0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ti4inka

Зълва ми ме нарича яловица
« -: Май 01, 2007, 21:05:31 pm »
Привет, Форум! Мъчно ми е да го споделя, но ми тежи и реших да опитам да се разтоваря. Омъжена съм от 4 год. и нямаме още бебе. Ходих по лекари, но не ми намериха нищо не както трябва. Мъжът ми не ще и да чуе да си прави изследвания. Имам зълва, която хем с клизма забременя, а се подхилква зад гърба ми и ме обсъжда с клюкарките на квартала. Наричала ме яловица ми казаха някои. и все ми вре в очите корема си и злобее. Нищо де, само да си се оплача.
Късмет на всички дами, които искат и опитват!
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
Re: Зълва ми ме нарича яловица
« Отговор #1 -: Май 01, 2007, 21:38:22 pm »
ti4inka недей да обръщаш внимание на прости и искомплексирани хора, които искат да си лечат комплексите върху нещастието на другите. По-добре пробвай да убедиш мъжа си да  направи изследвания УСПЕХ

*
« Отговор #2 -: Май 01, 2007, 21:48:51 pm »
ti4inka , повечето тук сме имали подобен проблем независимо дали от зълви, етърви, свекърви, комшийки, бабички и прочее.пък и вие пропускате най-важното-спермограмата!може именно там да е разковничето.тъпата ти зълва не го ли е помислила преди да нарече теб 'яловица'?
важното за теб трябва да е да не се обвинявате с мъжа си.просто задружно търсете проблема и се борете с него.
да видим какво ще каже зълва ти, когато започнеш ти да си вреш корема в нейните очи!
успех!
*
« Отговор #3 -: Май 01, 2007, 21:52:02 pm »
"Има две безкрайни неща - Вселената и Човешката глупост. За Вселената не съм съвсем сигурен."
« Отговор #4 -: Май 01, 2007, 22:23:33 pm »
Боже, боже, тая дума, яловица, не е ли изчезнала вече от речника на човека от 21 век. Не вярвам на очите си :crazy: :crazy: :crazy:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #5 -: Май 01, 2007, 22:24:01 pm »
Все се чудя що за човек трябва да си, за да раздаваш такива определения наляво и надясно?! Що за мозъче така се е напънало, та е родило подобна гадост?! Това трябва много да ти говори за същността на тази особа! Вярно, че човек може да си избира приятелите, но за наше най-огромно съжаление не можем да си избираме роднините! Особено приходящите! Но можем да си изберем дали и  доколко да ги допуснем до себе си! Иначе, послушай момичетата и правете изследвания! Успех!
*
« Отговор #6 -: Май 01, 2007, 22:36:14 pm »
Все се чудя що за човек трябва да си, за да раздаваш такива определения наляво и надясно?!
Прост народ е имало и ще има ...
*
« Отговор #7 -: Май 01, 2007, 22:45:48 pm »
"Има две безкрайни неща - Вселената и Човешката глупост. За Вселената не съм съвсем сигурен."

Ех че хубава мисъл! Чия е?
« Отговор #8 -: Май 01, 2007, 23:25:30 pm »
На  Алберт Айнщайн :)
А Питагор е казал: Научи се да мълчиш!
Простичко, но много точно :)
Явно, обаче на някои хора,
като в случая, им е трудно да се
въздържат от такива коментари.
Простотията по хората ходи и
не вярвам да има лек за нея  :?
« Последна редакция: Май 01, 2007, 23:46:11 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #9 -: Май 01, 2007, 23:39:15 pm »
Със сигурност ти е много трудно и мъчно като си чула такива приказки.опитай се да не им обръщаш внимание,което знам че е още по трудно.Най важното за теб е да седнеш и да поговориш със съпруга си сериозно за една спермограма.Там могат да се крият проблемите.мъжете са трудни на тази тема,но се опитай някак си да го накараш.успех.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #10 -: Май 02, 2007, 08:58:59 am »
отговорът на такава идиотщина е един: простотията ходи по хората, а не по животните. има и друго, рано или късно хората страдат от своите камъни, които се опитват да хвърлят по другите. мила събери сили и продължи.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

ti4inka

« Отговор #11 -: Май 02, 2007, 09:23:53 am »
бльгодаря ви на всички, че ми отговорихте и ме успокоихте. Аз хиляди пъти съжалявам, че и споделих на зълва ми, че не се получава, но не мога да върна нищо назад. Оттогава все избира момент, когато и честитят за нейната бременност (тя забременя с инсеминация, но това го разбрах отдругаде, апък на мен ми каза, че станало естествено), та избира момента да каже нещо от рода на Сега е ред на С, ама да видим дали ще стане, че там е сложно. или Айде дано да хване декиш, че има и други на опашката и мн.др. А за мъжа ми какво да ви кажа, все ми казва, че той бил добре. Как ли не го молих, не ще и това е. Дано като се роди сега племенничето, да се промени нещо.
Пак ви благодаря и да сте здрави!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #12 -: Май 02, 2007, 10:01:44 am »
корена на зълва е зъл :lol:

