0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Темата на бременните- 3 част
« Отговор #160 -: Май 21, 2007, 21:17:35 pm »
Гане,радвам се,че не ми се нацупи за забележката :balk_70:

Ле, 3та група в детската я минах отдавна :balk_70:

Хайде и аз да се оплача - излязоха ми изследванията от обременяването с глюкоза. Сдобила съм се с гестационен диабет. Поредната екстра за тези 10 седмици. Утре ще ходя при специалист ендокринолог, да видим какво ще ми каже и препоръча. Надявам се да няма големи проблеми и да се размина само с диета :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #161 -: Май 21, 2007, 22:07:22 pm »
 :(Их, Gane, дано да е само с диета и да се регулира бързо!
*
« Отговор #162 -: Май 22, 2007, 08:36:49 am »
Ганюшо,сигурна съм,че ще се оправи бързо!
Досадно е,но много бременни го получават.Успрх на прегледа и пиши какво става :hug2:
*
« Отговор #163 -: Май 22, 2007, 16:29:19 pm »
Момичета, да ви се оплача: преди две седмици кетотела в уринта и понижен хемоглобин. Сега в събота - бактерии в урината и повишени левкоцити. Докторът иска да направя и посявка на урина, която ще я пусна утре. Имате ли някакви предположения от какво могат да са са всичките тези лоши показатели?
И още нещо, разбрах, че това е първата сутрешна урина, че трябва да съм си взела душ, да съм закусила и да се вземе в стерилно контейнерче (купих си едно от аптеката). Някакви други изисквания има ли?
« Последна редакция: Май 22, 2007, 16:35:23 pm от Lan »
*
« Отговор #164 -: Май 22, 2007, 16:41:41 pm »
Лан, първа сутрешна, средна порция от урината и никакви кърпи за избърсване преди това. Слес като се измиеш, чакаш да изсъхнеш и тогава взимаш пробата.
Дано са грешни резултатите. Стискам палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #165 -: Май 22, 2007, 17:19:33 pm »
 :(Изобщо не се надявам на грешка. Урината ми беше червеникава, мътна и като с песъчинки вътре - никога не съм я виждала такава. Явно е признак на нещо, само се надявам да не е нещо сериозно!
« Отговор #166 -: Май 22, 2007, 17:22:35 pm »
Лан, и аз се надявам да не е нещо сериозно. Стискам палци  :crossfingers:

lb2f
*
« Отговор #167 -: Май 22, 2007, 17:46:33 pm »
Мерси за стиснатите палци, момичета! Тамън се бях поуспокоила и пак ме хваща параноята. :(
*
« Отговор #168 -: Май 22, 2007, 19:07:56 pm »
Лан, стискам палци да е нещо безобидно!
« Отговор #169 -: Май 22, 2007, 19:08:34 pm »
Лан, най-вероятно ако се докажат бактерии в урината, ще ти назначат лечение с антибиотик (както при мен). Дано всичко се размине бързо!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #170 -: Май 22, 2007, 19:40:01 pm »
Лани  :sunshine:, дано да са само притесненията!

Стискам палци с теб съм!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #171 -: Май 22, 2007, 20:43:52 pm »
Лан, дано всичко е наред!

