0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Assi

• **
  • 119
  • Вярвам, че ще ни се случи най-хубавото
Графиката на asichka kasichka
« -: Май 17, 2007, 20:19:49 pm »
Здравейте!
Не издържам на очакването. За това ви моля за коментар по публикувата по-долу моя графика. Едно уточнение:
1. Предишният ми цикъл бе дълъг 30 дни, а по-предишният-37 дни. Обикновено е дълъг между 33 и 38 дни.
2. През този месец за разлика от предишния нямах почти никакви симптоми на овулация  и възможно ли е да съм поддържала все такава висока температура, тъй като късно запоцнах с меренето на температурата?
3. И сега все още нямам никакви предменструални признаци.
Благодаря предварително.

« Последна редакция: Юли 21, 2007, 08:29:47 am от little_rabbit »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Grafikata na asichka kasichka
« Отговор #1 -: Май 18, 2007, 07:14:48 am »
Според мен е имало О., но кога точно не мога да ти кажа.
Дано да е станало  :D

ПП.О не винаги може да се усети, така че спокойно.
Както и ПМС-   не са точен симптом - има ги и при бременност и при липса на такава, а може и изобщо да ги няма и в двата случая.
Спокойно.
Всичко е наред

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lecheva

« Отговор #2 -: Май 20, 2007, 09:50:09 am »
Графиката продължава да е с високи стойности на БТ. Още няма нов цикъл. Има само болка в гърдите и продължавам да се събуждам рано-преди 6,30. Да направя ли вече тест или да изчакам още?
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #3 -: Май 20, 2007, 09:54:20 am »
Гостът съм аз-aksinia. Забравих първо да вляза чрез потребит.име и паролата си.
Съжалявам за недоразумението.

« Последна редакция: Май 21, 2007, 07:21:51 am от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Май 22, 2007, 06:51:10 am »
Ако искаш - направи.
Има 12 дена висока БТ, което ще рече 12 дена от ЛФ.На някои момичета теста е (+) за това време след О.
Редно е обаче да са минали 14 дена- това е денят на закъсненито.
Графиката ти е много хубава. Стискам палци да е станало :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #5 -: Май 22, 2007, 07:18:22 am »
Здравей, направих тест днес сутринта, но е отрицателен. Вдругиден мисля да направя още един. Това ще са 14 дена от закъснението. Дано Т да се задържи висока до тогава.
Дали след това да не направя и кръвен не знам или да отида на лекар. Май е добре да посетя гинеколог.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Май 22, 2007, 13:48:49 pm »
Първо изчакай да станат 16 дена висока БТ.
След това - уринен тест.
Ако си нетърпелива, може направо кръвен.
Кръвният отчита 11 дена след зачеване/на теория/
Стискам палци :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #7 -: Май 22, 2007, 14:36:36 pm »
Благодаря за бързия отговор. Ще изчакам още няколко дни. Ще ти пиша за резултата.
До скоро. :balk_173:

*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #8 -: Май 23, 2007, 17:03:49 pm »
За съжаление днес ми дойде цикъла - 41 дена го очаквах. Уви, трябва и другият месец да се постараем здраво. Мисля да си направя изследвания на основните хормони-FSH, Prolactin, Progesteron, Estradiol, LH..., защото преди 1 1/2 година при изследване на пролактин и прогестерон, стойностите на пролактина бяха над нормалното ниво за жена. Правих ги, тъй като цикъла ми беше разбъркан 2-3 месеца (на 36 ден, на 45 ден, на 34 ден - нещо подобно).
Стискайте палци да се окаже нещо нормално.

*
« Отговор #9 -: Май 23, 2007, 17:07:52 pm »
Съжалявам.
Спази правилото за изследване на пролактин - кръв се взима след 30 мин. почивка на място в лабораторията, без много движение и по възможност без да са стимулирани гърдите през предишните 24 часа.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #10 -: Май 30, 2007, 19:08:05 pm »
Здравейте Denis и Whitе!
Днес си взех хормоналните изследвания, които ми бяха правени на 3 ден от мц (на 25 май). Ето и резултатите:
Естрадиол - 133.5 pmol/l
FSH - 6.1 IU/ml
Тестостерон - 1.96 nmol/l
LH - 7.7 IU/ml
Пролактин  - 393.8 м/u/ml

Мисля, че за сега са добре. На 14 ден ще си правя изсл. отново на Естрадиол и на 21 ден Прогестерон по съвет на гинеколожката, при която ходих. Стискайте палци. Междувременно може да погледнете и графиката ми през новия цикъл. Ще се радвам, ако пуснете коментари.
Благодаря.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Юни 01, 2007, 07:01:52 am »
Дай референтни граници? :D Моля
А тази лекарка ще те гледа ли на УЗ?

