0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Не знам дали тук е мястото на тази тема?
Ако не е - моля преместете я!

С една приятелка имаме въпрос.
Има ли забременели и най-вече родили при наличие на + тест за хламидии (Хламидия Trach. - Ig G антитела )?

Здравейте
Аз съм със същия проблем (засега излекувана хламидия) и зададъх този въпрос в друга тема и отговора на другите момичета беше че има забременяли и раждали , но никой от личен опит не ми отговори.
 И аз моля некой да сподели.

*

eganeva

• 4584
Явно никой няма да ни отговори. :(
Благодаря все пак!
*
Здравейте! Не съм много компетентна, но доколкото съм запозната хламидия Trach. антитела IgG е наличие на антитела в организма на стара зараза, която е била лекувана. Нейните стойности спадат много бавно с години. За наличие на зараза се изследват IgA - кагято инфекцията е стара и IgM, когато инфекцията е нова. На мен гинеколога ми каза, че при отрицателни стойности на стара зараза, т.е IgA и каквито и да е стойности на IgG няма нужда от лечение. Просто организма помнел, че някога е бил заразен - по-просто казано. Така, че аз поне не виждам да има причина за забременяване и раждане, стига хламидийната инфекция да не е довела до сраствания :wink: Дано съм помогнала. Все пак попитайте и гинеколог.
*
Ох, забравих да отговоря на въпроса ви. Да, моя приятелка започна лечение при титър 1:360 и нещо си. След четири месеца забременя. Бебо е вече на три и всичко си му е наред. :wink:
*

eganeva

• 4584
Много благодаря за инфото.
*
Надявам се да съм поуспокоила страстите. Аз също съм от хората преборили се с хламидията. Сега се борим за бебче, ама проблема е другаде. И моя гинеколог каза, че няма проблем да правим бебе, когато инфекцията вече я няма. При мен IgG е гранична, IgA - отрицателен и почти от личен опит Ви казах нещата, само дето още бебето го няма :(. Но ще стане, когато оправим хормоните. :wink:
А, иначе опасното при хламидията е, че са възможни сраствания и уплътнения, а това води до други битки. Не винаги, обаче болестта завършва така. Хубаво е да направите след лечението физиотерапия, за да се избегнат евентуални сраствания. :wink: Това, обаче ще Ви го каже гинеколога Ви. Успех момичета!
*
И аз искам да питам за хламидиите. Чета, че повечето от вас пият лекаства по един месец за да се излекуват, а моят лекар ми изписа хапчета които пих пет дена. Наистина гогато се изследвах втория път резултата ми беше отрицателен, но възможно ли е да се излекувам толкова бързо?
*

eganeva

• 4584
Надявам се да съм поуспокоила страстите. Аз също съм от хората преборили се с хламидията. Сега се борим за бебче, ама проблема е другаде. И моя гинеколог каза, че няма проблем да правим бебе, когато инфекцията вече я няма. При мен IgG е гранична, IgA - отрицателен и почти от личен опит Ви казах нещата, само дето още бебето го няма :(. Но ще стане, когато оправим хормоните. :wink:
А, иначе опасното при хламидията е, че са възможни сраствания и уплътнения, а това води до други битки. Не винаги, обаче болестта завършва така. Хубаво е да направите след лечението физиотерапия, за да се избегнат евентуални сраствания. :wink: Това, обаче ще Ви го каже гинеколога Ви. Успех момичета!

При мен физиотерапията няма да помогне.
Имах извънматочна бременност през 1996 година и ми отстраниха тръбата.
Юни или юли съм на лапароскопия и ще ми отстранят и другата, уж за да се
увеличи шансът за ин-витро.

*

eganeva

• 4584
И аз искам да питам за хламидиите. Чета, че повечето от вас пият лекаства по един месец за да се излекуват, а моят лекар ми изписа хапчета които пих пет дена. Наистина гогато се изследвах втория път резултата ми беше отрицателен, но възможно ли е да се излекувам толкова бързо?

Ние пихме два различни антибиотика по 10 дни, след което резултатът ми си
беше все същият. Ако е вярно, че е отрицателен - това е повод за радост.
*
Здравейте отново! Понеже не съм лекар и всичко, което казвам е от личен опит и това което е изпробвано на мен, не трябва да се приема едно мнение за миродавно. Но... цикъла на лечение от хламидия е три месеца. Колко време ще се пият лекарствата в единия месец е в зависимост от вида антибиотик. Примерно аз вилпрафен пих 10 дена*2, а сумамед се пие мисля беше 1*1000, мисля беше двете хапченца наведнъж и така средващия   месец по същото време третия антибиотик. Дали той отново ще е сумамед или друг - при мен беше сумамед. Та след тази доза антибиотици титъра ми немръдна кой знае колко. Наложи се още един месец лечение -  рулид. Отново без отрицателен резултат. Тогава сменихме и вл.глоболи. На посявка се оказа, че съм резистентна към всички антибиотици и остана един бисептол, май беше. Последваха месец на флажил+макропен и последно месец клацид. Това беше при мен. След три месеца направих профилактика с макропен и флажил.   И ето ми го отрицателния резултат. Сега след две години правих ново изследване титър IgA отрицателен, а IgG все още гранична АЕ. Зависи много от организма как ще приеме лечението. При момичетата, с които почнах лечение - бяхме 6 по едно и също време, само две останахме с болестта след тримесечието. Надявам се поне малко да съм те просветлила. Това, че толкова бързо е дало резултат само може да те радва, kisskotkata. Искренно ти пожелавам да си се отървала веднъж завинаги от тези гадини. Много е важно и колко време си я имала заразата, защото тази гадост няма никаква симптоматика, докато не напредне значително. Можеш и да споделиш какви са тези хапчета, които са ти помогнали :wink: Добре е още едно мнение. Желая Ви успх!
*
eganeva, искрено ти пожелавам положителен резултат от предстоящото ин-витро. Стискам палци и ти пожелавам повече късмет и успех! :bighug:
*

