0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните- 3 част
« Отговор #40 -: Май 03, 2007, 22:35:18 pm »
korinka,
1. Мислех си, че размерът на гърдите ми ще се промени след раждането, но това не стана. И един сутиен за кърмачки с два номера по-голям, който си бях купила от он-лайн магазин, отиде за подарък на една братовчедка. Иначе гърдите ми се увеличиха още в началото на бременността, а след раждането бяха само по-напрегнати след слизането на кърмата. Моят съвет е да си вземеш такъв сутиен след раждането.
2. В предишния си постинг съм писала за помпата, която съм ползвала.
3. Шишета съм стерилизирала в микровълновата фурна. Но ние почти не сме ползвали, защото бяхме само на кърма първите 6 месеца и Стефко изобщо не пиеше вода. Стерилизирала съм после купичките и лъжичките по време на захранването.
« Отговор #41 -: Май 03, 2007, 22:40:19 pm »
Гане, Верди, много благодаря за подробната информация!
Аз тъкмо бях изпаднала в приятен потрес - от кога се полагат пари за помпа по здравна каса... и беше толкова фантастично... пък то - за Германия било.
Мечтиии!
 :?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #42 -: Май 04, 2007, 00:08:10 am »
Ми :oops: съжалявам, че ви карам да мечтаете :oops: Просто споделих опит по въпроса. А че тук има бая придобивки за майки, има си ги. За съжаление тук държавата прави всичко възможно за увеличаване на раждаемостта, докато в България понякога ти пречат, ама това е друга тема :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #43 -: Май 04, 2007, 09:13:22 am »
Момичета, благодаря за изчерпателната информация и на Verdi специално!
Ganе, ще си казваш ми! Трябва да се знаят тези неща как се правят в по-напредналите страни, белким от който зависи да вземе да се поучи!  :(
*

Ganka

• 5926
« Отговор #44 -: Май 04, 2007, 10:54:10 am »
Лан, трудно ще стане, ако ние не се борим за това. Въпреки че целия ни живот минава в борба за това и онова :(

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #45 -: Май 04, 2007, 11:33:40 am »
А помпата за кърмата, задължителна ли е? В смисъл, трябва ли непременно да я имам или не е задължително! При положение, че имам кърма де. Те са си бая цена като ги гледам на Авент.
Що мамите в нашия форум не направят един подфорум за втора употреба бе? :D
« Последна редакция: Май 04, 2007, 11:35:35 am от Mari_Pz »
« Отговор #46 -: Май 04, 2007, 11:40:58 am »
Lan, за подплънките Гането и Верди вече са ти отговорили, не увеличават визуално бюста, а вършат страшна работа. Една малко необичайна употреба - моите гърди са среден размер, но зърната ми са доста изпъкнали и особено докато кърмех, адски много си личаха, даже под плътен сутиен. Затова се е случвало да слагам подплънка, ако съм с блузка по мен, дори да не текат много, заради естетическия ефект :oops:

Помпа - аз съм power user. Дани имаше дихателни проблеми след раждането, неонатолозите ме бяха предупредили да не го мъча, ако не засуче сам веднага; та изцеждах кърма 7 месеца с помпа Avent, ръчната. Много съм доволна. Е, не е като електрическите, за което искрено завиждам на Гането, ама те са много скъпи тук. От моята в началото имах даже малко мазолче в основата на пръстите и ме болеше китката, щото цедях нон-стоп, но бързо се свикнах.
Не е задължително да се ползват помпи - ако кърмата слезе без проблеми и е в точното количество (т.е. не се налага да се доизцежда), тогава не е нужна. Даже имам една приятелка, която си се цедеше на ръка, не е купувала помпа. При мен ми спаси кърмата, защото бебето не беше при нас първите 2 седмици, така че аз помпах като луда, за да имам, като си го вземем. Все пак по-добър имуностимулатор от майчината кърма още не е измислен.