ПП. Нормално е ФСХ да е повече от ЛХ.
Ако не е /както е при теб/- може да има повече от 1 фоликул.
Затова мисля, че трябва да ти направят и ФМ /след като ти правят по схема изследванията- което е супер/
Само дето прогестерона е добре да се направи на 7 ден след доказана О.
Естрадиола пък се прави преди О./която може да е на 20 ден, не на 14 от МЦ - затова е добре да се направи ФМ/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #12 -: Юни 01, 2007, 09:22:53 am »
Ето отново резултатите с реф.стойности:
Естрадиол - 133.5 pmol/l  Ж:фази: фол 90.1-716, овул 243-1509, лут 147-224
FSH - 6.1 IU/ml  Ж фази: фол до 12.5, овул до 21.5, лут до 7.7
Тестостерон - 1.96 nmol/l  Ж(0.22 - 2.9)
LH - 7.7 IU/ml Ж фази: фол до 12.6, овул до 95.6, лут до 11,4, мен до 58,5)
Пролактин  - 393.8 м/u/ml  Ж(72 - 511)

Ходих на основен преглед на 10 ден от мц (на 21 април) и на ултразвук се видяха 4 фоликула на ляв яйчник. Каза, че най-вероятно имам поликистозни яйчници, но аз четох, че по принцип в началото на всеки цикъл се образуват по няколко фоликула и един от тях става доминантен. Тя каза да не се притеснявам още, защото са изминали едва 3 месеца, но все пак ми назначи хормонални изследвания -част от резултатите са готови (горните резултати), спермограма и цв.снимка. Не е ли рано за цв.снимка?

« Последна редакция: Юни 02, 2007, 08:20:49 am от aksinia »

*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #13 -: Юни 01, 2007, 11:18:04 am »
От всичко до тук изброено имам ли някакви шансове да забременея без стимулиращи лекарства или хормони? Просто не искам да пия нищо. Преди време заради висок пролакти пих по схема бромокриптин, който се оказа изписан в по-големи дози и прокървих много на често. Предишният лекар ме накара да го спра бързо по обратната схема и да пия дуфастон поне 20 дена, след това ми излязоха червени пъпки по лицет, получих разширени капиляри по бузите и за 1 месец напълнях с близо 4 кг.
« Последна редакция: Юни 01, 2007, 11:30:57 am от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Юни 02, 2007, 08:07:51 am »
Зависи колко са били големи фоликулите.
Да ,вярно е, че в началото на МЦ се 'образуват'/зреят/ няколко фоликула/т.н примордиални фоликула/ и до пълна зрялост достига само един, но тези фоликули растат до определени размери и ако са били по-големи лекарта ти е изказала предположение за ПКЯ.
Не се притеснявай със СПКЯ се забременява.
Графиката на БТ обаче няма да е много точна.
Понякога ще изглежда така все едно няма О и се образуват кисти, а вероятно тогава може да има и О./поне 1 фоликул да се е пукнал/
Причината е повишените нива на хормоните.
Ще чакам да споделяш  след прегледите и изследванията и не се притеснявай.Когато най-малко очакваш ще стане чудото.
Успех от мен  :D

ПП.При ПКЯ тестовете за О. също може да не отчитат вярно /дължи се на по-високите нива на ЛХ/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #15 -: Юни 02, 2007, 08:25:07 am »
Много ти благодаря за съветите. Аз много се шашнах от предполагаемата диагноза. Ще продължавам с меренето на БТ и ще пробвам само този месец с тестове за Ову, може да имам късмета да отчетат нещо. Иначе съм измислила схемата - кекс през ден и ще се опитам да не мисля само и единствено за това дали в дадения момент ще стане чудото.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Юни 02, 2007, 08:36:31 am »
Ти си използвай тестове за О., но ако ти се потвърди диагнозата просто го имай в предвид.
БТ и тестове - когато се прилагат заедно - показват дали всичко е наред.
Аз ще ти помагам- за това не се притеснявай- и ако има нещо съмнително / в смисъл дали има или не О./ ще те съветвам да отидеш на УЗ или преглед.
 :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
« Отговор #17 -: Юни 26, 2007, 21:46:35 pm »
Здравей, Денис!
Ще коментираш ли отново графиката ми.

