0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ех момичета,
да си споделя и аз поредния проблем
Първо да кажа, че доста често ми се появяват гъбиички...никой почти не им обръща внимание...лекуват ме с най-различни препарати

Другото нещо, което ме тревожи е следното: направих цитонамазка PAP 2(препоръчително антивъзпалително лечение и контрола след това)...докторите викат хубаво няма проблеми, направих микробиология - резултат: няма изолирани патогенни микроорганизми...
Възможно ли е това? след като има ПАП 2, значи са открили някакъв микроорганизъм и трябва да се трепе...микробиологията вика: няма нищо
Миналата седмица направих изследване за микоплазма...е отицателен резултат!!!
В същото време тези чести гъби казват, че има нещо...

Какво да правя? Не виждам решение
* премахнато от модератор
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: ПАП 2 и идеална микробиология? възможно ли е?
« Отговор #1 -: Май 14, 2007, 21:00:17 pm »
Жени водещи редовен полов живот .......нормално е да са пап II.
(За гъбички.....ако често развиваш тези гадинки.......необходимо е да си хапваш повече кисело мляко,и да ограничиш сладко,хубаво е да ползваш редовно Лактацид.)
*
« Отговор #2 -: Май 14, 2007, 21:12:22 pm »
Adi здравей, какво е Лактацид? :oops: Благодаря ти.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Май 14, 2007, 21:30:41 pm »

интимен гел - с млечна киселина и ph специално за интимните части
*
« Отговор #4 -: Май 14, 2007, 22:24:55 pm »
Аз от години съм с ПАП 2 и винаги съм имала идеална микробиология(както си писала. Както ти е писала и Ади, това е нормално за жени, водещи редовен полов живот. Почти всичките ми приятелки са с ПАП 2. А аз пък си мислех, че това е свързано с раничката, която имам от 20 години.
П.П. Интимният гел на AVON също е много добър!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #5 -: Май 14, 2007, 22:38:02 pm »
danyto,това не е идеална микробиология след като имаш гъбички.Явно нямаш възпаления,но гъбичките ги лекувайте сериозно,много са упорити.Има влагалищни кремове,глобули и т.н.Антибиотик трябва да пие и момчето,за да не ти ги връща обратно,нищо ,че няма явни симптоми.Абе,лекуват се тези гадинки!Съветът на Ади също не е за пренебрегване.И аз съм ПАП 2.Успех!
« Отговор #6 -: Май 15, 2007, 09:24:41 am »
мерси мацки,
ама все си мислех, че щом е ПАП 2, значи са открили нещо....пък това нещо защо не го изолират в микробиологията....не знам, пък и в заключението от цитонамазката пише: препоръчва се противовъзпалително лечение и контрола...

да кажа за Лактацид...той е с млечна киселина, която е идеалната среда за гъбките...
« Отговор #7 -: Май 15, 2007, 18:48:49 pm »
Не съм много наясно по темата , но с ПАП не се ли изследва вида на клетките на влагалището и маточната шийка? До колкото знам няма нищо общо с микробиологията? Т.е не е ли това специалено изследване, предназначено да се прецени риска от злокачествено заболяване на шийката на матката? Мели, помагай!!!

*
« Отговор #8 -: Май 15, 2007, 18:57:23 pm »
Ето малко информация за това що е Пап и неговите категорий:

"ПАП тестът е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Тестът е разработен през 1928 г. от американския патолог от гръцки произход Джордж Папаниколау (George Papanicolaou).

Сравнително проста и безболезнена, тази процедура обикновено се извършва в лекарски кабинет или клиника. С памучни шпатули или малки четчици (четчиците са предпочитани през последните години) се вземат проби от лигавицата на маточната шийка, после биват оцветени и изследвани под микроскоп. Резултатите от така направеното цитологично изследване (цитонамазка, натривка) се класифицират в пет групи по Папаниколау (PAP I-V, т. нар. Мюнхенска номенклатура от 1975 г.[1]) по следния начин:

PAP I - няма възпалени или възстановени изменения
Препоръка: Рутинно подлагане на предглед след една година.
PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки)
Препоръка: ако измененията са ясно изразени, може да се направи терапия на възпалението или хормонална терапия и обстоен преглед на шийката на матката
неофициално, но често използвано класифициране: PAP II К[2] или понякога PAP II W[3] - неясен (съмнителен) резултат. Това включва намазки, които не са достатъчно добри, за да се направи еднозначно заключение или намазки с променени клетки, които не могат да се класифицират като атипични, но не са и нормални.
Препоръка: необходима е контролна цитонамазка
PAP III (в България понякога се отбелязва като III А) - неясен (съмнителен) резултат. Тежко възпалено или дегенеративно изменение, което не може еднозначно да бъде класифицирано като доброкачествено или злокачествено. Следователно не може със сигурност да се изключи наличието на карцином.
Препоръка: необходима е контролна цитонамазка в кратък срок и / или биопсия (вземане на материал за хистологично изследване[4]).
PAP III D (в България понякога се отбелязва като III Б) - лека до среднотежка дисплазия (ЦИН I или II). Няма наличие на ракови клетки. Измененията могат да се развият до раков процес Карцинома ин ситу (CIS, Carcinoma in situ).
Препоръка: нова цитонамазка и колпоскопия в рамките на три месеца.
PAP IV A - тежка дисплазия или Carcinoma in situ (CIS)
Препоръка: краткосрочно нова цитонамазка и колпоскопия, както и биопсия.
PAP V - съмнения за инвазивен карцином
Препоръка: биопсия за хистологично изследване. "

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #9 -: Май 15, 2007, 19:04:23 pm »
Браво, Фанта!

