0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЛИПСВАЩА ОВУЛАЦИЯ - HELP!!!!
« -: Май 04, 2007, 10:26:40 am »
ЗДРАВЕЙТЕ, СЛЕД КАТО ФЕВРУАРИ МИ ПРАВИХА ФЕНЕСТРАЦИЯ, МАРТ МЕНСТРУАЦИЯ НЕ МИ ДОЙДЕ, АПРИЛ СЪВСЕМ СЛАБО ЗА ОКОЛО 3 ДНИ, А ТОЗИ МЕСЕЦ ОЩЕ ГО НЯМА, ТЕСТОВЕТЕ ЗА ОВУЛАЦИЯ СА ОТРИЦАТЕЛНИ И ВИ МОЛЯ ЗА МАЛКО ИНФО. ДАЛИ НЯКОЙ Е ПИЛ МЕДИКАМЕНТИ ЗА ЗАСИЛВАНЕ И СТИМУЛИРАНЕ НА ОВУЛАЦИЯТА И КАКВИ, А КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ. ПРЕДВАРИТРЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ  :(
Re: ЛИПСВАЩА ОВУЛАЦИЯ - HELP!!!!
« Отговор #1 -: Май 04, 2007, 10:47:15 am »
Казваш че още не ти е дошло и тестовете за овулация са отрицателни....а за бременност? Не мисля че нямаш овулация. По-точно не може да си толкова сигурна без проследяване при лекар.
Посещавала ли си лекар, за да го питаш за оскъдния цикъл и притесненията си за овулацията? Според мен е добре да го направиш и да проследите нещата.
Успех, bubulech !
*
« Отговор #2 -: Май 04, 2007, 12:10:20 pm »
Подкрепям написаното от BLACK_ROSE.
Пробвай и с един тест за бременност и дано да е положителен. :)
Ако не е - при всички случаи ще трябва да обсъдиш този проблем с оскъдния цикъл с лекуващия те лекар.
Той ще ти измери дебелината на маточната лигавица, и ще прецени.
Може би ще ти пусне някакви хормонални изследвания.
Относно фенестрацията - (на мен не са ми правили,де), но мисля че все пак трабват няколко месеца на яйчниците за да се настроят и да заработят нормално. При някои може и да става веднага, при други може да трябва известен период време.
За това е хубаво да се следят нещата при лекар.

Най-сигурния начин дали има или не овулация е да се проследи с ултразвук.
Тестовете и базалния метод са ориентировачни, а не диагностични.

Питаш за медикаменти - по принцип има такива, но те се изписват от лекар.
Най-често в началото прилагат Клостилбегит за стимулация.
ИМа и такива медикаменти с които се стимулира производството на много фоликули например при  инвитро. Това го казвам информативно.

Ако ти правят стимулация с Клостилбегит - задължително се ходи на УЗИ за да се проследи как реагира организма.
Може и да си го знаеш, но аз да си кажа, де... защото тук съм чела за какви ли не неправилни лечения.
Важно е и тръбите да са проходими. Предполагам при теб те са наред, но ти не си писала за това.

Единственото което може да пиеш сама за засилване дейността на яйчнициете е вит. Е - 400мг/ден. и да го комбинираш в цинк и фолиева киселина.

Успех и пиши как се развиват нещата при теб.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #3 -: Май 04, 2007, 12:25:00 pm »
Zdarvei, blagodarja ti za vnimanieto -Da bjah na pregled i ligavitzata e suvsem tanka, a testa za bremennost za sugalenie sushto e otritzatelen, lekarja me suvetva da chakam oshte mesetz, ako eventualno mi doide bez da pija hapcheta i t.n., no veche shte se poburkam ot pritesnenija zashtoto idejata na vsichko e da imame beboche, predi fenestratzijata imah kisti, sega veche jaichnitzite sa chisti , no folikula koito se obrazuva e mnogo maluk i za tova trjabva da se stimulira ovulatzijata - ohhh veche se otchaivam suvsem :( :( :(
« Отговор #4 -: Май 04, 2007, 12:42:44 pm »
Da za shtastie i dvete trubi sa prohodimi,a kolko vreme trjabva da se pijat vitamina i folievata kiselina, pochiva li se , mnogo vi blagodarja, za men e vagna vsjaka informatzija i malko nadegda , sled razgovora s lakarja , sled kato mina laparoskopijata ug bjah mnogo onadegdena, no sus vseki izminal den mai veche useshtam che hich me njama i pochva da mi lichi za sugalenie
*
« Отговор #5 -: Май 04, 2007, 14:34:37 pm »
А-а-а, я се стегни... ще ти се карам, значи.... :balk_77:
Какво значи.. "ще се побъркам вече от притеснение"  и "вече се отчайвам съвсем"...при положение че са минали само 2 мес. след лапарото.
Може би си по-вначалото на опитите и за това така говориш.
За сега нямаш сериозни основания да се притесняваш.
Никой не гарантира че 1-2 месеца след лапаро  всички забременяват. Както ти казах и по-горе, това е процес на възстановяване и отнема време. За всеки организъм различно.
Ето - яйчниците са чисти сега. Тръбите са проходими. Това е хубаво, погледни от този ъгъл нещата. И никакво отчаяние ...
ВСичко по реда си - и фоликулите ще почнат да растат...

Тоя път който сме поели, е труден и дълъг.
И никой не знае каква част от него ще му се наложи да извърви докато стигне до щастливия край.
Аз ти пожелавам това при теб да стане по-скоро.
А сигурно си чела из форума - има много момичета със страшно сериозни проблеми, понякога граничещи с невъзможността, но те НЕ СЕ отчайват и предават пред трудностите и се борят до край и УСПЯВАТ.

Ще успееш и ти.
Липсата на овулация се преодолява лесно със стимулация. Но не се почва все пак веднага след лапаро със стимулациите.
Ми тоя организъм да не е автомат - минава лапарото и той почва да "пуска" яйцеклетки"...

Пак за лигавицата.
Не пишеш колко милиметра е бил фоликула на прегледа,  и на кой ден от цикъла, но нещата седят така:
Расте фоликула, расте и лигавицата.  Щом фоликула е още малък - не може да се очаква лигавицата да е дебела. Има си хормонални зависимости. Явно фоликула ще расте все още, а с него и лигавциата. Просто имай търпение.
И май е разумно да направиш още някое УЗИ за да видите какво ще се случи с този фоликул.

Фолиевата киселина е хубаво да се пие поне 2-3 месеца преди началото на опитите и в първите 3 мес. от бременноста.
Вит. Е влияе добре на дейността на яйчниците, както и комбинацията Вит.Е+ вит.А (Герикапс).Може и да се почива.

И още, нещо - пиши на кирилица. Маймуницата е кофти за четене.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #6 -: Май 04, 2007, 15:16:46 pm »
МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ, МИСЛЯ ЗА ПОНЕДЕЛНИК ДА СИ ЗАПИША ПАК ЧАС ЗА ПРЕГЛЕД И ДА ВИДЯ КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧВА, А ПОСЛЕ ЩЕ ТИ КАЖА, ДАНО ДА СИ ПРАВА И ВСИЧКО ДА Е ВЪПРОС САМО НА ВРЕМЕ,
Е... АМИ УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЛЕД ПРЕГЛЕДА ЩЕ ПИША :)