Смяташ ли, че е имало Ову и кога е било? Написала съм и доста коментари за всеки ден. Дано да са достатъчни.

Ето останалите резултати от хормоналните изследвания с реф.стойности:
-на 14 ден от цикъла : Естрадиол - 195,5 pmol/l  (Ж:фази: фол 90.1-716, овул 243-1509, лут 147-224)
-на 22 ден (трябваше да е на 21, но не успях): Прогестерон - 2,3 nmol/l  (Ж:фази: фол 0,6-4,7, овул 2,4-9,4, лут 5,3-86,0)
Според мен тези резултати показват, че цикълът ми далеч не е 28-30 дни, а се очаква да е по-дълъг, както по принцип винаги е бил между 33 и 39, та дори и 40 дена. Не смяташ ли?

Не смятам да бързам с другите тестове /за бременност/, защото вече на два пъти си правя и на следващия ден ми идва цикъла.

« Последна редакция: Юни 26, 2007, 21:53:42 pm от aksinia »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Юни 27, 2007, 06:45:03 am »
Миличка не е трябвало да ги пускаш тези хормони в тези дни.
Опс, май лекар ти ги беше назначил, както и да е.
Естрадиола е нисък за 14 ден от МЦ. Показва, че яйцеклетката е малка още. За един нормален МЦ може да се каже, че няма да има О., но при теб е друго.
А прогестерона няма как да е по-висок, защото О не е имало.
Спокойно.
Според мен е имало О.на 27 ден от МЦ.
Графиката ти е супер.Дано да е станало.
Тестове за бременност може да направиш най-рано на 39 ден, ако съм го сметнала вярно :D /това е 12 ден след О, но според мен по-добре в деня на закъснението - това е 14 дена след О. или 41 ден на МЦ./
Ако днес направиш прогестерон, той ще е висок и ще показва, че е имало О.
Днес е 8 ден след О.
Успех миличка :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Assi

• **
  • 119
Re: Графиката на asichka kasichka
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2007, 15:01:27 pm »
Здравей, Денис!
Отдавна не съм писала, но днес реших да драсна.Първо да споделя, че през юли направихме с д-р Яков 3 фоликуметрии, които показаха предстояща ову на 26-27 ден (на 25 ден в десния яйчник фол.-17,2 мм). За съжаление не можах да направя друга фоликуметрия, защото заминахме на почивка. Според фоликум. и според темп. ми графика от предходния цикъл доктора определи овулация между 26-29 ден. Това добре, но сега пък цикълът ми нещо се скъси. Имах признаци на ову (разтеглива ЦС, по-отворена според мен шийка), а пък то взе, че ми дойде скоро след това. Ама този цикъл беше толкова измъчен. На 29 ден имах тъмно кафяво зацапване, а следващите 4 дни слабо тъмно кафяво-вишнаво течение. Не мога да го нарека кръвотечение, защото не беше. Досега винаги съм имала болки, силно кръвотечение на 1-2 ден от МЦ, а сега не беше така.
Има и още нещо. През последните 2 цикъла пих 10 дена по 1 табл. Герикапс, а след това до следващия вит.Е. От скоро, т.е. от мин. вторник започнах лечебна гимнастика на земя, заради проблеми със ставите и гърба. Но не съм пила никакви хапчета, заради опитите за забременяване. Не зная дали всичко това не повлия този цикъл да се скъси и да протече толкова слабо.
Малко дълго стана. Моля те, дай си своето мнение. Можеш да погледнеш и предходните ми графики. Потребителското ми име е aksinia .

« Последна редакция: Октомври 25, 2007, 15:13:12 pm от aksinia »