0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варираща лутеална фаза?
« Отговор #20 -: Юли 15, 2005, 21:55:26 pm »
Цитат на: maxela
Малко зайче, защо си мислиш че разбираш повече от мен?
И коети ти дава право да изказваш мнение и да даваш препоръки.Този сайт се посещава и от жени които нямат заболявания.Те го посещават и от любопитство и поради това че не са успели да заченат за 5-6 месеца ,а това е нормално.Без значение колко е дълъг цикъла правилото за Ову около 14 ден броено отзад напред си остава.,при нормален цикъл.Защо пишете неща които биха объркали здравите жени.Лошото при хората е, че когато имат някакво заболяване си мислят че знаят повече от лекарите.Нали знаеш, няма по-лошо от лаика в медицината,той се мисли за повече  от доктор.Поставя диагнози,снема анамнези ,може и история на заболяването да ти напиши,знае точно какви изследвания трябва да си направиш и т.н и т.н

Максела, ти приемаш учебниците буквално, но нещата стоят по-различно. Затова нормите са от-до, затова пише обикновено, средно, средностатистически и т.н. Ти ми приличаш на студентка по медицина, която е твърде амбициозна и си мисли че всичко го има в учебницинте. Ама не - и в практиката има много.
А колкото до отклонението на летуалната фаза от нормата - Стефи е написала малко по-нагоре, че никой лекар не се е притеснил и от нейната по-дълга лутеална фаза. Както и от моята никой лекар не се е ошашкал. Между другото, аргументът "губиш бебето" също не го приемам, защото лутеалната ми фаза е 16 дни и в месеците, в които по една или друга причина сме се пазили с мъжа ми (но не с противозачатъчни, а бариерно или въобще без секс).
Кое ми дава право да изказвам мнения и да давам препоръки? Хм. Това е форум точно за изказване на мнения и обмяна на препоръки. Фреш е пуснала тема, в която иска нашето мнение, не на лекарите. Защото ние можем да я насочим към нещо, за което тя ще попита лекаря си и нещата могат да се разплетат, примерно.
И последно: не обявявай момичетата тук за "болни" (противопоставяйки ги на "нормалните", "здрави" жени). При повече от половината от нас проблемът е в мъжете...
А за "лаиците" в медицината няма да го коментирам. Ти не разбираш идеята, заради която съществува този форум...
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #21 -: Юли 15, 2005, 22:07:05 pm »
Малко Зайче, при теб откривам парадокс:Как така ти е доказана ЛФ 16 дни (когато няма стимулация)Значи всеки месец ходиш на фоликулометрия. И друго. когато те стимулират, ЛФ се скъсява? Лигавицата готова ли е за 13 дни?

Моята например е винаги 16 дни (доказано е) при нестимулиран цикъл и 13-14 при стимулиран.
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #22 -: Юли 15, 2005, 22:08:34 pm »
Максела, "здравите" и "нормални" жени по твоите думи забременяват веднага и идея си нямат що е туй лутеална фаза и на кое е фаза. На много места се казва, че лутеалната фаза е от 12 до 16 дни - т. е. тя варира. Заека е прав в медицината няма точни цифри, тук 2 и 2 не е 4. Ако беше така нямаше да има болести и лечения за тях. Откъде си сигурна, че само жените, които не могат да забременеят имат различна от 14 дни лутеална фаза. А останалите, които забременяват дали са си я измерили. Трябва да ти кажа пък че повечето тук влизат, защтото мъжете им имат проблеми и щяха да са забременели отдавна ако  бяха с друг мъж.
Освен това мога да поспоря с теб по въпроса за знанията. И лекарите признават, че пациенти с хронични заболявания имат много повече познания в областта на болестта  си от един  общопрактикуващ лекар. И в това не трябва да има нищо изненадващо.
И моля те тук добрия тон е за предпочитане!
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #23 -: Юли 15, 2005, 22:10:41 pm »
Ходех, скъпа, ходех. В момента нищо не правя. Но да - тогава ме следяха много и изкъсо  :D
Лигавицата ми е прекрасна и когато взимам нещо, и когато - не. Единствено се е случвало да не е хубава когато цикъла е ановулаторен (веднъж на всеки 12-13 цикъла - ето ти още една норма, отново средновзета).
А що ли ми се струва, че се опитваш да решиш моя случай през нета? Айде, признай си, че учиш медицина или поне учиш за акушерка  :D
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #24 -: Юли 15, 2005, 22:16:54 pm »
А какво ще кажете за отговорността,което е поел този саит:да не замества мнението на лекар.
Да не дава препоръки и т.н
Аз бях доброжелателна и цитирах точно учебник по гинекология,а колкото до изключенията те са страшно много.Така напр. има случаи на бременност без образуване на корпус лутеум и без прогестерон .Но тук не мисля че трябва да се обсъждат парадокси и изключения на медицината.Трябва да се казват точно нещата.
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #25 -: Юли 15, 2005, 22:22:35 pm »
Хахаха Максела, ама какво учиш последно - сега пък да не си адвокатка.
Пише, че препоръките в този сайт не трябва да заменят консултацията с лекар, а не че не трябва да се дават препоръки. Ако забелязваш тук основно се насочваме - и то се насочваме към лекари - ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ЛЕКАРИ.
като трябва да се казват точно нещата я ми обясни на мен според твоя учебник по гинекология защо 2 пъти и с ин витро не мога да забременея???? Зашо има момичета дето с 5 опита ин витро не могат да забременеят??? Причети ми какво пише там???
Най-много се страхувам когато всичко е нормално
« Отговор #26 -: Юли 15, 2005, 22:28:27 pm »
При мен е същото, всичко е нормално, но нищо не става. Явно трябва повече търпение. Желая ти успех и скорошна добра новина. :)
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #27 -: Юли 15, 2005, 22:34:15 pm »
А вие уважаеми модератор какво образование имате след като се намесвате.Нали вашата задача е да поддържате сайта,не вярвам да сте медик:акушер-гинеколог,специалист по стерилитет.Колко вярна е информацията в сайта след като не заставате и зад една своя публикация.Защо не поемате отговорност за нещата които се публикуват.И какво да се мисли тогава за този сайт.
Изводът за мен е:Старите потребители имат право,те отдавна са стерилни,значи знаят повече???????
*