Стерилизатор - моят е Чико за микровълнова, влиза и в най-ниските МВ печки. Идеална работа ми върши. Стерилизирах шишета, биби, помпата (разглобена), после и съдчета, и лъжички за захранване.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #47 -: Май 04, 2007, 11:50:45 am »
Коринка за размера на гърдите преди и след раждането, мисля нямаше голяма разлика. Моите се уголемиха по време на бременността. Като си купувах сутиена за кърмачки продавачката в магазина ме попита кой размер съм носила преди да забременея - носех 75 Б и тя ми даде сутиен размер 85 Б, беше ми съвсем точен, явно си разбираше от работата.
Помпата за кърма ми я купиха докато бях в болницата, защото и Мия беше в кувьоз една седмица и за да спася кърмата, цедях докато другите майки кърмеха. Моята е авент и свърши страхотна работа, защото бебка въобще не засука и се цедях нонстоп около 3,5 месеца, докато имаше какво. Бих посъветвала да не я купувате предварително, а да прецените когато тръгне кърмата дали ще ви е нужна.
Стерилизаторът ми е комбиниран 3 в едно на Филипс -стерилизира, подгрява и задушава зеленчуци. Беше на промоция, много добра цена и съм супер доволна от него, все още го ползвам за подгряване на пюрета.
<br />[link=http:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #48 -: Май 04, 2007, 11:53:39 am »
Аз помпата си я купих като ни изписаха- имах доста коластра, Стефи не ме изсукваше хубаво, голям мързел беше в началото, а на всичкото отгоре ми разрани зърната и предпочитах да се цедя и да спася някое друго ядене.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #49 -: Май 04, 2007, 11:58:30 am »
А помпата за кърмата, задължителна ли е? В смисъл, трябва ли непременно да я имам или не е задължително! При положение, че имам кърма де. Те са си бая цена като ги гледам на Авент.
Що мамите в нашия форум не направят един подфорум за втора употреба бе? :D

Нищо не е задължително, включая помпата. Но ако се наложи цедене ( а вероятността е голяма, казвали са ми не една и две приятелки) става по-бързо и не е толкова уморително за ръцете.
Ако се поровиш из нета ще видиш, че има голямо разнообразие - на цени също. Аз си поръчах на Чико за 25 лв. Съвсем прилично, е не като да е без пари.
Не смятам за уместно предложението, което правиш - тук мамите са с пъти по-малко и няма смисъл. Освен това, такъв подфорум има в мамата: www.prodavalnik.com
*
« Отговор #50 -: Май 04, 2007, 12:00:52 pm »
на мен доктора ми каза още на 3-я ден да започвам да доизцеждам след бебето. не съм имала никакви проблеми със запушване, болки и т.н., което се случва много често в самото начало, защото бебетата не могат да изсучат всичко.
моя съвет е да си купите помпа, така или инъче си трябва, дали ще суче или ще цедите все си трябва, както Стефи е казала - по-добро от кърмата поне в първите 3 м. няма.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #51 -: Май 04, 2007, 12:04:23 pm »
Коринка, от сега ти казвам че ако имаш проблем тази на Чико от 25 лева няма да ти свърши работа. Модела й се води тип спринцовка. Снаха ми си взема такава, но получи запушване на каналите на едната гърда и сега действа с моята- онази въобще не изпомпва в случая. Дано не ти се налага да стигаш до там де.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Ganka

• 5926
« Отговор #52 -: Май 04, 2007, 12:11:29 pm »
Аз като човек, с най-голям стаж в цеденето да си кажа - ако е секцио, задължително ви препоръчвам да си купите помпа по-раничко, т.е. преди раждането. Всичко се случва, кърма със сигурност няма да имате поне 3 дни след операцията. Желателно е да се помогне малко и да се стимулира продукцията. Аз цедих почти 6 месеца, защото моя така и не успяваше до това време да се научи да суче. И сега имам още кърма, въпреки че пих лекарства за спирането й. Електрическата за нещастие я ползвах само 1 месец. Толкова е по ЗК и нямаше как. Иначе и тук са ужасно скъпи, но ако има опасност от мастит или нещо друго за майката, понеже детето не може да суче, задължително ти я изписват. После си останах на ръчна и си имам проблеми с ръката затова, ама карай. Заслужавало си е всеки един момент. Детето ми имаше кърма до 9 месеца. Когато говорихме с акушерката тук, тя ми каза, че за да се стимулира кърмата е желателно дори и след като е сукало бебето, да продължиш да поизпомпиш още малко, за да може да се напълни добре гърдата. А и ако се сменя гърдата - нормално да остане недоизсукано мляко. Така че е добре да си имате помпа, за всеки случай.

« Отговор #53 -: Май 04, 2007, 13:26:41 pm »
Не смятам за уместно предложението, което правиш - тук мамите са с пъти по-малко и няма смисъл. Освен това, такъв подфорум има в мамата: www.prodavalnik.com
Виж сега, не съм писала в другите форуми, а тук където пишат бременните и мамите, така че не мисля, че засягам някой!
Освен това, в мамата почти не влизам, а пък и предпочитам нашите си мами, защото си ги "познавам" така да се каже. Там новодошли и непознати почти ги подминават!!!

