0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Докога се пие парлодел-моля за съвет
« Отговор #20 -: Януари 23, 2008, 15:19:26 pm »
bird_,съжалявам за твоята приятелка :(.Тя в коя седмица от бременността беше?Значи ли че според теб няма проблем да си го пия до 36 г.с,аз пак ще се обадя на лекаря ми в деня,когато реша да не го пия повече, срам не срам :oops:да му кажа ,че мисля да го спра и да чуя неговото мнение,защото може да се окаже опасно да се спира в последния месец,знам ли вече и аз,направо се побърквам от притеснение... :(

*
« Отговор #21 -: Януари 23, 2008, 22:00:26 pm »
Здравей, Станкова! Днес говорих с моя лекар и с моя ендокринолог - те са на мнение, че трябва да спирам парлодела, а аз съм едва в 6 г.с. и много ме е страх. Няма 100% сигурност, че моята приятелка е абортирала в следствие на спрения парлодел (4 г.с.). Аз самата бях до снощи на 1/2 вечер, но сега като ми казаха твърдо да го спирам на своя глава намалявам дозата на 1/4 вечер и смятам поне няколко дена да е така, докато прекратя приема. Искат като напредне бременността да направя контрола на пролактина, за да видят стойностите. Ти си на 1/2 на ден и ти остава малко. Стискам ти палци. Предполагам, че твоите лекари са на мнение, че парлодела не вреди на плода, такова нещо бях чела и за някъде тук из форума.Вече и аз незнам какво да мисля. Тази вечер пих 1/4 и то направо тайно, защото моя мъж е лекар и смята, че лекарите се слушат, обаче аз не посмях да спра от 1/2 направо. Дано не греша. Но като виждам ти продължаваш почти през цялата бременност да го пиеш. Това да пиеш парлодел по време на цялата си бременност твоя лекар по каква причина го е решил? Съвсем се обърках вече...И аз съм в голяма питанка като теб. Но каквото и да решиш питай - изобщо не се стеснявай! Това е мнението ми. Дано всичко е наред и най-важното спокойствие, така поне аз се окуражавам. До скоро!
*
« Отговор #22 -: Януари 24, 2008, 09:03:36 am »
bird, по-спокойно  :) и аз спрях парлодела още на 33 ден от М. Док видя точиците и каза да го спирам. Засега нямам никакви проблеми (да не чуе дявола). А и доколкото съм разбрала от парлодела се образува после кърмата и трябва да е малко по-висок при бременни. Иначе по принцип подтиска овулацията, затова и кърмачките нямат овулация. Късмет ти желая и не се притеснявай, ще имаш едно прекрасно бебенце накрая.
*
« Отговор #23 -: Януари 24, 2008, 10:23:03 am »
Аz спрях достинекса след пол. тест и после zагубих бебето. Не смея да трвъдя, че това е причината при мен, zаЩото се откриха и други неЩа. Но другия път (дано да е скоро) Ще си мина на парлодел.

Кой ти каzа, че бременността подтиска пролактина? Точно обратното, та нали той участва в обраzуването на кърмата. Неговите високи стойности подтискат овулацията, както вече е писала мими26.
*
« Отговор #24 -: Януари 24, 2008, 11:22:51 am »
mimi26, благодаря ти много за пожеланията! Може би излишно се притеснявам. Сигурно има и други причини - не само спирането на парлодела. Много успех ти желая! Дано всичко да е наред! Пу-пу!
mile07, док каза, че взаимно се изключват. И, че когато си бременна няма смисъл да се пие парлодел, може би на мен не ми е много ясно и не се изказвам добре, извинявам се за което. Дано при теб нещата се оправят и всичко е наред и скоро да дойде щастието и при теб! Искренно ти го пожелавам!
« Отговор #25 -: Януари 25, 2008, 09:43:16 am »
bird_,моят лекар каза,да спирам парлодела в 28-29 г.с като първо го намаля на четвъртинка за 4-5 дни и тогава да го спра,защото "едва ли не вече съм го била износила бебето" ,това го каза на шега де и да не се притеснявам .Да,но аз продължавам да го пия и ще си го пия до 36 г.с,като отида на 11.02 пак ще го попитам просто много ме е страх да не стане нещо на края :(

