Салина, при мен имаше и друг проблем - пролактином. Първо решиха, че хипофизата ми се е подтиснала от достинекс и парлодер и е спряла свръхотделянето на пролактин, но е започнала да отделя АКТХ - хормон, който стимулира надбъбречните жлези.
Правиха ми тест със Синактен (изобщо не разбрах това какво е) и в последствие решиха, че всъщност имам много лек дефицит на някакъв си ензим, който трябва да разгражда мъжките хормони, но понеже е в дефицит, не го прави и те се натрупват....
Съмненията, че все пак тези високи мъжки хормони са и от АКТХ не отпаднаха съвсем. Затова казвам, че много не е ясно кое за какво е виновно. Трябвало да правя скенер на надбъбречните, но по онова време - преди 2 години - се замотах и така и си остана.
Аз имах перфектна хормонална диагноза на ПКЯ и въпреки това всички лекари са категорични, че нямам ПКЯ. Дори преди месец бях при Катя Тодорова, тя в началото реши, че става въпрос за поликистоза, но съотношението ЛХ/ФСХ винаги ми е било 1:1, а и кисти никога не са се видели, при условие, че имам около 100 прегледа на УЗИ. В края на разговора и тя го отвърли като диагноза. Не знам вече какво да мисля, даже бях пуснала тема тук преди време.
Ох, стана много объркано и дълго. Съжалявам.