0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

veny

Зацапване преди цикъл
« -: Май 02, 2007, 15:42:48 pm »
Здравейте!
Извинявам се много, ако темата е била поставяна и преди. Ужасно съм объркана и имам нужда от помощ. А просто не знам какво да правя. Гинекологът ми така и не ме изслушва и не ми обръща нужното внимание.  :(
От година и нещо насам всяка менструация ми започва с 2-3-4 дневно  бледорозово зацапване. Безуспешно бебеправим вече цяла година. Не съм си пускала още никакви изследвания. Но започнах сериозно да си мисля, че това зацапване вероятно е знак за някакъв проблем - хормонален или някакъв друг...
На къкво може да се дължи подобно зацапване? Какви изследвания да си направя, за да установя причината?
Re: Зацапване преди цикъл
« Отговор #1 -: Май 02, 2007, 16:10:54 pm »
Най-напред смени доктора. След това новият ти доктор ще трябва да направи план на действие - необходими изследвания на хормони, фолекулометрия, спермограма на съпруга и др. Но първо си намери добър специалист, който да се заеме с теб и да назначи изследванията, които сметне за необходими.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Май 02, 2007, 16:49:05 pm »
Смени лекарят. :D
Зацапването може би е от по-ниски нива на прогестерона.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Май 04, 2007, 12:26:00 pm »
Вени,
и аз съм със същия проблем...от около 2 години
много пъти съм го споделяла този проблем, но така и не получих конкретен отговор
Единия лекар каза, че това било защото при някои жени, хормоните падали по-бавно и затова зацапва...
Другото нещо, което се случи в последствие от зацапването е намаляване на количеството кръв...преди бях с обилен М около 5-6 дни, а сега едва 3 дни нормално и слабо

Не знам какво друго да ти кажа
* премахнато от модератор
*
« Отговор #4 -: Май 04, 2007, 13:30:54 pm »
danyto, потърси мнението на добър ендокринолог, това не е нормално.
казвам го от опит - 4 години различни лекари не обръщаха сериозно внимание на моето зацапване. тази година отидох при д-р владимиров и той беше първият, който ми обърна внимание и откри проблема, който е и вероятната причина за неуспешните опити за бебе през тези 4 години.
Успех!

« Отговор #5 -: Май 04, 2007, 14:36:25 pm »
Пипи,
ако не е тайна какъв се оказа проблема?
Аз също съм при Владимиров от скоро...
*
« Отговор #6 -: Май 04, 2007, 15:13:41 pm »
не е тайна :) нисък прогестерон

щом си при владимиров, си в добри ръце. той ще открие проблема и ще го решите  :goodluck:

« Отговор #7 -: Май 07, 2007, 13:42:26 pm »
Вени,
много пъти съм го споделяла този проблем, но така и не получих конкретен отговор
Единия лекар каза, че това било защото при някои жени, хормоните падали по-бавно и затова зацапва...
Другото нещо, което се случи в последствие от зацапването е намаляване на количеството кръв...преди бях с обилен М около 5-6 дни, а сега едва 3 дни нормално и слабо

Все едно,че аз съм го писала,само че при мен по някога цикълът е само ден,ден и половина.
« Отговор #8 -: Май 07, 2007, 13:47:38 pm »
Вени,

Все едно,че аз съм го писала,само че при мен по някога цикълът е само ден,ден и половина.

И аз съм със същия проблем.  Явно сме много.  В сряда съм на преглед при Док Владимиров и се надявам да има развитие и разрешение на проблема.  Стискайте палци, защото имам чувството, че колкото повече се вглеждам в себе си, повече неща започват да не функционират както трябва.  Внушение е сигурно, зная, но ми е трудно да не мисля за това  :oops:
« Отговор #9 -: Май 09, 2007, 18:48:48 pm »
Мда момичета...трябва да има причина за това
Принцеске, нямам търпение да напишеш какво ти е казал Док по този проблем
« Отговор #10 -: Май 10, 2007, 12:39:47 pm »
Док каза, че това е още едно потвърждение/проявление на моите поликистозни яйчници.  Таях някаква надежда да не е точно това, но...  Борбата започва!  Стискайте палци, момичета, да се преборим успешно с предизвикателството.
*
« Отговор #11 -: Май 10, 2007, 15:31:36 pm »
Принцеска, :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

може да има различни причини за такова зацапване, търсете своята!

« Отговор #12 -: Май 14, 2007, 14:08:22 pm »
Уф писна ми вече.Момичета,зацапването на кой ден от цикъла ви се появява?Днес ми е 23-ти ден и кафеникавото зацапване е налице.Колко ли дни ще продължи-не знам,а иначе не е ли рано за лелката според вас.Много взе да ми се скъсява тоя цикъл направо съм отчаяна.Омръзна ми вече.Все нови и нови проблеми :(Много ми е тъжно днес.Извинявайте,че ви натоварвам.
*
« Отговор #13 -: Май 14, 2007, 14:12:25 pm »
Момичета, ПОЛИП-а също е възможна причина за зацапване преди цикъл. Но се гледа за такъв евентуално в първите чисти дни след цикъл на ехограф.

« Отговор #14 -: Май 14, 2007, 14:42:58 pm »
Аз съм ходила много пъти непосредствено след цикъл,но слава богу не са ми казвали да имам полип.Вижда ли се със сигурност с вагинален ехограф?
*
« Отговор #15 -: Май 14, 2007, 14:54:06 pm »
Вижда се между 11 и 13 ден от цикъла, поне на мен док тогава ми беше казал да отида. За щастие при мен нямаше, но това е важен фактор, за който трябва да се провери при такова зацапване.

*
« Отговор #16 -: Май 14, 2007, 16:41:03 pm »
И аз ходих на лекар поради същата причина(зацапване преди да ми дойде).Оказа се, че имам тънка лигавица, която май се получава от нисък прогестерон.Е.. това се лекува.Използвам случая да благодаря и на Пипи за съвета :flower: 
*
« Отговор #17 -: Май 15, 2007, 09:39:19 am »
Моля моля :D Радвам се, че съм помогнала :D
Ниският прогестерон се оправя лесно с прогестеронови препарати като утрогестан или дуфастон

*
« Отговор #18 -: Май 29, 2007, 16:10:55 pm »
Момичета, този месец си направих хормонални изследвания заради зацапването преди цикъл, което имам от година-две. Очаквах да е нисък прогетерон, но не е така. Прогестеронът ми си е съвсем добре. Странното е, че тестостеронът ми е адски висок. А ФСХто ми е доста по-високо от ЛХто.
Тия дни ще се консултирам с гинеколог.
Изчетох доста за високия тестостерон. Уж е един от симптомите на поликистозните яйчници. Но освен тестостерона, нямам друг признак на ПКЯ.
Много, много се надявам да не е това.
Стискайте ми палци.

Иначе днес отново си имам зацапване.  :? Значи ще ми дойде до няколко дни...  :(
« Отговор #19 -: Май 30, 2007, 10:00:34 am »
Вени...
поликистозата е много необятна тема и по-добре гинеколога да разсъждава вместо нас.
Мвжду другото при мен положението е същото...нормален прогестерон..като за след овулация, но висок тестостерон и DHEA-s
Аз също с нетърпение чакам 18.06 - тогава съм на преглед при Владимиров, за да каже той какво мисли по въпроса и какви решения ще взимаме от сега нататък :)
Успех ти желая и пиши до къде си стигнала!