Най-напред искам да кажа Здравей на всички момичета в този форум, аз влизам ту от съвсем скоро и реших да ви попитам за някой от мойте належащи проблеми!
Та значи преди около 6 месеца ходих на гениколог и тя ми каза ,че съм имала шоколадова киста не левият яйчник, на бележката или по точно на медицинското ми направление пише ендометриална киста на левият яйчник с размер 30(30 см! Предполагам ,че това е еднометриоза, много се изплаших особено като четох статиите във форума, пия Диане 35 от 6 месеца , но лекарката ми каза ,че сигурно ще се наложи да го пия 9 месеца! Ами ако не се махне до 3 месеца тази киста, би трябвало да ми правят операция или и аз незнам....!
или може би тук чета лапароскипия, кога се прилага в какви случай, и последно бих искала да ви попитам напълно лечимо ли е това което имам или си остава хронично, примерно маха се и после пак се появява , а може би е индивидуално! Много се притесних ,че води до сперилитет и май много съм се сдухала тези дни, голяма депресия ме е налегнала!
Благодаря ви предварително!