майтапа на страна. не тя е проблема ти, а мъжа ти. не може така 4 години да отказва да се изследва. какво трябва да направиш ти за да му докажеш че може да има проблем при него...да си затвориш очите и да опиташ с друг ли.
преди време мели (д-р даскалова) посъветва момиче с подобен на твоя проблем (инатлив мъж) след секс да направи посткоитален тест...или нещо подобно беше, т.е. има вариант за изследване на мъжа ти и без него... не е така точно както ако участва той доброволно но ще ти даде някъква насока за по нататъшни действия. дано се включи и сега, но може също така да се регистрираш и да й пуснеш лично. успех с мъжа ти. зълва ти - игнор - не заслужава вниманието ти и мислите ти.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #13 -: Май 02, 2007, 10:06:28 am »
Мила, съжалявам, че е трябвало толкова да страдаш, заради хорската глупост. Но аз мисля, че трябва да обърнеш внимание на съпруга си и сериозно да си поговорите с него. Като начало го попитай, защо след като смята, че всичко е наред при него не иска да прави изследване? Покажи му разни статии за нуждата от спермограма и му кажи, че искаш да бъдеш майка! НО, спермограмата само в специализирана клиника, защото ако е в лаборатория резултатите най-вероятно няма да са реални и после може да ти отнеме още години, докато го убедиш за нова.
Успех и дано скоро се сбъдне и твоята мечта  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #14 -: Май 02, 2007, 10:22:39 am »
Тичинка, тъжно е, че освен с притесненията и страховете си, трябва да се бориш и с лошотията на хората и то на тези, които първи би трябвало да те подкрепят. Ще ти разкажа фрагмент от собствената си история. Имам и аз зълва, която познава в детайли проблемът ни и проявява особен интерес към подробностите. Не бих казала, че е злонамерена, но често е нетактична. Глуповато и лекомислено подхожда към въпроси, които много ни тежат и често причинява болка, вместо облекчение. Бях започнала стимулация при първото ИКСИ, което правех след две неуспешни инсеминации и две операции. Седях пред кабинета и чаках за ехография, заедно с още едно момиче, с което се бяхме запознали при предната ехография. Зълва ми обикновено ме придружаваше, но този път закъсня и аз тръгнах без нея. По някое време дойде в болницата и ми каза: `Лори, имам да ти казвам нещо много важно!...Ходих на гледачка за теб (знаейки добре, че аз никога не бих отишла, защото изпитвам ужас от подобни неща)и тя ми каза, че няма да забременееш тази година.` Кръвта ми замръзна във вените! Момичето до мен пребледна. Усети състоянието ми, направи крачка към нея и с много учтив, но леден глас и каза само две стегнати изречения, които съм сигурна, че моята мила зълвичка още не може да забрави. Оттогава рядко задава въпроси и почти не ме поглежда в очите. Онова момиче, обаче, спечели за един само миг и симпатията и приятелството ми. Изведе ме навън и ме остави да се наплача на рамото й, остави ме да говоря докато не излях цялата си мъка и горчивина, без да пита и коментира, пропускайки така, заедно с мен реда за ехографията си.
Всички тези приказки са, за да ти напомнят, че даже и семейството ти да проявява трудности или даже нежелание да разбере и прегърне мъката ти, има кой да го направи. Не губи вяра в хората. Ние всички в този форум сме до теб и те разбираме. Когато станах член на този форум, усетих топлината на разбирането на тези момичета. Те са специални! И имат право като те съветват да зарежеш зълва си и махленските клюкарки и да обърнеш повече внимание на съпруга си. Често мъжете са чувствителни и с трудност приемат мисълта за `нередности` в спермограмата. Някои виждат в резултатите на спермограмата еквивалент на тяхната мъжественост. Опитай да поговориш открито с него. Дай му да разбере, че `проблемът` не е негов или твой, той е ваш и вас чака да го разрешите. Дали ще отнеме много или кратко време разрешаването му, ще бъде тежко и за двама ви. Само вашата сплотеност ще наплави пътят ви по-понусим. Желая ти пътят ти да е максимално кратък и краят- щастлив.
Може би ще помогнеш на мъжа ти да се отпусне, ако вместо да го молиш, му разкажеш за твоите чувства, за болката си, страховете си,желанията си, надеждите си. Намери начин да го предразположищ да ти сподели и той.Не забравяй, че неговият страх може да опира и до теб. Виждайки желанието ти за дете и допускайки възможността, че може да не е по възможностите му да ти го даде, вероятно се бои за връзката ви, за обичта ти... Ако е така, трябва да с много деликатност да потушиш страховете му.
Да й се роди здраво на зълвата детенцето и със здраве да си го гледа, но сега я остави на страна и насочи всичките си усилия към човека до теб. Щастието е в ръцете само на вас двамата.
Имаш всичките ми симпати! Смелост и напред!
*
« Отговор #15 -: Май 02, 2007, 10:35:56 am »
Идеята на лили ми се струва много подходяЩа.
Мисля, че съпругът подоzира (или zнае), че проблемът е в него и zатова така упорито откаzва иzсладване.
А zа zълвата, думи нямам. Просто има хора, които zа това живеят. Наслаждават се на чуждата болка и мъка, опитвайки се да иzбягат от собствените си проблеми и несгоди.
lora.d, ама и твоята zълва е една ... Дано наистина се е научила да си държи еzика zад zъбите.
*
« Отговор #16 -: Май 02, 2007, 11:51:06 am »
И аз да изразя възмущението си... просто не разбирам как може да има толкова злобни хора. особено като и тя е имала подобен проблем, вместо да съчувства, след като знае колко е тежко, тя злорадстава.... просто не разбирам :(
игнорирай я доколкото можеш, не си заслужава общуването с такъв човек, независимо че ти е роднина.
а за мъжа и изследванията - непременно направи нещо това си е важно!
Успех!

