0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

andromaha

високо LH
« -: Май 07, 2007, 22:44:46 pm »
Как се понижава LH.
Съотношението на  LH:FSH е 13.72:6.68
изселдването е направено на 4 ден, с референтни стойности:
LH - 1.9-12.5
FSH - 2.5 -10.2
Досега съм лекувала, висок пролактин с Парлодел, а сега пък се появи и това високо LH.Иначе всички останали хормони са в норма.
Дайте мнение, на какво може да се дължи това и как да се справя, за да забременея
« Последна редакция: Май 08, 2007, 21:20:00 pm от Lali »
Re: visoko LH
« Отговор #1 -: Май 07, 2007, 23:26:46 pm »
Изследвай го и следващия месец. Ако пак ти е високо, може би е поликистозен синдром и е добре да те види доктор. Аз също съм с високо ЛХ. А за свалянето - не се сваля. Поне аз не знам как.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Май 08, 2007, 07:20:54 am »
Може да се образува киста/СПКЯ/
Добре е да те видят на УЗ
Високото ЛХ- сигурно е от  пролактина

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Май 08, 2007, 13:35:06 pm »
Здравейте и от мен! Моето Лх беше в съотношение 3:1 с Фсх. Нямам поликистоза, а висок пролактин. Моята ендокриноложка ми каза, че пролактина пряко влияе в/у нивата на лх и фсх, поради тази причина най-вероятно трябва да са ми завишени. Това беше преди да ги изследвам. Изследвах ги и хипотезата се оказа вярна. Всеки организъм е различен и ако няма пкя, трябва да се търси другаде причината. denis, поддържам твоето мнение :wink: - узи и изследване на пролактин, но най-добре лекаря да си каже :wink:
« Отговор #4 -: Май 08, 2007, 20:22:26 pm »
Здр,аз също бях с висок пролактин и когато започнах да пия парлодела,нивото на прол.спадна,но пък fsh/lh беше почти 2 и се оказа че имам кистозен яйчник,но дотогава не се беше проявил,но на следващия месец когато правихме стимулацията вече беше 1.2,така че повтори и др.месец,но попринцип със нищо не се смъква.успех
*

andromaha

Re: високо LH
« Отговор #5 -: Май 08, 2007, 23:10:07 pm »
Здравей disi

с какжо пражи стимулациъа и какъв беше резултата от това
*

andromaha

« Отговор #6 -: Май 17, 2007, 23:03:26 pm »
Здравейте отново!

Днес си направих повторни изследвания и вижте резултатите:

Prolaktin 328 IU/l (59-619)

LH 10.12 IU/l(1.9-12.5)

FSH 9.44 IU/l(2.5-10.2)
Estradiol 400pmol/l (40-606)

Teststeron 2.14nmol/l

спрямо предишния месец когато резултатите бяха:

Prolaktin 117 IU/l (59-619)

LH 13.72IU/l(1.9-12.5)

FSH 6.68IU/l(2.5-10.2)
Estradiol 271pmol/l (40-606)

До сега съм пила Парлодел за намаляване на пролактина по 3/4 хапче, обаче освен че се  понижи , доведе до увеличаване на LH. Затова дозата на Парлодела стана 1/4 и това са новите резултати.

Какво ще кажете има ли проблемни резултати?
« Отговор #7 -: Май 18, 2007, 06:35:52 am »
Здравей,мисля че сега са ти хубави резултатите,но колко време ще пиеш парлодел,аз пия вече 8м.и въпреки че е в норма пролактина,ендокринолога каза да продължавам в същия дух.Ама докога не ми е ясно?
*

mozy

« Отговор #8 -: Май 18, 2007, 19:56:30 pm »
Здравейте! :)
Като видях тази тема и много се зарадвах,защото имам доста високо ниво на ЛХ и просто исках да споделя с някой! :)
Моята история е много кратка и ясна!Имам нередовен цикъл ,от както се помня, и преди 1-2 години ми направиха хормонални изследвания и установиха високо ниво на ЛХ (7 пъти над нормата т.е. 49.74 у/мл)и ми назначиха лечение с Диане-35!Сега го спрях,но ефекта е същият-нередовен цикъл!И сега съм на Дуфастон,за да ми дойде и да ме изследват наново! :( :needleani: Иначе всичките ми вътрешности са ОК :D нямам поликистозни яйчници и всичко си е порастнало перфектно,но.....
Искам да попитам някой имал ли е такъв проблем?
Как си е оправил ако е?
И нали няма проблем да имам бебоци? :bori_018:
Благодаря ви предварително!
*

andromaha

« Отговор #9 -: Май 18, 2007, 20:01:43 pm »
Здравей Диси!