Значи в крайна сметка ще се купува помпа, въпроса е дали ще намеря свестна втора употреба (има време, в крайна сметка) или ще се купува нова и каква!?!

Мерси мацки!
« Последна редакция: Май 04, 2007, 13:35:32 pm от Mari_Pz »
*
« Отговор #54 -: Май 04, 2007, 14:02:28 pm »
За майките които нямат в началото много кърма или късно тръгне, мисля най удачно е на първо време помпа тип спринцовка. Неприятно е и повечко боли, но помпата на Авент, определено може да се ползва когато кърмата тръгне от повече каналчета. От личен опит мога само да кажа, че е и наложително и ел.възглавница за загряване на гърдите, когато кърмата е оскъдна. Може и горещи душове, но ел.възглавничката мисля е по удобно.
Аз имам помпа Авент, която е почти нова, ползвала съм я има няма 10 дни. Цедях се в началото предимно на ръка, малчо беше супер мързелив и само първата минута две сучеше, после заспиваше и така се принудих да взема от приятелка помпа тип спринцовка. Така със стимулация от малчо, ръце и спринцовката се стигна вече и до помпата на Авент.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #55 -: Май 04, 2007, 14:29:35 pm »
Благодаря ви за подробната информация. Вече определено се ориентирах от какво ще имам нужда, т.е. от всичко :lol:

Разгледах и сайта на Пакостник и направо не спирам да се удивявам колко по-скъпи са всички тези продукти в България. Това определено не го очаквах. Абсолютно същият комплект при нас е 55.00 долара, а при вас е 129 лева 8O 8O 8O

*
« Отговор #56 -: Май 04, 2007, 14:46:35 pm »
Еми да аз си купих почти всичко от този списък ТУК
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #57 -: Май 04, 2007, 15:13:17 pm »
Коринка, от сега ти казвам че ако имаш проблем тази на Чико от 25 лева няма да ти свърши работа. Модела й се води тип спринцовка. Снаха ми си взема такава, но получи запушване на каналите на едната гърда и сега действа с моята- онази въобще не изпомпва в случая. Дано не ти се налага да стигаш до там де.

Леле, малко се изплаших; имам голям мерак да кърмя максимално дълго. Ми ето такава е:http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=798
Не ми прилича като тип спринцовка.
Ок,мини, поне ще си имам едно наум!

Мари_Пз, лично аз нямам лоши впечатления от потребителките там; иначе си права - тук някак сме си по-наши  :)... не съм фен на уреди втора ръка, за други неща - да, но специално за ел. уреди... аз затова казвам, по-добре нещо не толкова скъпо; пък нататък ще мисля. Като започна да ползвам тази на Чико и ще кажа дали е добра.
Бебе и на мене ми се вижда скъпо за повечето неща. Ако си поръчаш някои неща по интернет излиза по-евтино. Например за 2 комплекта обиколник + спално бельо от нета е под 60 лв., а за същата сума в магазин ще се намери само един, в най-добрия случай (на К.Величков). За някои съм се спряла на втора употреба малко ползвани (от продавалника на мамата). Честно да си кажа, много ме гризе съвестта и с тази откровеност може да си изпатя и някои от вас да си кажат "Как не я е срам тая!", но аз разсъждавам така - за нещо, което ще се ползва малксимум година или няколко месеца от мен и за мое удобство, а не лично за бебето, а и то не се интересува колко му струва количката или коша за кола няма смисъл...  не че не ми се иска да го разхождам в количка за 700 - 800, ама... предпочитам разликата да я дам за друго по-полезно.
Въпросче имам към мамите: от къде купувате памперси?
« Последна редакция: Май 04, 2007, 15:55:35 pm от korinka »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #58 -: Май 04, 2007, 16:41:17 pm »
Цитат
за нещо, което ще се ползва малксимум година или няколко месеца от мен и за мое удобство, а не лично за бебето, а и то не се интересува колко му струва количката или коша за кола няма смисъл...  не че не ми се иска да го разхождам в количка за 700 - 800, ама... предпочитам разликата да я дам за друго по-полезно.

Евала! И аз мисля така. Няма да спестя за стерилизатор, шишета, хубав ортопедичен маткак, но разни глезотийки като например активна гимнастика за 70 и повече лева ми се струват излишни.
*
« Отговор #59 -: Май 04, 2007, 16:47:06 pm »
И аз нямам никакво желание за количка от 1000лв, както нямам желание и за ботуши (дамски) от 1000лв. Ами некомфортно ми е някак си! :lol:Няма да мога да я бутам спокойно тази количка.