0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета,

Пожелавам на всички успешна и усмихната седмица с много щастливи новини. :D
В събота, 16.07 бях на фоликулометрия, лекарката каза, че вижда течност в Дъгласовото пространство/ако греша точното име извинете ме, но това си спомням/, което значело, че овуто ми е настъпила през нощта на 15 срещу 16 или на 15.07.
За първи път чувам за Дъгласово пространство и че по този начин се познава за настъпила ову.
Ако някой има информация по този въпрос ще се радвам да споделите.

P.S. 16.07 ми беше 21-ви ден от цикъла, но моят по принцип е 32-33 дни, предишната фоликулометрия беше на 11.07 / 16-ти ден от цикъла/ и тогава имаше три фоликула в левия яйчник съответно 11, 12 и 13 мм. Възможно ли е за тези 4 дни един от тях да е нараснал и да се е спукал?

Благодаря предварително за отговорите.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Течност в Дъгласовото пространство-овулация
« Отговор #1 -: Юли 18, 2005, 11:58:04 am »
Дъгласова кухина го наричат още, зона в малкия таз. При спукване на 2-сантиметровото мехурче, наречено фоликул, се отделя течност, която се излива в тая кухина и се абсорбира постепенно от околните тъкани. Щом в кухината се вижда течност, значи се е изляла там наскоро - това е един от признаците за определяне на настъпила овулация чрез ултразвук.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Юли 18, 2005, 12:43:44 pm »
Jam,

Много много ти благодаря. Успокоих се.
Значи все пак е настъпила овулация :D , защото предишния месец нямаше :cry:
Сега само остава да е станало и бебчето :wink:
« Отговор #3 -: Юли 18, 2005, 13:39:19 pm »
Теди, радвам се за добрите резултати от УЗ и стискаме палци за краен успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Юли 18, 2005, 13:42:52 pm »
Теди, и аз правих фоликуметрия миналия месец- за 3 дни фоликула ми нарастваше с около 5 мм, ако и при теб нещата са така това означава че най-големия ти може би е достигнал 20мм- споко, имала си ову, само остава и мъжа ти да е имал смел боец- стискаме палци. Късмет !!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #5 -: Юли 19, 2005, 19:19:31 pm »
Желая ти успех! Дано скоро ни пишеш за добрия резултат :D
« Отговор #6 -: Юли 20, 2005, 10:14:48 am »
Благодаря за подкрепата, омичета.

Сега чакам края на месеца :wink: