Тамара, по принцип за тези, които раждат нормално, не винаги правят тестове. За секциото са задължителни. Поне тук се попълва един голям поменик, в който ти обясняват абсолютно всичко и ти пълнят главата с апокалиптични картини. На мен уж ми направиха тестове, но това не ми попречи да направя алергичен шок и да си мисля че умирам на операционната маса, но се оцелява.
Тук местят в стаята, реанимацията си е за съвсем други случаи. Освен това бебето ми си беше с мен през цялото време. Никой не ми го е вземал след като го почистиха и аспирираха. Даже беше едно от основните условия - да ми го дадат, да го слагам до себе си и до гърдата си, за да може по-лесно да свикне с мен, с кърменето и с гърдата. Това обаче се оказа само немска практика. В България, за съжаление не е така. На мен ми казаха, ако искам да си почина, тогава ще дойде сестра и ще вземе бебето, но мен толкова ме беше страх да не ми го откраднат или да не изчезне, че се разделих с него само за 2 часа, защото след шока от упойката и самата операция нямах сили да мръдна, камо ли да гледам дете.
Тук се поставят специални чорапи на краката, които са да не се образуват тромби, тъй като се залежавате. Освен това ми поставяха и специални инжекции срещу това. Не знам как стоят нещата в България обаче. Желателно е да се провери, тъй като е много важно условие нещата с вас да са наред.
По въпроса за ставането - аз станах почти сама и почти сама се завлачих до тоалетната, за да ми махнат катетъра, но в първия момент почувствах слабост. Никой няма да ви каже, че сте герои, от това, че сте станали веднага и сте хукнали. Боли си и имате право да си помрънкате
Надявам се, че след операцията ще ангажирате някой да ви помага, защото, повярвайте ми, много е трудно. Поне седмица-две е добре да има някой около вас, за да се справите с всичко. Не е нужно да сте герои, приемете помощ, ако има от къде
В интерес на истината и аз дълго сънувах как ми се отваря шева и ми се изсипват червата
Ама ми мина
Галка, за жлъчката го подчертавам изрично, защото аз щях да пукна от криза. Много е силна и остра болката, мислиш си, че е от стомах, а то е от жлъчката. Съветвам ви да не ядете
горчица. Това е едно от нещата, които предизвиква доста сериозни проблеми със жлъчката. Дори и в началото при ехографията всичко да е било наред, възможно е по-късно да се обострят нещата. Все пак тялото се променя и доста неща започват да се обаждат по време на бременността.