eganeva

• 4584
eganeva, искрено ти пожелавам положителен резултат от предстоящото ин-витро. Стискам палци и ти пожелавам повече късмет и успех! :bighug:

Благодаря много!
И на теб желая късмет!
*
Преди две години имах в постоянно температура 37.4 в продължение на две седмици. Казаха, че имам хламидна инфекция. Изписаха ми 5 хапчета / не си спомням как се казваха / които струваха по 10 лева едното. Преди 6 месеца пях в инфекциозна клиника в София и си напрвих изследване на доста видове хламидии. Всички бяха отрицателни. Вече си мисля, че в самата клиника са объркали нещо като са ми изкарали теста положителен и съм пила напразно хапчета.
*
Преди две години имах в постоянно температура 37.4 в продължение на две седмици. Казаха, че имам хламидна инфекция. Изписаха ми 5 хапчета / не си спомням как се казваха / които струваха по 10 лева едното. Преди 6 месеца пях в инфекциозна клиника в София и си напрвих изследване на доста видове хламидии. Всички бяха отрицателни. Вече си мисля, че в самата клиника са объркали нещо като са ми изкарали теста положителен и съм пила напразно хапчета.
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
Здравейте момичета,по-принцип знам,че може да се забременее с хламидия,но не е препоръчително,защото може детето да се роди с белодробни заболявания или с конюктивит.Затова първо се излекувайте,пък другото е божа работа.УСПЕХ на всички.
Каква е тази физиотерапия която препоръчвате след лекуването на хламидия?
 За първи път чувам, ако знае някои моля да ми отговори.
Благодаря ви
*
Здравей Biljana! Веднага ти казвам - това са негревки, електролиза, йонофореза... зависи къде ги правиш, т.е от уредите с които разполага крлиниката. Но което й да ти предложат е супер. Спомага да се избегнат възможни сраствания от прекарани инфекции. За това трябва да се посъветваш с гинеколога си. И е хубаво, защото ако инфекцията е по-продължителна вероятността за възможни сраствания е по-голяма. Добре е да се прави и заради др. инфекции - възпаления на яйчниците, например, цистити. Аз съм от Варна и възможите места тук за физиотерапия са Курортна поликлиника, Терапията и Окръжна. Аз правих моите в курортна и тук ми правиха нагревки и йонофореза. Понеже си обменяме инфо в този форум, разбар от едно страхотно същество за мен, че процедурите в ОРБ са по-различни, но където и да е и каквото и да е - ПОМАГА. По-добре превантивно, отколкото когато е невъзвратимо. На мен ми откриха уплътнение на лявата тръба и препоръката беше гореща. Дали е в следствие от хламидията или от настинки...За всичко питайте гинеколога. Той може да ви препрати към физиотерапевт или личния ви лекар :wink:
Bird_ Благодаря ти за инфото , аз сам от Македония( бях студентка  във софия и затова съм тук при Вас :) )
 При нас за такова нещо незнам вапреки че преди завърша вишето във София завръших за медицинсака сестра и все си мисля че щях да разбера за гинекологична физиотерапия дали от теория или от  упражненията по болниците.
 Даже и от познати не сам чула някои да е ходил.
Но ще се поразпитам, има физиотерапия но  ходат пациенти със болки във стави мускули....
 Благодаря ти още веднъж
*
Здравейте !От месец се ровя из интернета за да прочета всичко свързано с хламидията, и вече съм в дълбока депресия след всичко прочетено! Ще съм благодарна за ваш съвет! На 33 години съм и с мъжа ми от месеци опитваме за бебе, но си мислех че все не улучваме овулацията тъй като работя на смени.На 22,03, ходих на гин.преглед всичко е нормално и с цитонамзки и микробиология.но си направих и хормонални изследвания-и те са в рамките си но откриха хламидия-при стойности 0,0-1,1 а моята е 2,14 при Игг и Игм 1,50 при същите стойности.Сега пия Клацид 10 броя по 500 мг и след една седмица пауза азатрил 1 ампула. Мислите ли че това ще бъде достатъчно за излекуването и и дали да продължа след това с бебеправенето. Пропуснах мъжа ми също е на тези лекарства.Много ще съм ви благодарна! Очаквам вашия съвет! Благодаря