*
« Отговор #26 -: Януари 25, 2008, 10:37:31 am »
Здравей stankova, нямам представа какво да те посъветвам. Може би зависи на какво се дължи високия пролактин - аденом, кисти и ... Моят пролактин е висок в следствие на стрес, но от два дена вече съм на 1/4 и може би още ден -два и ще го спра. Дано всичко е наред, че няма да мога да си простя. Стискам ти палци, но наистина го питай. Моят лекар  е на мнение твърдо, че трябва да го спра, понеже аз още съм в много ранна бременност, направо със страх го намалих, а първия ден без прием сигурно ще го преживея кошмарно. Ти можеш ли да ми кажеш кое наложи при теб приема на парлодел? До скоро и кураж. Да вярваме, че нещата ще са наред!
*
« Отговор #27 -: Януари 25, 2008, 20:46:47 pm »
bird_, кой лекар го каzва това, гинекологът ти или ендокринологът ти? Ако не си се консултирала с ендокринолог те съветвам да го направиШ. Аz лично съм останала с впечатлението, че ендокринолоzите са по добри в това отноШение. Все пак те само с хормони се zанимават. Желая беzпроблемна бременност.
« Отговор #28 -: Януари 26, 2008, 11:13:38 am »
bird_,аз съм с диагноза хиперфункция на хипофизната жлеза,не сами правили нито ЯМР,нито скенер,само ренгенова снимка.Лекаря ми е гинеколог и аз му имам пълно доверие,но след всичко изчетено  по форуми и статии,останах с впечатлението,че по добре да го пия до като вляза в деветия месец.Тук в града в който живея и гинеколога при когото ходя на ЖК,ми каза да го пия до края в смисъл докато родя и после да го спра,ако ще кърмя,питах го на 25.01,когато бях на консултация и това му бяха думите.Направо незная на кого да вярвам вече...
А,на теб искам да ти пожелая най-леката и безпроблемна бременност!Дано всичко да е наред!

*
« Отговор #29 -: Януари 26, 2008, 22:21:37 pm »
stankova, zаЩо не се консултираШ с ендокринолог? Това си е типичен ендокринологичен проблем. И да ти кажа, че при мен аденомът се видя чак на ЯМР, на скенер не се виждаШе. При тоzи проблем ЯМР ти се полага по касата. Раzбира се след като родиШ.
*
« Отговор #30 -: Януари 27, 2008, 12:46:56 pm »
Здравейте, момичета! Благодаря много за хубавите пожелания! Лошото е, че и гинеколога и ендокринолога са ми на мнение да го спирам. При мен високия пролактин се дължеше на стрес - няма аденом, няма кисти, нищо. Пиех го защото съм с една тръба и ендокринолога ми предпочете да избегнем хормоналния проблем за забременяване, но в предвид думите Ви май ще потърся мнение и на още един еднокринолог, защото вероятността отново да забременея по естествен път е направо нищожна. Но смело съм на 1/4 вечер вече 5-ти ден и се надявам да няма проблем. Сега във вторник съм на преглед и ще попитам поне дали да не направя изследване на пролактина. Поне да видя дали нивата са добри в предвид състоянието ми.
mile07, и аз правих ямр по каса, но касата отпуска само по две ямр на месец на клиниката и вреждането е много бавно. Но най-точно ямр показва наличие на аденом в  хипофизата.
stankova, и на теб горещо ти пожелавам всичко да мине както трябва!
Благодаря на всички Ви - май наистина ще се допитам до още едно мнение.
*
« Отговор #31 -: Януари 27, 2008, 13:39:05 pm »
bird_, moje bi za6toto njama6 adenom te savetvat da go spre6. A samo tezi, koito imat adenom trjabva da go pijat do kraja. Znam li?

