0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Наталия

Варираща лутеална фаза?
« Отговор #100 -: Юли 20, 2005, 18:10:35 pm »
А що се отнася до лутеалния въпрос, мисля, че пак в учебниците пише нещо такова "първата фаза на МЦ варира в зависимост от множество фактори, най-общо казано от статуса на организма като цяло, а втората е относително постоянна величина". Тоест тя може и да не с 14-дневна продължителност, а например да е 15/16/12 дена - важното е да има постоянство - всеки цикъл да е толкова дълга.
Впрочем, моята ЛФ е 14 дена и нито час по-дълга или по-къса /доказано е с множество последователни ФМ/ и заявих тва на много репро.специалисти, когато излагах проблема си, едва ли не очаквайки бурни аплодисметни. Но никой не се впечатли особено - всички ми казвха, че това не било чак толкова силен "коз" и въобще не значело, че във въпросната фаза другите чаркове - хормони, съотношение между биохимия, реакции и т.н. се сработвали идеално. Сиреч индиция е, а не ДОКАЗАТЕЛСТВО за безпроблемност.
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #101 -: Август 30, 2005, 11:50:40 am »
Не мога да разбера защо се нападате!?Та нали всички дето пишем в този форум сме тук , за да се подкрепяме!И всяка една от нас има някакъв проблем - здравословен или психически.Иначе няма да е тук.Ние всички, колкото и да сме различни една от друга имаме обща кауза - ДА СТАНЕМ МАЙКИ!
Не виждам смисъл да се заяждаме помежду си.Всяка от нас чете дадена литература по въпросите за проблемното забременяване и мисля , че трябва да обменяме информация и опит, а не да се нападаме - кой крив и кой прав!
Желая на всички скорошно напускане на този форум и да се "видим " в "дългоочаквана бременност " :goodluck:
Pissa
« Отговор #102 -: Август 30, 2005, 14:09:09 pm »
Желая на всички скорошно напускане на този форум и да се "видим " в "дългоочаквана бременност "

Амин, Pissa!
*
Re: Варираща лутеална фаза?
« Отговор #103 -: Февруари 26, 2010, 22:19:45 pm »
Момичета, изваждам тази тема от прахта и я поотупвам, защото ме интересува. Но въпреки, че изчетох така съдържателните 5 страници и половина, не намерих отговор на въпроса в заглавието, а именно:
Проблем ли е, ако ЛФ варира като продължителност всеки цикъл или през цикъл?
Под варира имам предвид в допустимите 12-17 дни или средно 15 дни.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #104 -: Февруари 26, 2010, 23:06:33 pm »
Момичета, изваждам тази тема от прахта и я поотупвам, защото ме интересува. Но въпреки, че изчетох така съдържателните 5 страници и половина, не намерих отговор на въпроса в заглавието, а именно:
Проблем ли е, ако ЛФ варира като продължителност всеки цикъл или през цикъл?
Под варира имам предвид в допустимите 12-17 дни или средно 15 дни.

Според мен - НЕ! ЛФ е допустимо да варира +/- 1,2 дни :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #105 -: Февруари 26, 2010, 23:20:08 pm »
Случвало ми се е ЛФ да се удължи с 2-3 дни при стимулация с кломифен.

Този ефект на кломифена се потвърди от двама репродуктивни ендокринолози - не просто по-дълъг цикъл заради по-късна овулация, ами леко удължена ЛФ.