Напълно съм съгласна с Fussii, нека не се отклоняваме от общата цел и да изберем въздействащи истории.
Въпреки деликатната тематика аз нямам никакви притеснения да споделя историята си пред камера. Но нека преценим заедно и да подберем подходящите. Знам, че този филм е много важен за всички нас и е от голямо значение как ще бъдат представени проблемите и на какво ще се акцентира. Аз също, както писа mishanta, преди да открия сайта зачатие, доста се лутах, пътят ми към заветната цел беше доста хаотичен и несигурен. Тук във форума намерих много приятели, сходни съдби, срещнах разбиране, отзивчивост и получих ценни съвети и насоки.
Нека да нахвърляме проблемни точки и момичето, което ще сподели историята си да наблегне на най-важните.
Ето примерни такива:
1. Да посъветваме хората, които току що се сблъскват с проблема стерилитет, да не се притесняват да потърсят помощ в специализирана клиника, където най-точно и ясно ще им се обясни проблема, ще се направят необходимите изследвания и ще се начертае план за действие.
2. Да обясним на техните приятели, познати, роднини, въобще на всички хора, че стерилитета не е срамна болест и хората в тази група са изключително борбени и достойни за уважение, защото са готови да пренебрегнат всичко (удоволствия, почивки, развлечения, свободно време, работа), да преодолеят хиляди бариери (емоционални, финансови), за да постигнат една толкова естествена, истинска и чиста цел – да бъдем родители.
3. Да покажем на правителството, че при съществуващата демографска криза, един неизползван ресурс е групата на 270 000 семейства, който със собствени сили и средства се борят да имат деца.
4. Да обърнем внимание на здравната каса, че парите, отпускани по програмата за лечение на безплодието при жената са твърде недостатъчни, извън нея остават много нуждаещи се двойки, в това число и тези, които правят втори, трети и т.н. пореден опит. Да ги насочим към проблема за липсващата система на конторл при отпускането на тези скъпоструващи медикаменти.
5. Не на последно място да благодарим на докторите в репродуктивното здравеопазване, за тяхната всеотдайност и съпричастност. Да им покажем, че за всички нас те са надеждата, те са лицето на успеха, те са нашите богове.
6. Да вдъхнем вяра и кураж на хората преминали през една или повече неуспешни процедури, да не губят надежда, да бъдат силни, да продължат да се борят и успехът няма да ги подмине.
Оттук нататък допълвайте...