P.S. Sorry za latinicata, ne6to ne mi raboti kredora.  :(
« Отговор #32 -: Януари 30, 2008, 10:38:51 am »
bird_,какво става ,спря ли парлодела и ако да ,как се чувстваш в момента?Надявам се всичко да е наред при теб!!!

*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #33 -: Януари 30, 2008, 15:14:43 pm »
Здравейте, момичета!След двумесечен прием на Парлодел трябва да направя контролно изследване на пролактин.В момента обаче се налага да пия антибиотик.Знаете ли дали това ще се отрази на резултата?Благодаря предварително! :ask:
« Отговор #34 -: Януари 30, 2008, 16:42:46 pm »
Здравейте, момичета!След двумесечен прием на Парлодел трябва да направя контролно изследване на пролактин.В момента обаче се налага да пия антибиотик.Знаете ли дали това ще се отрази на резултата?Благодаря предварително! :ask:

Мисля,че не пречи, по скоро трябва да спазиш изискването до не са пипани гърдите и малко да отдъхнеш преди да ти вземат кръв.моят ендокринолог казва че на пролактина поскоро влияят успокоителни,сънотворни,отколкото антибиотици.дано се влючат и др.момичета за повече инфо.
*
« Отговор #35 -: Януари 30, 2008, 20:16:30 pm »
Pipi_M, прочети листовката на лекарството, което приемаш. Аз приемам парлодел (вече го отказвам), та там пише - "парлодел може да взаимодейства и с др.лекарства; парлодел може да понижи кръвното налягане или в редки случаи да го повиши, ако се прилага в комбинация с др.лекарства, въздействащи в/у кръвното налягане; еритромицин, йозамицин (разпространени антибиотици) и октреотид може да повишат концентрацията на парлодел в кръвта". За твое успокоение може да се обадиш на лекаря си и да попиташ дали да не отложиш малко контролата, все пак той най-вярно ще ти каже, но според мен няма да окаже толкова голямо влияние. Просто си спази изискванията, които трябва да спазиш преди да те боднат за кръв.
Привет stankova, все още ги спирам 1/4 съм вече 8-ми ден и засега съм добре. Имам още 3-4 1/4-ки и смятам да не пия вече. Вчера бяхме на контрола да "чуем" тоновете на бебето. Слава Бога всичко е наред! Пу-пу и занапред да е така. Признавам си, че много ме е страх.
mile07, и аз така мисля като теб. Но поне изрових в нета в един англ.сайт, че парлодела е от група С и не оказва влияние в/у плода. Виж за кърмата нищо не пишеше.
Иначе и в листовката пише, че трябва по време на бременност да се спре, освен по лекарско предписание, ако не трябва продължение на терапията. :? Ще се опитам да го спра и то ще съвпадне с края на втория месец. Стискайте ми палци  :wink:!
*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #36 -: Януари 31, 2008, 13:11:56 pm »
Благодаря ви,Disi i Bird_!Лекуващият ми лекар е в отпуск и няма как да се свържа с него.А в следващите няколко дни трябва да изследвам пролактина,за да се определи дозата ми занапред. :)
*
« Отговор #37 -: Януари 31, 2008, 13:28:37 pm »
Стискам ти палци, Pipi_M! Дано контролата е добра, когато и да решиш да я направиш!
*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #38 -: Януари 31, 2008, 13:37:19 pm »
Bird_ :bighug:Имаш и от мен :crossfingers: :crossfingers:за лека и спокойна бременност!
*
« Отговор #39 -: Февруари 07, 2008, 18:45:37 pm »
Привет момичета! Само да споделя - вече 5-ти ден съм без парлодел. Засега пу-пу всичко е наред. Дано и занапред да мине гладко! Pipi_M, благодаря за палците и топлите прегръдки! Пожелавам такова щастие на всички Ви!