боровинка

Варираща лутеална фаза?
« Отговор #28 -: Юли 15, 2005, 22:40:25 pm »
Малко зайче, защо си мислиш че разбираш повече от мен?
Лошото при хората е, че когато имат някакво заболяване си мислят че знаят повече от лекарите.Нали знаеш, няма по-лошо от лаика в медицината,той се мисли за повече  от доктор.Поставя диагнози,снема анамнези ,може и история на заболяването да ти напиши,знае точно какви изследвания трябва да си направиш и т.н и т.н

Оф, Максела, какво да ти кажа... искрено ти завиждам за щастливото и безгрижно неведение в което се намираш.

Истината е, че има по-лошо от лаика в медицината, и това са лекарите, за които медицината не е призвание.

Мислех да пиша повечко, ама ми се отщя...
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #29 -: Юли 15, 2005, 22:44:48 pm »
Максела, какво образования имам пише във профила ми, нещо в областта на Вашето е, но е доста по сериозно като материя.
Нямаме претенции да сме лекари тези които имаме повече опит със стерилитета, но имаме доста опит с лекарите. Споделяме преживяваниета си и емоциите си.

Зад всяка публикация в сайта стои : оригинален подбран английски или руски  текст проверен от лекар, оригинален материал написан от лекар - бил той андролог, гинеколог, ембриолог и дори психолог. Оригинални истински истории на жени преборили се с проблема и вече майки.
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #30 -: Юли 15, 2005, 22:51:19 pm »
Модератор в УНСС ли сте завършили
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #31 -: Юли 15, 2005, 22:53:13 pm »
Бихте ли дали това което написах на вашите лекари специалисти-да видим дали има нещо,което не е вярно, от това което съм написала.
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #32 -: Юли 15, 2005, 22:53:49 pm »
Не учила съм в същата сграда, в която и вие, но не съм рисувала листенца и не съм рязала макети  8)
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #33 -: Юли 15, 2005, 22:55:57 pm »
Колкото до профила и аз трябваше да си напиша такива хубави неща,но от къде да зная че ще се стигне до тук.????
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #34 -: Юли 15, 2005, 22:57:58 pm »
Е не знам само кой я докара до тук да обижда момичета, на които са им малко другите проблеми, че да се занимават и със скучаещи провокатори.
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #35 -: Юли 15, 2005, 23:00:54 pm »
Бихте ли дали това което написах на вашите лекари специалисти-да видим дали има нещо,което не е вярно, от това което съм написала.

утре лично ще покажа темата на нашия медицински консултатнт и администратор.  8)
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #36 -: Юли 15, 2005, 23:04:18 pm »
И в коя сграда сме учили Ние ???Докато ви сте се разплували по столовете,в тъмни и задушни стаи?
Пък и знаеме как си вземате изпитите.????
И за какви листенца става въпрос аз не съм горски.Май не си наясно с материята ти. 100% съм сигурна че даже нямаш образование по-голямо от средно-специално.Или инжинерите са такива задръстеняци???Глупости те са страхотни хора - знаят къде им е местото и си плуват добре в свои води....не в стерилитета
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #37 -: Юли 15, 2005, 23:05:25 pm »
И в коя сграда сме учили Ние ???Докато ви сте се разплували по столовете,в тъмни и задушни стаи?
Пък и знаеме как си вземате изпитите.????
И за какви листенца става въпрос аз не съм горски.Май не си наясно с материята ти. 100% съм сигурна че даже нямаш образование по-голямо от средно-специално.Или инжинерите са такива задръстеняци???Глупости те са страхотни хора - знаят къде им е местото и си плуват добре в свои води....не в стерилитета

СТИГА! Не се ли усещаш, че прекаляваш???
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #38 -: Юли 15, 2005, 23:06:28 pm »
Така е максела, нас ни учат 5 години да навлезем в нещата, а вас ви учат 5 години да сте над нещата. Очевидно успяват  8)
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #39 -: Юли 15, 2005, 23:09:17 pm »
Мир.Знаеш ли харесваш ми.Честно .Искаш ли да станем приятели.Наистина ми харесваш.Проблема е че исках да помогна.Само това.За това съм така бясна.Дори се обадих на моя приятелка -гинеколог.С нея говорих преди да напиша нещата.МИР?????