0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Темата на бременните- 3 част
« Отговор #260 -: Май 31, 2007, 17:06:13 pm »
marmi, татко е с резус отрицателен.Горд баща на две деца.
На таткото резус-а "може" да е отрицателен. Първо, защото няма как кръвта на бебето да се смеси с тази на таткото. И второ, ако майката е с Rh- няма да има такива притеснения. Ако майката е с Rh+ няма как да образува тези антитела.
Т.е. не знам как стои въпросът ако детето е Rh-, а майката Rh+. Т.е. сигурно знам как е, защото и аз съм била така и съм на обменна кръв :).

И малко off - Rh фактора не се наследява. Това е белтък, който го има освен при човека само при един вид маймуна, която в имаето си има rezus и от там си носи името този белтък. Ама е възможно при двама родители Rh+ да се роди дете Rh-. Това е моят случай. Казаха ми, че и при Rh- родители може детето да е Rh+. Моя съседка работи в МА - там преподава. Та тя го каза това на наште като се затюхкаха как така аз съм Rh-.
Самата аз не повярвах на изследването за кръвна група. Реших да го повторя, ама в доказана лаборатория. Не знаех коя е доказана и питах свекърва ми (тя е доктор -трябва да знае). Каза ми тя. Повторих изследването. И тя веднага каза на наште супер ликуваща. Едва ли не - тя не е ваше дете. Спестявам си коментарите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #261 -: Май 31, 2007, 18:07:53 pm »
Охххх тия бактерии :( И аз ще пускам стерилна урина.
Момичета, вие от къде си купихте контейнерчета за стерилна урина? И как изглеждаха вашите? Аз днес исках да си купя, но никъде няма от тези, които аз знам, че са за стерилна урина - пластмасово малко шишенце с езиче в зелено и червено, което влиза в самото шишенце. Навсякъде ми предлагат пластмасови чашки с обикновени капачета.
Да не би да има нова мода в контейнерчетата за стерилна урина, пък аз да не знам?

Марми, радвам се за отрицателния ти резултат :D
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #262 -: Май 31, 2007, 18:10:58 pm »
Сиа, аз взех от лабораторията на клиника Малинов.
Същото каквото обясняваш, аз ще пускам утре стерилната.
Мога да ги питам поне откъде може да се купи. А там където
ще пускаш урината нямат ли?
*
« Отговор #263 -: Май 31, 2007, 21:03:25 pm »
Марми, ако мъжа ти е с отрицателен, а ти с положителен няма никакъв проблем. Ако е обратното тогава ще следиш Rh антителата. Според мен е излишно ако нямаш антитела да ти се бие анти Д гама глобулин през бременността, по-важно е да се следят редовно.
Аз съм с отрицателен резус фактур, мъжа ми е с "+", имам извънматочна бременност след, която не ми е бит анти Д гама глобулин. Последно ми взеха кръв 5 мин. преди секциото и нямах антитела. Почти бях сигурна, че дъщеря ми е с отрицателен, но не, оказа се с положителен резус фактор и дори жълтеницата нямаше зверчето малко :) Така че не се притеснявай, следи редовно антителата (аз го правех всеки месец).
Моя доктор ми беше казал, че едва при 10% се проявяват антитела.
« Отговор #264 -: Юни 01, 2007, 09:18:06 am »
И аз съм с резус фактор (-), а мъжа ми с (+) и още в началото на бременността си пусках Тест на Кумбс, беше отрицателен, но докторът, който ме следи, каза, че е мноооого рядко да се появят при първа бременност! Така че споко!
« Последна редакция: Юни 01, 2007, 14:28:37 pm от Mari_Pz »
*
« Отговор #265 -: Юни 01, 2007, 13:28:10 pm »
Аз съм с кръвна група А(-), а таткото е Б(+). Слава Богу засега всичко е наред. Благодаря ви още веднъж!!!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #266 -: Юни 02, 2007, 09:27:15 am »

Момичета, моля ви да ми изясните, че нещо не можах да разбера. При положение, че аз съм с Rh+ има ли значение мъжът ми какъв резус фактор е?
« Последна редакция: Юни 02, 2007, 09:28:57 am от denito »

