Здравей, Ави:)
Чак сега виждам темата и се включвам:).А на deep някак ми е трудно да и се разсърдя
, познавайки я колко е добронамерена и винаги готова да помага с каквото може.
Истина е, че аз съм с един яйчник и една тръба и след лапаро ми бяха направили фенерестрация на яйчника.Мненията на една част от лекарите бяха, че това е вече остаряла процедура по света /как може в случая при мен при един-единствен яйчник да се направи и т.н./, намалява яйчниковия резерв /впредвид, че дупченето по повърхността "убива" и качествени яйцеклетки /аз така и не си изследвах след лапарото яйчниковия резерв, преид това беше добре/, а също и екипа във Варна ми каза, че след фенерестрацията отговора на яйчниците при АРТ процедури бил по-лош.
От друга страна аз самата бях пуснала тема в Асистираните, ако поровиш архива ще я намериш и там ми отговориха доста момичета, една част бяха забременели след фенерестрация, а друга пък с успех след АРТ и преди това фенерестрация...
И като завършек мога само да добавя личния ми опит - въпреки доста скептично настроените лекарски мнения, аз наистина забременях спонтанно с един яйник и една тръба и куп други сериозни проблеми.Вярно е, че не карам сега една от най-леките бременности, но затова ще си говорим с теб по-нататък:)
Желая ти късмет!