0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,искам да помоля всички,ако има такива които са минали по този път,лапаро с фенистрация,да пишат,как е минало при тях,кога са го правили,и след лапарото как са продължили,всичко което се сещата,всичко което е свъзано с СПКЯ и фенистрация,а още повече ще се радвам ако пишат и такива които са забременяли в последствие на лапарото.Тук чета из форума за опитите за забременяване,сериозни и недотам сериозни,какво означава да правиш сериозни опити,всеки ден ли?Тъй като аз нямам възможност да бъда с мъжа ми всеки ден,и се притеснявам дали го правим достатъчно 4есто,дано не прозву4ах смешно :oops:Нормално ли е да се прави 2 пъти седми4но,като изклю4им когато съм в овулация(дай Боже да има!)А дори и в овулация съм чула,4е не трябжа да се прави 4есто а да има въздържание поне 2 дни.Вие какво ще кажете по въпроса? :oops:
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

Re: Бременност след фенистрация на яйчници
« Отговор #1 -: Април 30, 2007, 08:51:47 am »
А дори и в овулация съм чула,4е не трябжа да се прави 4есто а да има въздържание поне 2 дни.Вие какво ще кажете по въпроса? :oops:
Мога да ти отговоря само на гореспоменатият въпрос.
Сперматозоидите се развиват и достигат своята зрялост за 3 дни.Което означава,че сексът трябва да се прави на 3 дена въздържание,за да има приток на "ново,свежо поколение".Точно затова и спермогарамата се прави на въздържание 3-5 дена-за да се види най-доброто и реалното им състояние.
А не се притеснявай за деня на овулацията.За разлика от яйцеклетката сперматозоидите стоят в тръбата "на пост,готови за атака"поне 3 дена.Действайте смело и късмет!!!
« Отговор #2 -: Април 30, 2007, 09:40:09 am »
Здравей Ави25!
На мен ми е правена фенестрация на яйчниците. Резултатът беше, че М се нормализира, в смъсъл преди идваше по-рядко, а след това 27-28 дни. Направо стана като по часовник, овулацията ми също се нормализира. За съжаление не се сбъднаха прогнозите на лекарите, че ще забременея до 6 месеца след фенестрацията, но поне съм доволна, че М е редовен.
Дано съм ти била полезна  :)
Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Април 30, 2007, 09:57:26 am »
Ави, при повечето мъже спермалните показатели са най-добри след 48 часа въздържание и после постепенно започват да се влошават. Стандартната препоръка е да се прави секс през ден в дните малко преди и малко след овулация. Но все пак има мъже, макар и малко на брой, при които качеството на еякулата е по-добро на 5 ден въздържание.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Април 30, 2007, 10:41:06 am »
от моята фенестрация минаха 2 г. -за тях ми се нормализира цикълът и имам 2 бременности(неуспешни,но все пак бременности).
<br />
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #5 -: Април 30, 2007, 14:52:18 pm »
Не зная дали Vkas ще се включи по темата и за това, ще отговоря вместо нея. Моля да ме извини поради това нахалство!  :sorry:

Тя прави лапаро и фенистрация на яйчниците при проф. Горчев в Плевен, след това много се притесняваше дали ще забременее но за радост забременя спонтанно, независимо от други отежняващи състоянието и фактори.

Успех!

П.С. Ако искаш и пиши лично съобщение :idea:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #6 -: Май 01, 2007, 00:28:08 am »
Не зная дали Vkas ще се включи по темата и за това, ще отговоря вместо нея. Моля да ме извини поради това нахалство!  :sorry:

Тя прави лапаро и фенистрация на яйчниците при проф. Горчев в Плевен, след това много се притесняваше дали ще забременее но за радост забременя спонтанно, независимо от други отежняващи състоянието и фактори.

Успех!

П.С. Ако искаш и пиши лично съобщение :idea:

благодаря на вси4ки за отговорите!Ами дано и тя се вклю4и :)
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #7 -: Май 01, 2007, 15:23:04 pm »
Zdravei, na men mi praviha laparoskopija s fenestratzija na jaichnitzite predi 2 mesetza, sled laparoto mi zakusnja hodih na pregled i lekarja kaza che shte mi doide do 15 dni, doide mi tochno na 15 tija, a predi tova go njamashe tzeli 7 mesetza
« Отговор #8 -: Май 01, 2007, 15:24:39 pm »
predpisha mi orgametril za 3 mesetza sled koeto da pochvame s opitite za beboche, no chestno da vi kaga ne sum sigurna dali da go pija, prochetoh mnogo protivorechivi mnenija
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #9 -: Май 01, 2007, 16:16:28 pm »
а за какво ти го предписа този оргаметрил и по каква схема?
<br />
*
« Отговор #10 -: Май 02, 2007, 10:20:05 am »
Здравей Ави25!
На мен ми е правена фенестрация на яйчниците. Резултатът беше, че М се нормализира, в смъсъл преди идваше по-рядко, а след това 27-28 дни. Направо стана като по часовник, овулацията ми също се нормализира. За съжаление не се сбъднаха прогнозите на лекарите, че ще забременея до 6 месеца след фенестрацията, но поне съм доволна, че М е редовен.
Дано съм ти била полезна  :)
Успех!
здравей!това е добре,аз ще се радвам ако ми се нормализира цикъла,преди въобще го нямаше,а дано и овулация да има,много се притеснявам,нормализират ли се тези двете неща мисля,че ще е много добре,а после само спокойстие и всичко ще стане,но..........дали ще е така незнам.. :(
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
« Отговор #11 -: Май 03, 2007, 12:48:57 pm »
Здравей, Ави:)

Чак сега виждам темата и се включвам:).А на deep  някак ми е трудно да и се разсърдя :balk_21:, познавайки я колко е добронамерена и винаги готова да помага с каквото може.