*
« Отговор #267 -: Юни 02, 2007, 09:39:53 am »
Дени, няма значение. Щом ти си +,всичко е наред.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #268 -: Юни 02, 2007, 11:16:03 am »
Ако ти си Rh+ няма да правят изследвания на мъжа ти. Ти няма как да образуваш тези антитела, за които е изследването. Като се роди бебо на него така и така ще му изследват кръвната група. Ако то е Rh- ще го следят по-внимателно. Това е всичко.
Вероятността обаче детето да е Rh- е доста малка. Не се притеснявай.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #269 -: Юни 02, 2007, 18:37:17 pm »
Благодаря ви момичета  :bighug:

А имам и един друг въпрос - може ли да усещаш ако имаш разкритие и може ли да имаш разкритие без да имаш никакви болки?

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #270 -: Юни 02, 2007, 20:26:47 pm »
хе хе, не можеш да усетиш дали имаш разкритие :lol:
нооо, може да имаш такова и без да те боли. ако имаш съмнение, отивай на доктор.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #271 -: Юни 02, 2007, 23:27:16 pm »
manhattan благодаря ти за отговора. Незнам дали имам съмнение, след като не се усеща, как човек може да се усъмни  8O.

*

manhattan

• 1439
« Отговор #272 -: Юни 02, 2007, 23:43:02 pm »
може да се усъмниш ако имаш контракции. при всички положения, от каквото и да е породено съмнението отиди при лекаря си.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #273 -: Юни 02, 2007, 23:54:51 pm »
manhattan отново ти благодаря за бързия отговор. Контракции нямам, но напоследък нещо долу ниско ме напъва и имам леки болки долу ниско в ляво или дясно и то отвреме на време. Мисля си, че е възможно да е поради зачестеното ми посещение напоследък до тоалетната да пишкам?!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #274 -: Юни 03, 2007, 13:03:24 pm »
Аз също съм с резус фактор (-), а половинката ми с (+) искам да питам има ли точно определено колко често трябвада се следя за антитела и от кога се започва? :bighug:
*
« Отговор #275 -: Юни 03, 2007, 13:45:39 pm »
Наде, както и преди ти бях казала, рискът да се появят антитела при първа бременност е минимален.
В ЖК ги следят в твоя случай веднъж между 17 и 20 седмица, след това между 26 и 28 седмица, на бременни на които при първото изследване не са открити антитела и имаш 1 допълнителна ехография в 32 седмица. Пращам ти линк какви изследвания ти се полагат. http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=printpage&artid=163
За твое успокоение можеш да си пуснеш и между 9 и 12 седмица. Мисля, че повече вече е параноя. Но предвид, че сме се събрали все параноички :lol:, не виждам пречка да си ги пускаш и всеки месец, ако те притесняват много.
« Отговор #276 -: Юни 03, 2007, 16:26:15 pm »
...
А имам и един друг въпрос - може ли да усещаш ако имаш разкритие и може ли да имаш разкритие без да имаш никакви болки?
Както е казала Ман, ако имаш контракции. Също ако имаш болки ниско долу в кръста в областта на опашката, пак може да е признак. Най-сигурно е преглед при доктора и то мануален.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #277 -: Юни 03, 2007, 19:02:46 pm »
Хмм добре, че утре съм на лекар, защото от няколко дни ме боли опашката и въобще гръбначния стълб, но не му отдавах кой знае какво значение. :?
*

manhattan

• 1439
« Отговор #278 -: Юни 03, 2007, 21:53:19 pm »
Дени, сигурно бебето те подпира вече :D
мен в 8 и 9 месец много ме подпираше, в ребрата и при яйчниците /които сега не са си на мястото/. а пък ако се е и обърнало, то главичката си се намества в малкия таз вече. бута с ръчички :D
« Отговор #279 -: Юни 04, 2007, 11:44:16 am »
Направо ме хвърлихте в оркестъра за тези болки в опашната част. Че мен си ме боли от около 3-4 седмици, имам в предвид когато лежа или седя, като ставам усещам силна болка! 8O Дано не е същото де!
Аз пък от 1 седмица по краката, над коленете съм цялата в пъпки, като от комар. И не смея да се пръскам и мажа с нищо, а сърбежа е ужасен, не може да се спи чак. Та ако някой има идея с какво мога да се мажа, ще бъда благодарна!