0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варираща лутеална фаза?
« -: Юли 13, 2005, 10:54:52 am »
Милички, често споделям в разговор с вас за този проблем, но сега реших да пусна "официално" това питане и много разчитам на вашите компетентни мнения! :)

Вече 11 месеца меря БТ и ползвам ФФ. Ову се изчертава от ФФ всеки месец, уж без колебания. Проблемът ми е, че лутеалната фаза ми варира. Ето как е по месеци:
1. Ову на 13-ти ден, ЛФ 18 дни. Това ми е първата графика, да кажем, че нещо не е така.
2. Ову на 11-ти ден, ЛФ 15 дни (Засечено с ФМ).
3. Ову на 14-ти ден, ЛФ 14 дни (Засечена с ФМ).
4. Ову на 14-ти ден, ЛФ 16 дни.
5. Ову на 12-ти ден, ЛФ 16 дни.
6. Ову на 12-ти ден, ЛФ 16 дни (в този месец - хидротубация).
7. Ову на 13-ти ден, ЛФ 14 дни.
8. Ову на 15-ти ден, ЛФ 13 дни (в този месец - диагн.лапароскопия).
9. Ову на 15-ти ден, ЛФ 13 дни.
10. Ову на 17-ти ден, ЛФ 13 дни (този месец беше по-особен, имах малко розово зацапване на 9-ти ден след ову).
11. Ову на 18-ти ден, ЛФ 15 дни (това този месец, с пътуване в първата половина на цикала и смяна на климата).

При ФМ са се наблюдавали добри фоликули и хубава лигавица. Хормони съм изследвала на 4-ти ден, като започнах с БТ, и те са:
LH - 7.27 mIU/ml (2.4-12.6); FSH - 7.62 mIU/ml (3.5-12.5); Prolactin - 592.4 miuIU/ml (72-511);  E2 - 39.28 pg/ml (12.5-166); Test - 1.12nmol/l (0.22-2.9) ECLIA,
на 20-ти ден от цикъла и 9-ти след ову: Progesterone - 15.26 ng/ml (хм, къде са ми реф.ст-сти? беше в норма във всеки случай);
Пролактинът го повторих, с почивка преди вземането на кръв:  Пролактин 448.3 микроIU/ml (72-511).

Последните два цитирани цикъла пия прословутите билки, иначе лекарства не съм вземала.
Лигавицата ми става доста дебела, при предната ФМ 17мм преди ову, и някои лекари от време на време я намират "нехомогенна", не знам това дали има някаква връзка. Преди време ми е правена хистология след абразио - няма проблеми.

Извинявам се, че толкова дълго :oops:  :oops:  пиша всичко подробно, ако нещо помогне в преценката ви.

Нормално ли варира според вас ЛФ? При вас как е? Споделяла съм с доктори (както пише във ФФ), те не се впечатляват особено, казват - важното е, че не е къса.

Въпросът ме яде от много месеци, помагайте моля!! Да не говорим, че никога не мога да кажа кога чакам да ми дойде и колко дни закъснение имам. Видях и странна зависимост, че от Ову до Ову минават точно 28 или 29 дни, само последните два месеца 30 и 31, ако предположим, че е заради смяната на климата последното. Даже го ползвах за точно предвиждане кога е следващата ову, колко удобно :wink:

Благодаря на всички за търпението да ме изчетете и за отговорите!
Благодаря ти, Бени!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #1 -: Юли 13, 2005, 11:07:28 am »
За мен лично ову се най- добре с фоликуметрия- другите методи по- скоро са ориентировъчни, единствено доказателство за овулация е спукан фоликул. Дано  другите ти обяснят по- подробно, но мисля че не бива много много да имаш доверие на ФФ- все пак там са заложени някакви стандартни данни- а ние не сме програмирани, организма на всяка една е различен.
Късмет и давай напред :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #2 -: Юли 13, 2005, 11:09:12 am »
Фреш, според мен е нормално всичко. ЛФ може да варира до 1-2 дни. средно ако ти е 14 е нормално да имаш до 16 или до 13 дни ЛФ. и при мен е така - мин 13; мах 15 дни, средно ми е 14 дни. то във ФФ също ти го показва предполагам - средностатистически:)
@ целува всички във форума и им желае щастие

http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #3 -: Юли 13, 2005, 11:23:48 am »
Фрешче тъкмо одеве за зачудих какво точно те безпокои в това, а и те момичетата са ме изпреварили. Ми това са все пак 2 дни разлика - един вид дори броени часове. А и самото ову не може да засече точно в колко часа и на кой ден и била (както казва мини без фоликуметрия). Според мен всичко си е наред.  :)
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #4 -: Юли 13, 2005, 11:42:05 am »
Значи казвате, от 13 до 16 дни да варира няма лошо :balk_132:
Ми добре, успокоихте ме, да не го мисля тоя проблем ...

Вече се чудя кой проблем да мисля, това нашето бебе толкова се е заинатило, не ще и не ще да идва и това е... :cloud:  Виках сега след лапарото, с тая нормоспермия, да вземе да става, ама и тоя месец не е... Какво ли друго му пречи :ask:

Уф, знам, че всички сме на този хал, извинете лиричното отклонение
:beerdr:  Черпя ви по една биричка всички :D
Благодаря ти, Бени!

*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #5 -: Юли 13, 2005, 13:32:43 pm »
Наздраве и споко :D
моята никога не е била по-кратка от 14 дни, но за сметка на това е стигала и до 18 дни ЛФ. ами никой доктор не се е притеснил от това до сега :?  :wink:
*

Anonymous

Варираща лутеална фаза?
« Отговор #6 -: Юли 13, 2005, 15:00:28 pm »
Извинявам се за тъпия въпрос :oops: , но лутеалната фаза не е ли максимум 14 дни? А и при мен когато Фертилити ми определя овуто,ако минат 14 дни,овуто се измества  :roll:
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #7 -: Юли 13, 2005, 15:02:53 pm »
Това съм аз...
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #8 -: Юли 13, 2005, 15:36:19 pm »
StefiZ, наздраве, значи "нема да се плаша" :lol:

Стефф, ЛФ средно е 14 дни, както цикълът средно е 28 дни, а пък овулацията е средно на 14-ти ден. Това дето ФФ ти го мести, ми се види много странно? На мен не ми мести .. да не ти го мести заради друго, или пък е някаква специална настройка?
Благодаря ти, Бени!

*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #9 -: Юли 13, 2005, 16:43:02 pm »
Ами настройката ми е на Advanced. Това което ме шашна е,че от всичко изчетено до сега,останах с впечатлението че датата на овулацията може и да варира всеки месец,но лутеалната фаза е по подразбиране 14 дни,понякога и по-малко,но не и повече :roll:  За това се учудих толкова като прочетох тук и се замислих...и на мен една от графиките ми беше с лутеална 18 дни,при което реших че овуто ми явно ще да е било по-късно :?
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #10 -: Юли 14, 2005, 09:52:32 am »
Стефф дават за нормална лутеална фаза мин 12 дни. Защото при по-къса не може да се задържи плода, но за по-дълга от 14 дни не виждам, какъв да е проблема, поне не съм чела.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Варираща лутеална фаза?
« Отговор #11 -: Юли 15, 2005, 19:31:45 pm »
Намесвам се защото ми се струва,че давате неправилна информация.Относно лутеалната фаза в повечето учебници пише че жената овулира приблизително около  14 ден преди първият ден на следващата М. Дори дават пример че и при 21 дневен цикъл ову ще стане пак  14 дни преди първият ден на следв.М  или около 7 ден на цикъла.Но никога не се знае колко дълъг ще бъде МЦ,освен това може да има оплождане ,имплантиране и ранно загиване на яйцеклетката (т.е може да има удължаване на цикъла)и вс.това дава неяснота при изчисленията и пресмятанията.
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #12 -: Юли 15, 2005, 19:40:47 pm »
Цитат на: maxela
в повечето учебници пише че жената овулира приблизително около  14 ден преди първият ден на следващата М.

