0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графиката на asichka kasichka
« Отговор #40 -: Декември 17, 2007, 07:13:40 am »
Мале Денис,................
Не съм сигурна дали е имало О.
Ако е имало тя може да е била 12 ден от МЦ.
Има липсващи стойности.
ДАно да е имало О.
Виждам че пиеш Геритамин Нео.
Ако не ти го е предписал лекар - се пие до О.
Следващият МЦ не го пий /направи почивка/ и ако си решила пак си го пий, но внимавай.
Опасен е вит А. - пие се до О. и трябва да внимаваш да не се получи хипервитаминоза /ако пиеш и други медикаменти,поливит.комп-кс и т.н/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
  • Вярвам, че ще ни се случи най-хубавото
« Отговор #41 -: Декември 17, 2007, 12:18:19 pm »
Геритамин Нео ми го предписа еднокриноложка за цели 3 месеца. Аз се възпротивих малко пред нея и й казах, че вит А влияе негативно в/у ову и тя беше съгласна, но ми каза да го пия, защото влияел много добре в/у функцията на яйчниците. Според нея, след като го пия 3 месеца и го спра, ще имам по-голям шанс да забременея. Ама аз не искам да губя тези 3 месеца, защото ще стане 1 година бебеправене без резултат. Аз си реших да го пия само до О и после да  продължа само с вит Е.
Този месец го пих от 3-ти до 15-ти ден вкл., защото не бях сигурна дали е минало О. То и сега не е сигурно дали е имал О, но все пак го спрях.
« Последна редакция: Декември 17, 2007, 19:33:57 pm от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #42 -: Декември 17, 2007, 18:52:15 pm »
Ясно  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #43 -: Декември 20, 2007, 09:48:41 am »
Здравейте и аз пак съм тук!  :wink:
Два дни имах ПМС, вчера драстично ми падна Т /36,7/, а от днес съм с цикъл, но пък Т се вдигна /36,9/.
Чудно ми е обаче, защо вчера освен болките в корема имах и пробождания в пъпа и около него цял  ден. Днес отново сутринта имах на два пъти пробождане в/под/ пъпа, а и ми тръгна направо ярко червена кръв. Предишните цикли ми идваше с кафяво зацапване през 1-ви и дори 2-ри ден от МЦ, а този път тръгна направо червено.
Вече съвсем се обърках.
Хем ми е криво, че Коледното чудо няма да се осъществи, хем поне съм по-спокойна, защото на празниците няма да съм в цикъл.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #44 -: Декември 20, 2007, 18:12:17 pm »
Когато кръвта е ярко червена, това означава, че изтича веднага от влагалището и обикновено е съпроводено това с по-обилем М.
Не мисля, че има нещо притеснително.
Болките може да са и от нещо друго /настинка, стомашно-чревна причина и т.н./
Съжалявам, че не се получи.
Дано следващият МЦ да стане :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #45 -: Декември 20, 2007, 20:03:07 pm »
Благодаря ти, Denis!
Както винаги откликваш бързо и успокоително на нашите питанки :)

:bighug:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #46 -: Декември 21, 2007, 06:51:35 am »
За нищо  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #47 -: Февруари 05, 2008, 11:00:57 am »
Здравей, Денис!
Не съм писала отдавна, но напоследък с мен се случва нещо странно. Последно ми дойде на 20 дек 2007 и от тогава чакам вече 48 дена да ми дойде, но уви нищо. Публикувах си графиката, въпреки че не е много описателна и липсват Т. Гърдите не спират да ме болят при допир от 26-27 януари. Правих си два теста до сега, но не отчитат бременност. Дори бледа черта няма. Странното е, че най-дългият ми цикъл в рамките на една година назад е бил 42 дни, а най-късият е последният - 28 дни. По принцип в последно време трае 30-33 дни. Та затова и нещо ме гложди. Освен това толкова продължително никога не са ме болели гърдите. Писах ти, че през лятото засякохме с УЗ овулация към 26-29 ден, но тогава бяха по-дълги циклите/38,40,42,41 дни/. Абе незнам защо, но нещо ме гложди и ако не настъпи цикъл скоро какво да сторя. Дали да не си пусна кръвен тест. А дали не е извънматочна, незнам. Нямам други симптоми освен закъснение и болезнени гърди.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #48 -: Февруари 05, 2008, 13:53:15 pm »
Здравей! :D
Не съм сигурна какво става - стойностите са много малко за да мога да ти кажа дали е имало О.
Най-добре е  да отидеш на лекар, пусни и кръвен тест за всеки случай.
И пиши за всико ново при теб.
Пожелавам ти да няма проблем :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #49 -: Февруари 12, 2008, 10:52:36 am »
Здравей Denis!
Както се вижда от графиката на мен ми дойде в събота, на 52 ден. Толкова дълъг МЦ не съм имала никога. В четвъртък съм на лекар и ще видим  какво ща каже по въпроса. Ще му занеса изследванията си от лятото, но сигурно ще иска да пуснем нови. През лятото изследванията показаха пролактин в граници, прогестерон в по-ниски.
Обаче все още не спират да ми се въртят в главата 2 въпроса:Кога болят гърдите? Защо е такова голямо закъснението?
Теоретично по принцип болят гърди при нисък прогестерон. Болят обаче и при висок пролактин. Нали така. При мен предходните 3 цикъла не са ме болели гърди, но тогава пиех до 15 ден геритамин нео, а след това вит Е. Може за това да не са ме болели. А сега започнаха да ме болят от 26 януари до 9 февруари /от 38 до 51 ден на цикъла/. Все още продължават да ме наболяват макар и само вечер като спя по гръб и после се обърна на една страна се събуждам от лек дискомфорт при притискането им.

