0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните- 3 част
« Отговор #300 -: Юни 05, 2007, 12:08:34 pm »
Mari_Pz, стискам палци вече всичко да е наред!
Ох, и аз чакам утре моята стерилна урина. Дано да няма гадинки. А в петък ще ми е готова и микробиолията на влагалищния секрет.
Абе от всякъде ми намирисва на антибиотици :(
*
« Отговор #301 -: Юни 05, 2007, 13:39:32 pm »
Lan, искам да те попитам на колко време ходиш на ЖК. И как си забременяла нормално или инвитро.Извинявам се, но ми се струва, че много често ходиш да те следят.
Нормално забременях, от онези щастливки, при които след хидротубация тръбата се реканализира (каквото и да значи това), макар че не се знае дали в това е причината или комбинация от много фактори. Ходих веднъж месечно, докато показателите от изследванията не се влошиха миналия месец и пак не съм ходила на преглед, а само на нови изследвания, за да се видят как стоят нещата. Иначе вярно е, че ме гони параноята, но не ходя по-често от колкото ме съветва лекаря ми. Аз му вярвам безрезервно.
Mari_Pz, още за онези лоши резултати няма обяснение. Стерилната урина е без бактерии, но левкоцитите в нея са вече почти двойно над нормата. Освен това - наличие на кетотела, понижен хемоглобин и вече и отклонение в еретроцитите в кръвта (ама не си спомням нагоре или надолу)  :(.
Другото, което ми е много интересно - в урината голямо отклонение в левкоцитите, а в кръвта - не. Вярно е, че са на горна граница, но все пак са си в норма 8O.
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 13:51:29 pm от Lan »
*
« Отговор #302 -: Юни 05, 2007, 13:52:13 pm »
lan, благодаря.Аз забременях инвитро, но имам чувството, че моя док е повече кравешки отколкото човешки.
*
« Отговор #303 -: Юни 05, 2007, 13:53:11 pm »
lan, благодаря.Аз забременях инвитро, но имам чувството, че моя док е повече кравешки отколкото човешки.
8O Е това ме удиви, какво имаш предвид, че не те следи достатъчно добре ли?
*
« Отговор #304 -: Юни 05, 2007, 14:18:48 pm »

Сменяй го бързо щом не си доволна. Мен ме караха да си правя БХС в 7 г.с. 8O
Избягах с двеста оттам.
*
« Отговор #305 -: Юни 05, 2007, 14:28:16 pm »
Момичета, мен опашната област ме наболява от около 1 седмица.Казаха ми, е това било от разширяването на таза.
*
« Отговор #306 -: Юни 05, 2007, 14:40:21 pm »
Вика ме на 5 седмици за ЖК. Открито ми каза, че нищо неразбира от инвитро.Аз имам и лапаро и двете тръби са ми отстранени.Мисля,че това все пак са неща, които изискват доктора да има едно наум.Знам, че момичетата инвитро :D раждат секцио, защото има някаква намеса все пак не е както при нормалното забременяване, а той въобще немисли така.Засега изследванията ми са в норма пу пу. Все пак вече съм в 30 седмица.Доктора е от бившата Тина Киркова.
« Отговор #307 -: Юни 05, 2007, 14:43:30 pm »
Мими,
ин витрото, само по себе си, не е предпоставка за секцио. Ако нямаш доверие на доктора си, по-добре го смени.

lb2f
*
« Отговор #308 -: Юни 05, 2007, 14:48:53 pm »
Така поне съм чувала.ПРавих инвитрото във Варна.Там в родилното отделение всички ,които са инвитро им пише на креватите.Това значи, че са за секцио.Тука в София имам познати, които ми казаха, че най вероятно ще бъда секцио.Лекар от същата болница, който се занимава с инвитро също ми каза ,че най вероятно ще бъда секцио.Просто много се чудя какво става.
*
« Отговор #309 -: Юни 05, 2007, 14:58:58 pm »
Предполага се, че бебетата ин витро са много трудно постигнати с многогодишен трънлив път и за това не може да има и най-малък риск. Колкото и да няма рискови фактори, които да се определят предварително, едно естествено раждане винаги може да се обърка в последния момент. Обаче ин витрото само по себе си не е задължителна предпоставка за секцио. Пожелавам ти до края да е все така безпроблемно и ти да си решиш как ще раждаш!
Подкрепям - ако нямаш доверие на лекаря си, да го смениш!
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 15:01:32 pm от Lan »
*
« Отговор #310 -: Юни 05, 2007, 15:10:00 pm »
Вика ме на 5 седмици за ЖК. Открито ми каза, че нищо неразбира от инвитро.Аз имам и лапаро и двете тръби са ми отстранени.Мисля,че това все пак са неща, които изискват доктора да има едно наум.Знам, че момичетата инвитро :D раждат секцио, защото има някаква намеса все пак не е както при нормалното забременяване, а той въобще немисли така.Засега изследванията ми са в норма пу пу. Все пак вече съм в 30 седмица.Доктора е от бившата Тина Киркова.

