Малко зайче, защо си мислиш че разбираш повече от мен?
И коети ти дава право да изказваш мнение и да даваш препоръки.Този сайт се посещава и от жени които нямат заболявания.Те го посещават и от любопитство и поради това че не са успели да заченат за 5-6 месеца ,а това е нормално.Без значение колко е дълъг цикъла правилото за Ову около 14 ден броено отзад напред си остава.,при нормален цикъл.Защо пишете неща които биха объркали здравите жени.Лошото при хората е, че когато имат някакво заболяване си мислят че знаят повече от лекарите.Нали знаеш, няма по-лошо от лаика в медицината,той се мисли за повече от доктор.Поставя диагнози,снема анамнези ,може и история на заболяването да ти напиши,знае точно какви изследвания трябва да си направиш и т.н и т.н
Максела, ти приемаш учебниците буквално, но нещата стоят по-различно. Затова нормите са от-до, затова пише
обикновено, средно, средностатистически и т.н. Ти ми приличаш на студентка по медицина, която е твърде амбициозна и си мисли че всичко го има в учебницинте. Ама не - и в практиката има много.
А колкото до отклонението на летуалната фаза от нормата - Стефи е написала малко по-нагоре, че никой лекар не се е притеснил и от нейната по-дълга лутеална фаза. Както и от моята никой лекар не се е ошашкал. Между другото, аргументът "губиш бебето" също не го приемам, защото лутеалната ми фаза е 16 дни и в месеците, в които по една или друга причина сме се пазили с мъжа ми (но не с противозачатъчни, а бариерно или въобще без секс).
Кое ми дава право да изказвам мнения и да давам препоръки? Хм. Това е форум точно за изказване на мнения и обмяна на препоръки. Фреш е пуснала тема, в която иска
нашето мнение, не на лекарите. Защото ние можем да я насочим към нещо, за което тя ще попита лекаря си и нещата могат да се разплетат, примерно.
И последно: не обявявай момичетата тук за "болни" (противопоставяйки ги на "нормалните", "здрави" жени). При повече от половината от нас проблемът е в мъжете...
А за "лаиците" в медицината няма да го коментирам. Ти не разбираш идеята, заради която съществува този форум...