0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тиреоидит на Хашимото?
« -: Май 09, 2007, 13:39:45 pm »
Има ли настоящи майки,които са имали тази болест преди забременяване.Въпроса не ми е свързан толкова с възможността за забременяване,а повече дали това заболяване може да доведе до опасност на плода или някакви малоформации?И ако има такива какво трябва да се направи?Благодаря ви

*
Re: Тиреоидит на Хашимото?
« Отговор #1 -: Май 09, 2007, 13:55:12 pm »
 Аз не съм била мама, но съм с такова заболяване. Доктора отказва да правим каквото и да било преди да вкарам хормоните в пътя.
Но... това, че в момента са наред хормоните ти не означава, че и по време на бременността нещата са били наред. Поради тази причина е необходимо стриктно следене на нивата им, особено по време на бременност. Има реален риск за плода - дори се предприемало (според доктора) и аборт по медицински показания при неконтролирана хиперфункция на жлезата.
Съжалявам, че така се е получило с детенцето ти и ти желая при следващата бременност да си родиш здраво и красиво бебе! Но не пренебрегвай заболяването и задължително се консултирай с ендокринолог през цялата бременност!
Успех!
*
« Отговор #2 -: Май 09, 2007, 14:09:29 pm »
Благодаря за пожеланието.Толкова ме е страх.Но ще трябва да се стегна.Днес си правих част от изледванията.Ще взема насериозно и този проблем

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Май 10, 2007, 11:20:56 am »
манхатън е с хашимото и има страхотно здраво момченце. венус мелена мисля също (за нея не съм убедена). определено е възможно да износиш нормална бременност с хашимото. нужно е повече наблюдение при добър ендокринолог (тодорова напр), допълнителни медикаменти естествено и редовни изследвания по време на бременността.
аз също съм с хашимото но това не ме притеснява особено - знам за този си проблем и ще взема всички необходими мерки ако забременея...пък каквото има да става ще стане
успех.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #4 -: Май 16, 2007, 17:39:37 pm »
И аз съм с Хашимото и имам живо и здраво детенце. Много е важно да намериш правилният ендокринолог, д-р Тодорова е прекрасен вариант. Точно този лекар ми следеше състоянието докато бях бременна. Хормоните и антителата по време на бременност се променят при това доста, което налага задължително контрол при качествен ендокринолог, акушер-гинеколог и евентуално имунолог.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #5 -: Май 16, 2007, 21:49:41 pm »
Е, аз все още не съм мама,но за сега се чувствам спокойна, тъй като знам за заболяването си и следя състоянието си.И аз съм се доверила на д-р Тодорова.