Цитонамазката и МБ са две различни изследвания.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #10 -: Май 15, 2007, 19:04:40 pm »
Супер си Fanta_22 :comm:

*
« Отговор #11 -: Май 15, 2007, 20:44:54 pm »
Фанта, благодаря ти.
« Отговор #12 -: Май 16, 2007, 15:29:41 pm »
Fanta, супер си

обаче ето:
PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки)

На мен ми е ясно, че са две различни изследвания, обаче
това възпаление - цервицит все трябва да е от някакви гъдинки...те не би ли трябвало да се изолират в микробиологията?
*
« Отговор #13 -: Май 16, 2007, 17:19:41 pm »
Аз си правя цитонамаззки от май 2005-та - или на 6 месеца или когато гинеколожката ми ги поиска . Без да съм влизала в група по висока от пап 2 ми се е налагало да си направя и биопсия през септември 2005-та ,но иначе винаги съм била пап 2. Последната ми цитонамазка беше пап 1 -няма възпалени или възстановени изменения което много ме учуди , а на микробиологията си ми пиешеше чисто и просот Кандида Албиканс, но в цитонамазката не ми пиеше за никакви гъбички.  8O :?
« Отговор #14 -: Май 16, 2007, 18:45:11 pm »
danyto  :D,
ПАП 2 е добър резултат.
За съжаление, както показва практиката резултатите от микробиологията много варират в зависимост от лабораторията. Може техните препарати да не са хванали гъбичките.
Danny S  :),
Изследванията цитонамазка и микробиология са две различни. Но при повишена група на първото се предполага и възпалителен процес, който вече се причинява от нетипични за влагалището микроорганизми ...
А за гъбичките ... Според мен опитните доктори ги виждат предварително, още при преглед. То и течението си е специфично ...
Аdi е дала хубав съвет  :D
« Отговор #15 -: Юни 04, 2007, 10:14:16 am »
И на мен това ми изглежда противоречиво. По принцип първо се препоръчва да се прави микробиология, та ако има гъби или бактерии, първо да се излекуват и после да се прави цитонамазка, защото иначе са се получавали изкривявания на резултатите от цитонамазката. Иначе и моята последна цитонамазка е с резултат ПАП 2, като това било добър резултат. Но моята МБ наистина показва в момента наличие на едни стрептококи. :( Ползвам и Лактацид - не е лош.
« Последна редакция: Юни 04, 2007, 16:40:40 pm от lady-bird »
« Отговор #16 -: Юни 14, 2007, 09:22:38 am »
И на мен това ми изглежда противоречиво. По принцип първо се препоръчва да се прави микробиология, та ако има гъби или бактерии, първо да се излекуват и после да се прави цитонамазка, защото иначе са се получавали изкривявания на резултатите от цитонамазката. Иначе и моята последна цитонамазка е с резултат ПАП 2, като това било добър резултат. Но моята МБ наистина показва в момента наличие на едни стрептококи. :( Ползвам и Лактацид - не е лош.
Аз бях с ПАП 1/2 и ми бяха открили гадинки(не си ги спомням вече-кои бяха,че всяка година излиза нещо ново).А имам въпрос за Лактацид Фемина.Гела ли ползваш или течният вариант?Ако е течният в какво съотношение се разрешдаше с водичка(миналата година ми го бяха предписали),а сега ми предстои поредният преглед и искам да се подготвя за него,дано поне тоя път да съм с абсолютно чиста МБ.
*
« Отговор #17 -: Юни 14, 2007, 10:30:34 am »
Момичета може ли и аз да попитам ,че нещо не ми е ясно за тези гъбечки.Те не се ли развиват (благоприятна за тях среда)киселинната?Защото пишета като препоръки за повечко кисело мляко да се похапва , аз в момента от антибиотиците съм с кандида и ми се струра ,че когато си хапвам мляко защото мнго го обичам тези гадинки се размножават като че ли тях храня.Предварително ви благодаря.
*
« Отговор #18 -: Юни 14, 2007, 10:32:25 am »
А за ПАП 2 и аз съм така но моята докторка каза ,който не води полов живот той може да е с ПАП 1 ,и аз се успокоих.
« Отговор #19 -: Юни 14, 2007, 10:45:59 am »
iliyanas,
на листовката за пациента пише, че течният вариант на Lactacyd femina, т.нар. гинекологична течност, се разрежда с хладка вода в съотношение 1:15.
Но не съм сигурна дали е подходящо да правиш вагинална промивка преди вземане на материал за микробиология. На мен гинеколога ми каза да не правя за да бъде резултата по-достоверен.