*
« Отговор #17 -: Май 02, 2007, 12:57:42 pm »
Тичинка,нека сега и аз да си кажа мнението!
Твоята зълва,може да е нетактична,лекомислена,простовата и т.н....,но едва ли е изрекла такива епитети по твой адрес.Не!Това-съзнанието ми отказва да го приеме!
Възможно е да е говорила пред други за проблемите ви(просто жената си е клюкарка),ама по-големи мръсници са тези,които са ти го казали след това(дори и да има доза истина в думите им),хората си доукрасяват винаги пряката реч така,взависимост от ефекта,който очакват да произведат.Там аз виждам истинската злоба.
И все пак-остави зълви и квартални махленки!
Говори с мъжа ти,ако искаш дете от него!

П.С. Имах една съседка,възрастна жена,която беше универсалната клюкарка в махалата!Освен,че одумваше всеки и пред всички,то и самата себе си наричаше "яловица" (нямаше свои деца) ....та мисълта ми е,че клюкарките са си клюкарки!Не се занимавай с тях! :a_hen_01: :D
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #18 -: Май 02, 2007, 13:03:29 pm »
кат не могат да говорят - да мълчат, ако не да го дух@т. аман от такива подмятания!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #19 -: Май 02, 2007, 14:31:11 pm »
Тичинка, подозирам, че Ле е права - някак не мога да си представя, че човек минал през проблемно забременяване би казала такова нещо. Но винаги може да ни изнедат. Колкото до окачествяването на жени, които дълго се борят за бебче, като "яловица" - е, то е все едно да се подиграваш на сляп човек, като го наричаш "кьорчо". Жестоко е :( Нормален човек не би казал такова нещо, защото знае, че така причинява безкрайна болка :(
Непременно убеди мъжа си за СГ или направи посткоитален. Обясни му, че това няма нищо общо с неговата мъжественост. Моят мъж е здрав, в отлична форма - самата аз мислех, че няма нужда да го изследват него и че проблемът ще е в мен. Ама имаше проблем при него. От това не го обичам по-малко или да го смятам за по-малко мъж :) Напротив, обичам го дори повече, за това че поема своята отговорност. 4 години са много време - не чакайте повече. Пожелавам ти успех в убеждаването за спермограма и скоро да си "навираш" и ти големия корем пред родата :)