Мими, да не е д-р Гергов?

Момичета, вие колко често пускате урина и пълна кръвна картина? Всеки месец ли?
Аз вече съм в 16 с. и до сега съм пускала само един път, това достатъчно ли е?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #311 -: Юни 05, 2007, 15:14:47 pm »
Roby,д-р Илиев Другия от ЖК.Аз пускам всеки път когато ходя там, както и давам кръв.Но и ти май си като мене попаднала си на "доктора"Кога си пак на ЖК?
*
« Отговор #312 -: Юни 05, 2007, 15:16:56 pm »
Лан благодаря ти.
*
« Отговор #313 -: Юни 05, 2007, 15:19:33 pm »
Аз - всеки месец, а този месец направо преизпълних плана с две урини, две кръвни картини и две стерилни урини :lol:, първата, от които ей така за спорта!
*
« Отговор #314 -: Юни 05, 2007, 16:05:43 pm »
Ами аз ходя на ЖК при този Гергов "проформа", ако се наложат болнични. Засега съм ходила един път когато ми взеха кръв за картина и урина, той тогава дори не разбра, че съм за него, сега ще ходя в петък пак. Иначе си ме следи Стаменов на всеки 2 седмици ме гледа, но не сме правили други изследвания с него, та се размислих... може би с напредването на бремеността тези конторли зачестяват. Пък Лан ти си си права, докато не се изяснят нещата по-добре да пускаш по-често изследвания, отколкото да има изненади.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #315 -: Юни 05, 2007, 16:30:35 pm »
Роби, мила, аз имам 1-на ПКК то началото до сега, обаче имам
2 обикновенни урини, които пусках на моя глава, не разчитам на ЖК.
След което имам и 1-на стерилна урина, която за щастие е наред.
Мисля, че е редно всеки месец да има ПКК и урина, но от ЖК явно,
не са на това мнение :wink:

Mari_Pz, стисакм палци, ще е наред урината!
« Отговор #316 -: Юни 05, 2007, 16:39:34 pm »
Аууу, Роби, Гергов е ужаааасен  :fighting: , на мен ми каза, че ембрионът бил малък, че бил паднал на дъното на сака и не му харесвали още 100 неща, за това да съм отидела да ме прегледа пак скоро, ама трябвало да си платя, че то прегледите по ЗК били ограничени. :bonk: Що сълзи изревах, докато чаках д - р Персенска да ме види...  :balk_145: Всичко е наред засега, пу-пу, не му се доверявай хич на тоя. Иначе и аз съм в петък при него, но док ми забрани да го посещавам повече, то не че аз имам мерак, де.
*
« Отговор #317 -: Юни 05, 2007, 17:17:17 pm »
Аууу, Роби, Гергов е ужаааасен  :fighting: , на мен ми каза, че ембрионът бил малък, че бил паднал на дъното на сака и не му харесвали още 100 неща, за това да съм отидела да ме прегледа пак скоро, ама трябвало да си платя, че то прегледите по ЗК били ограничени. :bonk: Що сълзи изревах, докато чаках д - р Персенска да ме види...  :balk_145: Всичко е наред засега, пу-пу, не му се доверявай хич на тоя. Иначе и аз съм в петък при него, но док ми забрани да го посещавам повече, то не че аз имам мерак, де.

Леле Точица това звучи много гадно! Ами аз не смятам да му давам да ме преглежда, ще му дам последното УЗИ от Стаменов и да ме мери на кантара само  :lol: Ако има нещо да каже ще го сменя, предполагам, че от всяко момиче, което се "води" при него взима пари от касата.
Надин, аз знам, че касата не плаща почти нищо, но се чудех, кое е нужното да се прави, ако трябва всеки месец да пускам ще го правя естествено!!
*
« Отговор #318 -: Юни 05, 2007, 17:39:56 pm »
аз тука не мога да разбера нещо - защо е необходимо да "се водиш на преглед при някого"? в смисъл, аз никъде не се водя, и д-р Владимиров не ми е казвал да се записвам някъде - пускал ми е едни изследвания на кръв и урина досега и ултразвукови прегледи (в 10-та седмица съм).
не разбирам защо да губя време и нерви с лекари, при които просто да "се водя", нали има кой да ми следи бременността. има ли нещо задължително, или?

« Отговор #319 -: Юни 05, 2007, 17:46:01 pm »
Pippi, не е задължително, просто държа, като здравноосигурена, да си ползвам всички права на бременна  - безплатни изследвания, болнични и т.н., а клиниката на д - р Стаменов няма договор със ЗК за това, за съжаление.  :(