« Последна редакция: Февруари 12, 2008, 10:56:50 am от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #50 -: Февруари 12, 2008, 15:04:11 pm »
Дискомфорта явно е на хормонална основа от този дълъг МЦ.
Когато са високи нивата на естрогените също болят гърдите.
Направи една консултация с мамолог и пиши как е минало.
Когато МЦ се нормализира, гърдите би трябвало да спрат да те болят

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #51 -: Февруари 16, 2008, 13:35:09 pm »
Здравей, Denis!
Аз да се отчета, че ходих на гинеколог на 6-ти ден от МЦ и той се опасява от липса на овулация или по-точно казано при 9-10 цикъла в годината само 1-2 или 3 са с овулация. Но това само на пръв поглед от хормоналните изследвания, графиката на БТ и броя/продължителността на циклите. Освен това се осъмни за ПКЯ, но след това чрез УЗ се видя, че имам нормални, гладки яйчници и нормална матка. Ще ме гледа този цикъл още няколко пъти на УЗИ, за да провери дали ще имам ову, ще направим още една контролна спермограма на съпруга ми и тогава ще се реши как да действаме. Каза ми, че при мен БТ не е показателна и че най-добре да следим всичко с УЗ.
Ами това е.
Благодаря ти за помощта.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #52 -: Февруари 17, 2008, 09:04:49 am »
Радвам се, че няма видими причини - все пак резултатът от УЗ е добър.
Имай в предвид, че може да има СПКЯ и яйчниците да не са поликистозни - проблема тогава е някъде другаде /хипофиза, хипоталамус,надбъбречни жлези  т.н./
Пиши за всичко ново което се случва с теб
Пожелавам ти скоро да се разбере каква е причината за нередовната О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #53 -: Април 23, 2008, 10:33:13 am »
Здравей, Denis!
Аз отдавна не  съм писала, но редовно чета форума. В крайна сметка доктора, при когото ходя напоследък и който е специалист по стерилитет, е на мнение, че имам много лека форма на поликистоза. Изкарах един курс на Клостилбегит, който ми повлия доста добре и без странични ефекти, описани в листовката. Моля те да ме посъветваш кога евентуално да очаквам М и кога да направя тест. Лекарят ми каза, че цикълът ми ще е 30-тина дни. Предстои ми пътуване по Великден и после през майските празници  и се страхувам, ако е имало оплождане, да не навредя на евентуалната имплантация и т.н. Абе, притеснявам се малко и малко се съмнявам, че сме успели от първия път, но нали винаги има надежда.
Всички бележки от прегледа и други мои съм описала в бележките на графиката. Общо взето единственото, което чувствам след овулацията /която лекарят не уточни точната дата, а само посочи ориентировъчно/.
Предварително ти благодаря.  :)

« Последна редакция: Април 23, 2008, 10:35:47 am от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #54 -: Април 24, 2008, 08:36:21 am »
Немога да се ориентирам по записките ти кога се е пукнал фоликула/лите - от 16 до 21 ден, нещо такова е нали?
Пресмяташ предполагаема М, така:
Деня на предполагаема О., напр.16 ден +14= 30 дни , на 30 ден от МЦ трябва да е М.
Или ако О е била на 18 ден+14 = 32 ден на МЦ
Тест може да направиш на 12-14-15 ден след О.
По правило след 14, но понякога отчита и по-рано.
Не се притеснявай от пътуване - ако е станало чудото и му е писано нищо не може да му попречи да се имплантира.
Имплантацията е от 7 до 10 ден след О.
Стискам палци да е станало

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #55 -: Април 24, 2008, 10:02:48 am »
Благодаря ти, Denis!
 :bighug:

И само още нещо да те питам. Кога след пукането на фоликула се отделя и течност? В същият ден или след 1-2 дни например?
« Последна редакция: Април 24, 2008, 10:07:04 am от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #56 -: Април 25, 2008, 09:01:55 am »
Веднага се отделя - когато фоликула се пукне, заедно с яйцеклетката  изтича течност /фоликуларна течност/

« Последна редакция: Април 25, 2008, 09:05:28 am от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #57 -: Юли 19, 2008, 12:36:22 pm »
Здравей, Денис!
Ще погледнеш ли графиката ми и бележките към нея? Мисля, че съм имала ову на 17 или 18 ден от цикъла. Това според тестовете, ЦС и БТ. Фертилити френд ми изчислява ову на 18 ден, но аз си мисля, че може да е била на 17, ако приемем Т на 16 ден за инцидентна.
Нямам възможност да посетя гинеколога си, защото той е в отпуск, а пък този цикъл последно приемах на клостилбегит. Той ми каза, че ако не забременея сега или до 3-4 месеца, в които ще почивам от всякакви хапчета, е добре да помисля за лапаро. То щяло да даде ясна представа за матка, тръби и яйчници. Много ми се ще да не се стига до лапаро.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #58 -: Юли 20, 2008, 06:30:15 am »
И според мен О е била на 17 късно вечерта или на 18 ден от МЦ.
Дано през тези 3-4 месеца да се случи чудото, но моят съвет е да се настроиш за лапаро, защото ако не си готова и не го искаш тези месеци може да ти се сторят ад с 'обратно броене'
Аз съм за лапарото и ако решиш да го направиш те подкрепям. Няма нищо по-добро от това да се види с 'очи ' какво е положението.
Успех и пиши за всичко ново

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #59 -: Юли 20, 2008, 08:30:19 am »
Благодаря, Денис!
Права си, че тези месеци могат да ми се сторят ад с "обратно броене". За това и съм намислила, като изкарам шофьорския курс, да тръгна на фитнес или йога, Така ще ангажирам колкото се може повече съзнанието ми с други неща.