0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Темата на бременните- 3 част
« Отговор #120 -: Май 16, 2007, 12:37:32 pm »
Роби, аз също си страдам много от херпеси и винаги имам проблеми с тях. Можеш да ползваш цинкова паста. Помага много и облекчава положението. Знам че Ацикловира може да се ползва и по време на бременност. Хубаво е по-нататък да се пазиш и ако случайно излезе след раждането задължително да носиш маска на лицето. Аз бях така след раждането - 2 часа по-късно разцъфтях с едни огромни херпеси. Предупредиха ме, че е фатално за бебето и ми дадоха маска и Ацикловир. Надявам се бързо да се оправиш, че е много неприятно.
Коринка, стискаме ти палци всичко да е наред докрая и да мине леко! А скоро да гушкаш бебето си :lol: Ако мога да те успокоя, знам какво ти е - аз до края от нерви не можех да спя и сънувах апокалиптични картини. Но в деня на раждането бях много спокойна и много уверена. През цялото време ме крепеше мисълта, че съвсем скоро ще видя и гушна бебето си и ще съм много щастлива :D Наслаждавай се на тези последни моменти, защото това е последното време, в което бебето ще бъде изцяло и само твое. После се налага да го делиш с толкова много хора :)Късмет и спокойствие! Всичко ще е наред :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #121 -: Май 16, 2007, 12:42:38 pm »
Момичета!!!!!!
:bighug: :bighug: :bighug:
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #122 -: Май 16, 2007, 12:45:37 pm »
Кори  :balk_21:

С теб съм!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #123 -: Май 16, 2007, 14:05:42 pm »
Коринка, мила, желая ти успешно раждане и бързо възстановяване!

Роби, и аз имах херпес и го мажех с паста за зъби, но
както казваш, май за седмица минава със или без мазане!

Момичета, имам въпрос. Имам албумин в урината, знам, че това не е
много хубаво и трябва да се консултирам с лекаря си. За съжаление
това ще мога да направя след 20.05. и за това ако някой е имал такъв проблем нека сподели.
Колко е страшно това, и има ли медикаментозно лечение, и
изобщо нещо по въпроса. Благодаря ви!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #124 -: Май 16, 2007, 14:14:14 pm »
Надин, аз имам и освен това и захар в урината. Знам че трябва да избягваш соленото и да пиеш повечко течности. Натоварване на бъбреците и от там се получава отделяне на албумина. За медикаментозно лечение - не знам. Намали тотално солта в храната си.
Ако някой друг знае повече - нека и той да се включи. Поне това съм чувала от баща си, даже вчера говорихме на тази тема, защото при мен е доста високо съдържанието.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #125 -: Май 16, 2007, 14:16:06 pm »
роби, сестра ми е гледала някво предаване по телевизията в германия където казали че ако херпеса се намаже с мед даже минава по-бързо отколкото с ацикловир. не съм имала възможност до сега да го пробвам тоя вариант.
коринка, лека раждане
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #126 -: Май 16, 2007, 14:23:23 pm »
Коринка, късмет, с теб сме! Представям си какво ти е, мен отсега ме е обзела треската по отношение на секциото! Даже ще се радвам ако тук споделят опита си момичетата, които са минали по този път.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #127 -: Май 16, 2007, 14:29:09 pm »
Мише,благодаря ти за отговора.Тъкмо се чудех дали да продължа с Кузихрома или да отдам на него снощния кошмар и да го игнорирам.Сега като се замисля едва ли е възможно с първите дози да отчета подобрение или влошаване.Така,че ще опитам днес пак с него и със Стеримар.
Сетакап,доц.Конова първоначално беше изписала и фраксипарин и имуновенин към аспирина,но терапията беше уточнена във връзка с евентуално второ инвитро.И тъй като изненадващо за всички лекари забременях спонтанно,тукашните гинеколожки казаха,че фраксипарина и имуновенина били само ако съм правила инвитро и така си останах на аспирин.Когато се свързах с Конова,като ми видя резултатите се изуми как само с аспирин съм стигнала тези седмици.След контролата обаче се видя,че стойностите на антителата и НК клетките са намалели два пъти и реши,че много добре се влиая от аспирина и реши да продължа само с него.
*
« Отговор #128 -: Май 16, 2007, 14:30:29 pm »
Кори, всчичко ще бъде наред!Стискам ти палци за леко раждане!
« Отговор #129 -: Май 16, 2007, 14:32:58 pm »
Коринка, стискам палци мила, всичко ще бъде наред  :lol: Леко раждане и от мен  :bighug:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #130 -: Май 16, 2007, 15:10:16 pm »
Коринка успех мила.
« Отговор #131 -: Май 16, 2007, 15:26:29 pm »
Коринка, леко раждане  :D

lb2f
*
« Отговор #132 -: Май 16, 2007, 16:20:28 pm »
Коринка ще ти стискам палци за леко раждане! :)

