Аксесоарите за кърмачки са следните:
1. Силиконови зърна за кърмене е равно на
предпазители за зърна. Използват се в случай на разранени зърна. Аз не съм ползвала такива приспособления, тъй като не съм имала проблеми, но имам съседка, която беше много доволна, че педиатърката й ги препоръчала.
Ето за това става въпрос –
Силиконови зърна за кърмене AVENTПредпазители за зърна каучук Chicco Предпазители за зърна силикон Chicco2. Пластмасови накрайници. Те се използват за събиране на прокапала кърма. Аз не съм ги ползвала.
Пластмасови накрайници за гърди AVENT3. Подплънки за гърди. Използват се за попиване на спонтанно изтичаща кърма. Тук вече имам опит – ползвала съм тези за
еднократна употреба на „Авент” и „Чико”. И от двете марки съм много доволна - много са дискретни и не се забелязват. И вършат работата, за която са предназначени. Имат лепяща лентичка, която се залепва за сутиена и няма опасност да се разместят. Предимството на тези на „Чико” е, че са индивидуално опаковани, което позволява да останат стерилни. Кърмих доста дълго, включително през пролет, лято, есен и ми даваха голямо спокойствие. А приятелките ми се чудеха какви попиващи материи да си слагат под сутиените.
Подплънки за гърди за еднократна употреба от AventУлтрамеки абсорбиращи подплънки ChiccoПодплънки за кърмачки NukЕднократни подплънки за кърмачки NubyАбсорбиращи подплънки Mister BabyПодплънки за кърма CanpolЕднократни подплънки за гърди Pigeon Ползвала съм и тези за
многократна употреба на „Авент”, но тях в никакъв случай не ги препоръчвам. Реших, че е по-икономично да си купя тях и да ги пера и суша, но се оказа, че не попиват дори част от количеството, което попиват еднократните, и не дават комфорта и сухотата на еднократните. Много е неприятно усещането, защото се чувства мокротата им, а и личат под сутиена.
Подплънки за многократна употреба от Avent 4. Компрес за кърмачки. Може да се използва топъл (за облекчаване на напрегнатостта на гърдите и по-лесно слизане на млякото) или студен (за облекчаване на евентуална болка или възпаление). Не съм ги ползвала, просто защото преди две години ги нямаше в он-лайн магазините. Ако знаех за съществуването им, нямаше да се чудя с какви кърпи и шишета с вода да си правя компреси.
Ето за това става въпрос -
Компрес - Кърмене без болка на ChiccoКомпрес за кърмачки Nuk5. Помпа за кърма. Използва се за изцеждане на кърмата. Има основно два вида – ръчни, с батерии или електрически. Аз съм ползвала ръчната на „Авент” и съм доволна от нея. Използвах я само в един период, но пък ми свърши безценна работа, тъй като имах възпаление на едната гърда.
Електрическите (единични или двойни) са много удобни, когато майката се върне на работа скоро време след раждането, но желае да продължи да кърми. Обикновено са в комплект с всичко необходимо за изцеждане и съхранение на кърмата, дори когато изцеждането става, примерно, в обедната почивка на работещата майка. Много са полезни също така и за майки на близнаци, чиито гърди имат нужда от по-голяма стимулация. При всички случаи се спестяват много време и схващания на китките, но за сметка на това са ужасно скъпи. За завиждане са кърмачките в Германия, на които им се полагат по здравна каса.
Тук можете да видите различните модели.