Истина е, че аз съм с един яйчник и една тръба и след лапаро ми бяха направили фенерестрация на яйчника.Мненията на една част от лекарите бяха, че това е вече остаряла процедура по света /как може в случая при мен при един-единствен яйчник да се направи и т.н./, намалява яйчниковия резерв /впредвид, че дупченето по повърхността "убива" и качествени яйцеклетки /аз така и не си изследвах след лапарото яйчниковия резерв, преид това беше добре/, а също и екипа във Варна ми каза, че след фенерестрацията отговора на яйчниците при АРТ процедури бил по-лош.
От друга страна аз самата бях пуснала тема в Асистираните, ако поровиш архива ще я намериш и там ми отговориха доста момичета, една част бяха забременели след фенерестрация, а друга пък с успех след АРТ и преди това фенерестрация...

И като завършек мога само да добавя личния ми опит - въпреки доста скептично настроените лекарски мнения, аз наистина забременях спонтанно с един яйник и една тръба и куп други сериозни проблеми.Вярно е, че не карам сега една от най-леките бременности, но затова ще си говорим с теб по-нататък:)

Желая ти късмет!
*
« Отговор #12 -: Май 04, 2007, 11:47:54 am »
Здравей, Ави:)

Чак сега виждам темата и се включвам:).А на deep  някак ми е трудно да и се разсърдя :balk_21:, познавайки я колко е добронамерена и винаги готова да помага с каквото може.

Истина е, че аз съм с един яйчник и една тръба и след лапаро ми бяха направили фенерестрация на яйчника.Мненията на една част от лекарите бяха, че това е вече остаряла процедура по света /как може в случая при мен при един-единствен яйчник да се направи и т.н./, намалява яйчниковия резерв /впредвид, че дупченето по повърхността "убива" и качествени яйцеклетки /аз така и не си изследвах след лапарото яйчниковия резерв, преид това беше добре/, а също и екипа във Варна ми каза, че след фенерестрацията отговора на яйчниците при АРТ процедури бил по-лош.
От друга страна аз самата бях пуснала тема в Асистираните, ако поровиш архива ще я намериш и там ми отговориха доста момичета, една част бяха забременели след фенерестрация, а друга пък с успех след АРТ и преди това фенерестрация...

И като завършек мога само да добавя личния ми опит - въпреки доста скептично настроените лекарски мнения, аз наистина забременях спонтанно с един яйник и една тръба и куп други сериозни проблеми.Вярно е, че не карам сега една от най-леките бременности, но затова ще си говорим с теб по-нататък:)

Желая ти късмет!

БЛАГОДАРЯ :)
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Май 04, 2007, 12:55:46 pm »

Мненията на една част от лекарите бяха, че това е вече остаряла процедура по света...

Ще се включа само по това, за да уточня, че става въпрос не за самата процедура, а за начина, по който се прави. Има по-стари и по-нови методи.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #14 -: Май 04, 2007, 13:12:55 pm »
преди моята лапароскопия,д-р Филипов ми каза,че има два начина-"надупчване " на яйчниците и "забелване".За остарял считат вторият.
<br />
*
« Отговор #15 -: Май 04, 2007, 19:43:04 pm »

Мненията на една част от лекарите бяха, че това е вече остаряла процедура по света...

Ще се включа само по това, за да уточня, че става въпрос не за самата процедура, а за начина, по който се прави. Има по-стари и по-нови методи.
а кой е по-новия,по-добър метод?
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #16 -: Май 06, 2007, 10:57:20 am »

Нали знаеш милчика колко много те обичам и съм щастлива , че забременя!

Вярно е, че не карам сега една от най-леките бременности, но затова ще си говорим с теб по-нататък:)

Точно поради тази причина не бях сигурна дали ще видиш темата.

Всичко ще е нормално мила, и скоро ще си щастлива мама!!!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #17 -: Май 08, 2007, 09:33:21 am »

Нали знаеш милчика колко много те обичам и съм щастлива , че забременя!
Здравейте,вчера бях на първи ултразвук след лапарото,доктора каза,че всичко е наред,след менструацията(която трябва да е около 20.05,дано да има такава де)да отида пак на УЗ от 9 до 11 ден.А сега ми изписа МЕТФОРМИН 500,каза да го пия докато забременея,за какво се изписва това лекарство,аз знам,че е за диабет?

Вярно е, че не карам сега една от най-леките бременности, но затова ще си говорим с теб по-нататък:)

Точно поради тази причина не бях сигурна дали ще видиш темата.

Всичко ще е нормално мила, и скоро ще си щастлива мама!!!

Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!