Представям си какво ти е, мен отсега ме е обзела треската по отношение на секциото! Даже ще се радвам ако тук споделят опита си момичетата, които са минали по този път.

Ох и аз покрай миомата която ми откриха миналия месец, май ще се наложи да раждам със секцио и изчетох какво ли не, но все пак ако някой сподели от личен опит...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #133 -: Май 17, 2007, 01:22:01 am »

Korinka,стискам палци и успех :goodluck: :babyflips:!Как смяташ да раждаш,с операция ли?
 На 25.05 влизам в 9 месец,на 29 чакам мъжа да се прибере от Африка и тръгваме за Пловдив,защото ще раждам при д-р Даскалов.Вече нямам търпение да гушна беба :bori_007:,макар да не сме избрали още име,нито количка ,а имаме и да довършваме стаята на беба, въпреки това съм спокойна :D,но като се замисля и ме обзема паника.
  Искам да ви питам колко често да си пускам изследвания за кръвна картина и урина.А също и нали съм с антифосфолипиден синдром ,а не съм си пускала изследвания при д-р Конова от 2 месеца .Да пусна ли или вече не е необходимо,нали съм накрая?
« Отговор #134 -: Май 17, 2007, 09:32:59 am »
Милички от вчера съм и на желязо и цяла нощ умрях от стомах и сега продължава. Ако някой знае как поне това да предотвратя, ще бъда благодарна. Не ми стигат тези гадни бактерии и тази урина дето събирам в бъбрека ми сега и стомах :BangHead:
*
« Отговор #135 -: Май 17, 2007, 09:40:23 am »
За секциото мога само да ви кажа няма се плашите. Предполагам сте се доверили на най добрите гинеколози и всичко е ОК, имайте и вяра че ще си свършат перфектно работата и при секциото. Аз родих при д-р Даскалов клиника Торакс - Пловдив, перфектно секционно раждане. Нямам забележка, боляло ме е само първият ден (24 часовият реанимационен период) и на определен период от време дават обезболяващи. Ако ви боли пък малко повече, можете да си поискате такива, когато пожелаете. Още след реанимация се раздвижихме и къпахме. До месец след секциото ще забравите, че са ви резнали.Мисля във всички частни клиники е перфектно обслужването и ако ще се насочили към такава, не го мислете.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #136 -: Май 17, 2007, 09:42:47 am »
Милички от вчера съм и на желязо и цяла нощ умрях от стомах и сега продължава. Ако някой знае как поне това да предотвратя, ще бъда благодарна. Не ми стигат тези гадни бактерии и тази урина дето събирам в бъбрека ми сега и стомах :BangHead:

А дали е от желязото? :?
Кви бактерии бе, откъде ги лепна  :( Я разкажи повечко, че пак сме нервни и немога да чатя.

*
« Отговор #137 -: Май 17, 2007, 10:35:25 am »
Гане, Лили, Надин, благодаря ви за съветите!
Абе знам си аз, че тука толкоз опит е събран! :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #138 -: Май 17, 2007, 10:45:16 am »
Надин, аз имам и освен това и захар в урината. Знам че трябва да избягваш соленото и да пиеш повечко течности. Натоварване на бъбреците и от там се получава отделяне на албумина. За медикаментозно лечение - не знам. Намали тотално солта в храната си.
Ако някой друг знае повече - нека и той да се включи. Поне това съм чувала от баща си, даже вчера говорихме на тази тема, защото при мен е доста високо съдържанието.

Гане, благодаря ти! Аз ям доста солено и почти не пия вода,
но това явно трябва веднага да се промени!
*
« Отговор #139 -: Май 17, 2007, 11:41:48 am »
Аз пиех огромни количества вода по време на бременността ми, едно че много обичам да пия, второ че е и полезно. Соленото и пикантното много ги избягвах, а сладкото след петия месец неможах да му устоя.