Lan, за
подплънките Гането и Верди вече са ти отговорили, не увеличават визуално бюста, а вършат страшна работа. Една малко необичайна употреба - моите гърди са среден размер, но зърната ми са доста изпъкнали и особено докато кърмех, адски много си личаха, даже под плътен сутиен. Затова се е случвало да слагам подплънка, ако съм с блузка по мен, дори да не текат много, заради естетическия ефект
Помпа - аз съм power user. Дани имаше дихателни проблеми след раждането, неонатолозите ме бяха предупредили да не го мъча, ако не засуче сам веднага; та изцеждах кърма 7 месеца с помпа Avent, ръчната. Много съм доволна. Е, не е като електрическите, за което искрено завиждам на Гането, ама те са много скъпи тук. От моята в началото имах даже малко мазолче в основата на пръстите и ме болеше китката, щото цедях нон-стоп, но бързо се свикнах.
Не е задължително да се ползват помпи - ако кърмата слезе без проблеми и е в точното количество (т.е. не се налага да се доизцежда), тогава не е нужна. Даже имам една приятелка, която си се цедеше на ръка, не е купувала помпа. При мен ми спаси кърмата, защото бебето не беше при нас първите 2 седмици, така че аз помпах като луда, за да имам, като си го вземем. Все пак по-добър имуностимулатор от майчината кърма още не е измислен.
Стерилизатор - моят е Чико за микровълнова, влиза и в най-ниските МВ печки. Идеална работа ми върши. Стерилизирах шишета, биби, помпата (разглобена), после и съдчета, и лъжички за захранване.