И аз като теб не знам колко време трябва да се пие Парлодел.
Сега Пролактина е добре, но продължававам да го пия.
Ако някой знае колко продължава пиенето на Парлодела, нека сподели.
*
« Отговор #10 -: Май 19, 2007, 08:21:59 am »
Здравейте! Аз съм на парлодел вече 1 м. и въпреки, че пролактина за това време влезе в норма /много близо до долната граница/ и нямам аденом ендокриноложката каза да си пия парлодела, докато цикъла се нормализира. И при мен си беше доста нередовен мц. Ще знам повече като отида на преглед в понеделник и ще ви кажа какво са ми казали :? Може би се иска време нещата да се нормализират.
« Отговор #11 -: Май 19, 2007, 10:13:53 am »
Пила съм парлодел,бромкриптин,сега съм на Достинекс,вече 7 години.Вчера взех изследванията си -за първи път бяха идеални нивата на ЛХ и ФСХ.Иначе си бяха нещо интересно като варианти-ту единият ту другият бяха над 2,5 пъти по-високи от другият хормон.Но забременея ли успешно ми се препоръчва да премина веднага на Бромкриптин и да го пия до края на бременността.
*
« Отговор #12 -: Май 19, 2007, 10:17:36 am »
iliyanas, стискам ти палци скоро да се получи при теб. Като прочетох патилата ти май ще трябва доста и аз да си пийвам парлодела. Нищо, че няма аденом. Искрено ти пожелавам успех! Благодаря ти за върнатите ми надежди :wink:
*
« Отговор #13 -: Май 21, 2007, 10:32:05 am »
Здравейте! Току що се връщам от прегледа и бързам да ви пиша.
Моята ендокриноложка ми назначи,въпреки добрите резултати, още два месеца парлодел на пълната доза, която пиех. Това докато се нормализира цикъла. И така след два месеца контрола. :wink: Може би наистина трябва време. :( Успех на всички!
« Отговор #14 -: Май 21, 2007, 11:09:04 am »
iliyanas, стискам ти палци скоро да се получи при теб. Като прочетох патилата ти май ще трябва доста и аз да си пийвам парлодела. Нищо, че няма аденом. Искрено ти пожелавам успех! Благодаря ти за върнатите ми надежди :wink:
Всъщност и аз нямам аденом.Но бих те посъветвала да си изследваш и другите жлези.Обикновенно те са свързани помежду си и ако няма аденом,проблема не е само на едно място.Така например при мен другата жлеза която не функционира правилно е панкреаса.Пререработва прекалено бързо захарта постъпила в организма ми.
*
« Отговор #15 -: Май 25, 2007, 19:57:15 pm »
Здравей iliyanas! Какво трябва да изследвам, за да разбера дали панкреаса функционира правилно? Засега съм изследвала хормони на надбъбречнатга жлеза и щитовидна. ТСХ ми беше 3,79, но никой ендокринолог засега не обръща внимание, въпреки че аз остроумно насочвам внимание с питанка, че е завишен. И ЛХ/ФСХ са старнни, но с висок пролактин и добър ехографски преглед, засега се корегира само пролактина. След два месеца ми е следващата контрола и тогава ще посетя и гинеколога си, за да видя след проведеното лечение какво се случва с яйчниците. И не ми е особенно ясно как панкреаса влияе в/у пролактина? Сподели ми! Благодаря ти!
« Отговор #16 -: Май 27, 2007, 13:58:38 pm »
Значи като начало би трябвало да си провериш кръвната захар и инсулиновата резистентност.
След това искам да ти кажа че СПКЯ е ендокринно заболяване.Което означава,че винаги има някоя друга недотам толкова добре функционираща жлеза и след като се установи и разреши  причината,овулацията се възстановява,а хормоните си влизат в нормата.Обикновенно при СПКЯ има нарушения в нивата на хормоните-при едни са мъжките хормони, при други висок пролактин,при трети инсулинова резистентност,четвърти щитовидните хормони,пети свързан с усвояването на липидите и евентуално затлъстяване от мъжки тип(в областта на корема и около талията-или т.нар."паласки") и т.н.
Затова докато си млада си направи изследванията ,поне да знаеш откъде идва проблема.Успех :D
*
« Отговор #17 -: Май 27, 2007, 15:01:58 pm »
Благодаря за съвета iliyanas! Преди време изследвах кръвна захар, защото моята лична лекарка реши, че теглото ми е обезпокояващо /много съм си слабичка, е не болезнено/, но тогава всичко беше наред. Ще я накарам пак да ми пусне изследвания. А ти какво лечение провеждаш, след като си разбрала, че от инсулина е проблема? Просто за инфо.
[/quote]
Пререработва прекалено бързо захарта постъпила в организма ми.
[/quote]
 :?Какво би трябвало да значи това?
« Отговор #18 -: Май 27, 2007, 16:47:20 pm »
Значи изследвали сме (3 поколения наред по майчина линия),но нямаме инсулинова резистентност.Просто това е един от многото парадокси при нас.Например дядо ми докато беше жив(до 78 годишна възраст),всеки ден на порции изяждаше по 1 бурканче(с големината на тези от бебешките пюрета)сладко от някакви плодове.На всеки 3 месеца му правеха изследвания и като видяха ,че до 68 годишна възраст нямаше промяна,започнаха да му правят изследването веднъж годишно.Майка ми е по същият начин и аз съм така.Диагнозата ни е ХИПОГЛИКЕМИЯ.
*
« Отговор #19 -: Май 27, 2007, 19:45:03 pm »
iliyanas здравей! Първо да се извиня на другите за отдалечаването от темата, но искам да те питам - това каква връзка има с високия пролактин и лх/фсх? Ако превенцията е единствено за пролактина, то значи остава хапването на повечко сладко. :? Аз определено не си падам по сладкото, но никога не съм се ограничавала в хапването на каквото и да е, стига то да ми се прияде.  8O Само това не разбрах. В имунологични бях чела за инсулина, но така и не разбрах каква е симптопатиката и изобщо има ли такава или просто бебето не става. Ще се поровя и там за повече инфо.