Момичета, аз пък имам следния проблем - от 1-2 седмици ме болят гърдите, по средата между двете, в горната част (иначе отделно си ме болят гърдите също, ама това не е проблем :) ) не е постоянно, от време на време, мисля че го свързвам с някакви вълнения - примерно като карам кола (там винаги е пълно с неочаквани вълнения), или като ми стане студено и някакви леки тръпки имам по гърба и ме заболява пак. общо взето е за малко, не е продължително. в началото не обръщах внимание на това, но напоследък взе да ме тревожи. как мислите, какво може да е? да отида ли на лекар? какъв?
малко ми е трудно да обясня какво точно ме боли и как, и затова може би стана объркано... дано сте разбрали нещо :)
за протокола - в осма седмица съм.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #172 -: Май 23, 2007, 09:42:07 am »
Аз имах подобни проблеми. Отидох на мамолог. Прегледа ме с ултразвук. Каза, че няма нищо. Най-вероятно съм вдигала нещо по-тежко само с едната ръка и се е получило нещо като дископатия ама на прешлените които са отпред на гръдния кош. Като се успокоих, че няма нищо веднага ми мина.
:)
Само за протокола - по-тежкото нещо, което вдигах предимно с едната ръка започнах да си го нося на кенгурото или в количката.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #173 -: Май 23, 2007, 09:53:26 am »
Момичета, хайде и аз да се присъеденя към оплакващите се :).
Мен пък от 2-3 седмици ме сърби зверски цялата кожа, особено на краката и особено вечер. Разчесала съм се до кръв. Много неприятно и нетърпимо е, побърква те :) /не че не съм де/
Вчера бях при дом. лекар, взеха кръв за изследване на чернодробните показатели, можело от там да идва, а аз нали имах преди време повишени. Ще ходя и на дерматолог, та да видим.
Някакви идеи?
Освен това пръстите и на двете ми ръце /особено на дясната/ от няколко дена са изтръпналии подути. Нощем дори ме болят /будя се с болки в китките/
Някакви идеи?
А сега иди разбери, от бременността ли са тези екстри или от нещо друго?
Поздрави на всички и по-малко болежкии проблеми.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #174 -: Май 23, 2007, 10:15:03 am »
Бени, на мен към края на бременността също ми изтръпваха много ръцете, особено нощем. от бременността е. за сърбежа не мога да кажа нищо.
Гане, не е ли много рано за гестационен диабет? това обикновено се появява след 26-та седмица. сигурно ли е?
Лан и момичета - не подценявайте изследването на урина и евентуалните инфекции там. бъдете много редовни в изследванията и настоявайте да ви обръщат внимание по този въпрос.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #175 -: Май 23, 2007, 10:56:31 am »
jam, аз не просто съм редовна, мен направо на параноя ме избива. Опитвам се да се доверя изцяло на д-р Владимиров и знам, че няма да ме претупа, ама нервите ми не издържат и при най-малкия проблем започвам да си въобразявам такива апокалиптични картини, че направо свят да му се извие на човек :(. Ето още от сега съм започнала да "не се притеснявам" до понеделник, когато ще излязат новите резултати! :(
albenanedelcheva, твърде е възможно сърбежите и отоците да са от леко завишена кръвна захар. Изследвала ли си я наскоро? Дори и да си е още в нормата е възможно така да реагираш, ако се е повишила спрямо преди. Моята мама е диабетичка и симптомите, които описваш са точно едно към едно - точно по краката са най-силните сърбежи. Добре е да си пуснеш изследвания (ако вече не си) и да споделиш с лекаря си. Естествено не си обменяме диагнозите - може и да е от нещо друго, от нерви например! :)
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #176 -: Май 23, 2007, 11:01:23 am »
Към края на бременноста на мен ми изтръпваше кракът. Казаха ми, че бебето може да притиска нещо си. Имам колежка и тя тогава ми каза, че е имала проблем с ръката. Ти само внимавай да не стоиш на течение, че нали на бременните често им е топло.
Аз преди да забременея никога не съм имала проблеми с кожата. Даже и гъсеница ме е полазвала и пак не се изривах. Ама след това нещо стана. Първите две години се изривах от всичко - дори и от часовник. Сега вече почти е отшумяло...
Преди да забременея косата ми беше много мазна. Към третия месец стана непомосимо суха. Сега е по-скоро нормална... Ноктите ми са много меки - през бременноста бяха станали твърди, сега пак са си меки.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #177 -: Май 23, 2007, 11:25:20 am »
Епидурала го слагат така, че като почне раждането да не си вече под действие на упойката, за това се слага катетър и се влива по малко упойка която действо определено време. При нормално раждане няма как да ти се спестят напъните- ама те не болят. Всъщност мен почти не ме боля де, аз като циганките за 10 минути напъни и родих, а преди това контракциите все едно ще ми идва- нищо по-различно като болка.

Мини, евала!
мен, освен че ме нападнаха нечовешките контракции, ами и няма разкритие 8O два дена ме чакаха да се рзкрия :)ама не. наложи се да ми сложат епидурала на сантиметър и половина! щото умирах вече, а и нямаше къде да ме чакат повече, на секцио отиваше работата. след упойката тръгна и разкритието и за два часа приключихме. аз обаче напъните не ги усещах, и Слава богу, щото вече бях изтощена. щастлива съм, че успях! звучи страшно, обаче преживяването е изкключително! :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #178 -: Май 23, 2007, 15:38:08 pm »
Гане, не е ли много рано за гестационен диабет? това обикновено се появява след 26-та седмица. сигурно ли е?

Джамка, оказа се, че е ранко, ама за съжаление е истина. Днес бях на лекар и ми определиха диетата, дадоха ми апарат за мерене на захарта и една седмица ще се следя. След това вече ще ми кажат продължаваме ли с диетата или съм на инсулин. При мен се появи повишено количество захар и албумин в урината. Та това наложи изследването по-рано. За съжаление от покачените килограми след бременността се появи и този проблем.
Бени, вземи си калции освен магнезия дето го пиеш. Има ефервесцентни таблетки калции.Пий по 1-2 на ден. Това ще ти помогне за изтръпването на ръцете. За кожата - провери козметиката, която ползваш. За известно време не се мажи с нищо. Освен това и виж какво ще ти покажат кръвните изследвания.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #179 -: Май 24, 2007, 20:12:06 pm »
Мда, за да ми е максимално гадно пипнах някакво разболяване, не знам настинка ли е, грип ли е. За сега карам на чайчета, сън и разтривки, но ако до утре сутрин сополите не секнат ще си безпокоя лекаря в почивните дни... :(