И в учебниците се случва да има грешки. Лутеалните фази на различните жени различни. Моята например е винаги 16 дни (доказано е) при нестимулиран цикъл и 13-14 при стимулиран. А овулацията ми варира от 14-ти ден до към 19-ти. Тя си знае кога иска да бъде  :lol:
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #13 -: Юли 15, 2005, 19:57:24 pm »
Вярно е, че има изключения,явно ти си от тях.Значи според теб лекарите учат от учебници, в които пише неверни неща?И ти знаеш по-добре????Успех тогава! Явно ти си спецът по тези неща :D И как разбра че ЛФ ти е 19 дни,това не значи ли поскоро че си загубила ембриона.Но щом ти е по-добре да мислиш по твоя начин-ДОБРЕ!Дано да си пресметниш нещата??.Желая ти успех!!!!
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #14 -: Юли 15, 2005, 19:58:43 pm »
И откъде ТИ имаш информация, че ЛФ на различните жени е различна???
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #15 -: Юли 15, 2005, 20:00:30 pm »
И твоята си знае кога иска да бъде, защото имаш проблеми.Нали?
*
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #16 -: Юли 15, 2005, 20:27:26 pm »
И как разбра че ЛФ ти е 19 дни,това не значи ли поскоро че си загубила ембриона.Но щом ти е по-добре да мислиш по твоя начин-ДОБРЕ!Дано да си пресметниш нещата??.Желая ти успех!!!!

Никъде не прочетох, че ЛФ и е 19 дни. little_rabbit ти е написала, че тогава и е овулацията.
И откъде ТИ имаш информация, че ЛФ на различните жени е различна???

Прочети малко във форума и сама ще се убедиш, че е така !
Всички имаме проблеми и затова сме тука. Ако нямахме такива, едва ли щеше да ни четеш.
И не зная защо ми звучиш малко заядливо...може и да бъркам.
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #17 -: Юли 15, 2005, 21:12:41 pm »
Вярно е, че има изключения,явно ти си от тях.Значи според теб лекарите учат от учебници, в които пише неверни неща?И ти знаеш по-добре????Успех тогава! Явно ти си спецът по тези неща :D И как разбра че ЛФ ти е 19 дни,това не значи ли поскоро че си загубила ембриона.Но щом ти е по-добре да мислиш по твоя начин-ДОБРЕ!Дано да си пресметниш нещата??.Желая ти успех!!!!

Такаааааааааааа. Нападнаха ме  :D  Нищо ново  :D
В медицината няма точни неща. Тя не е точна наука. Това, че СРЕДНОВЗЕТО лутеалната фаза е 14 дни не значи, че на всички жени е такава. Ти да не мислиш, че всички жени са с 28-дневен цикъл?
И не съм само аз изключение от СРЕДНОВЗЕТОТО правило. Тук е пълно с такива момичета.
Хм, никъде не съм писала за лутеална фаза от 19 дни, а за ову на 19-тия ден. Лутеалната ми фаза - ясно съм го написала, е 16 дни. Винаги. Е, освен ако не ме тъпчат с хапчета и инжекции.

И твоята си знае кога иска да бъде, защото имаш проблеми.Нали?

Не, скъпа, нямам проблем. Всичко ми е наред.
Както и да е. Няма да споря с теб. Не съм лекар, но знам мааалко повече от теб. Толкова. Успех и на теб!
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #18 -: Юли 15, 2005, 21:19:14 pm »
Цитат на: bori_st

И не зная защо ми звучиш малко заядливо...може и да бъркам.

Бори, тя звучи много заядливо. Не й обръщай внимание, случва се от притеснения човек да си търси виновни...
Варираща лутеална фаза?
« Отговор #19 -: Юли 15, 2005, 21:42:35 pm »
Малко зайче, защо си мислиш че разбираш повече от мен?
И коети ти дава право да изказваш мнение и да даваш препоръки.Този сайт се посещава и от жени които нямат заболявания.Те го посещават и от любопитство и поради това че не са успели да заченат за 5-6 месеца ,а това е нормално.Без значение колко е дълъг цикъла правилото за Ову около 14 ден броено отзад напред си остава.,при нормален цикъл.Защо пишете неща които биха объркали здравите жени.Лошото при хората е, че когато имат някакво заболяване си мислят че знаят повече от лекарите.Нали знаеш, няма по-лошо от лаика в медицината,той се мисли за повече  от доктор.Поставя диагнози,снема анамнези ,може и история на заболяването да ти напиши,знае точно какви изследвания трябва да си направиш и т.н и т.н