниците ми, че не го е правил от лятото. Мисля да отида след всички празници, защото сега не желая да си затормозявам психиката   :balk_160: с това дали ще/сме улучили евентуална овулация. Просто те моля за малък коментар.  :balk_122:
Ето я и графиката: