0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След цветната снимка
« -: Април 24, 2007, 11:50:55 am »
...имам едни такива симтоми - болки долу ниско, все едно ще ми идва. Правих я преди седмица. Имах зацапване два дни, което мина и после започнаха тези болки и пробождания. А на всичкото отгоре и едно подскачане в корема - долу ниско - все едно ми трепти мускул. Вече мина седмица. Нормално ли е това?
Моля ако има друг с подобни симптоми поне да ме успокои.
Иначе самата снимка си ме боля - е не е като за умиране, но си е болка де...
Re: След цветната снимка
« Отговор #1 -: Април 25, 2007, 10:05:17 am »
Никой ли не е правил Цветна снимка?  :(
*
« Отговор #2 -: Април 25, 2007, 10:11:45 am »
Много от нас са правили, но май никой не е имал подобни усещания.
Обади се на доктора си. Може да си направила някакво възпаление.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Април 25, 2007, 11:32:13 am »
Няколко часа след цветната снимка коремът ми ужасно се поду - като в четвърти месец и трябваше цял ден да ходя с разкопчан цип на дънките. Добре че бях с по-дълъг пуловер. А долу ниско в корема ме болеше сякъш някой ме е използвал за боксова круша; не можех да се навеждам, да клякам, ходех малко като препарирана. До другия ден ми мина, но през целия месец корема си остана леко подут и ме наболяваше като пред цикъл. Кървене нямах, защото пих Ясмин.
« Отговор #4 -: Април 25, 2007, 11:55:54 am »
На самата снимка ме боля малко - лека менструална болка.
Зацапване имах в деня на снимката и на следващия - нещо като кървава слуз беше.
Болки и странни усещания имах за период около 2 дни след снимката - придърпвания, леко подуване на корема, бодежи.
Може би наистина трябва да се обадиш на лекаря си  :?
  09.11.2007
*
« Отговор #5 -: Април 25, 2007, 12:03:12 pm »
Аз правих цветна снимка (втора) вчера след обяд. Болка имаше много, но само в момента. Кървене имах до вечерта. Днес вече нямам кървене, а болка след снимката или нещо друго не съм усетила още. И аз съм на мнение, че трябва да се обадиш на лекаря си и да се консултираш! Какъв беше резултата от снимката?

« Отговор #6 -: Април 26, 2007, 09:06:32 am »
Няколко часа след цветната снимка коремът ми ужасно се поду - като в четвърти месец и трябваше цял ден да ходя с разкопчан цип на дънките. Добре че бях с по-дълъг пуловер. А долу ниско в корема ме болеше сякъш някой ме е използвал за боксова круша; не можех да се навеждам, да клякам, ходех малко като препарирана. До другия ден ми мина, но през целия месец корема си остана леко подут и ме наболяваше като пред цикъл. Кървене нямах, защото пих Ясмин.
Ето така ми е и на мен. Чувствам си корема подут и явно ще е така през целия месец.
Сега само от време на време чувствам тежест долу ниско - все едно ще ми идва.
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #7 -: Юни 03, 2007, 14:08:41 pm »
Здравейте, момичета.  Пиша тук за парви път.

Вчера ми правиха цветна снимка.  Цялата манипулация продължи към 2-3 минути, а всъщност снимката е черно-бяла  При вас така ли беше?  Споделете опита си.

Имах леки болки при вкарването на течността, много леки и слабо кървене до вечерта.  Цял ден обаче имах усещане че газове се гонят в мен и беше доста неприятно. Не съм сигурна, че са извършили правилно снимката и не знам дали липсата на болки е добър признак или лош.  Някой знае ли повече по въпроса?

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #8 -: Юни 03, 2007, 14:21:14 pm »
ренгеновите снимки са черно-бели, и болките са нормални при пропускането на контрасното вещество, мен ме боля относително кратко и отностелно малко.
нищо не пишеш за резултата от снимката, което всъщност е по-важно в случая? тръбите ти проходими ли са? :)
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #9 -: Юни 03, 2007, 14:26:31 pm »
Здравейте, момичета.  Пиша тук за парви път.

Вчера ми правиха цветна снимка.  Цялата манипулация продължи към 2-3 минути, а всъщност снимката е черно-бяла  При вас така ли беше?  Споделете опита си.

Имах леки болки при вкарването на течността, много леки и слабо кървене до вечерта.  Цял ден обаче имах усещане че газове се гонят в мен и беше доста неприятно. Не съм сигурна, че са извършили правилно снимката и не знам дали липсата на болки е добър признак или лош.  Някой знае ли повече по въпроса?
Снимката е черно-бяла,наричат я цветна заради контрастното вещество,което вкарват,от него ти е била болката.При мен също имаше моментна болка,защото много бързо се оцветиха тръбите и позволиха снимка/около2-3 минути/При ставане от масата имаше кръвотечение,но след няколко часа спря.Това е в следствие на издърпването на матката навън,за да се вкара контраста.Защо си мислиш,че снимката ти не е направена правилно/опиши/,какво ти показа?
*

ivaleta

• 200
« Отговор #10 -: Юни 03, 2007, 19:48:56 pm »
Благодаря ви за отговорите, момичета.

Снимката показва две запушени тръби, за съжаление.   Утре ще се консултирам с гинеколожката ми и нямам представа какво лечение има и дали има изобщо.

Предложиха ми в клиниката хидротубация, но без гаранция за успех или операция.  Аз мисля първо да проуча въпроса.  Вие имате ли подобен опит?

« Отговор #11 -: Юни 03, 2007, 20:56:58 pm »
Ами може тръбите ти да са направили спазъм, ако наистина са запушени лапароскопия ще ти е необходима. Отностително е това как може да ти се помогне зависи в какво състояние са тръбите и кой ще те оперира.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

ivaleta

• 200
« Отговор #12 -: Юни 03, 2007, 21:45:26 pm »
По какво се разбира дали е имало спазъм?  Нова снимка ли?

*
« Отговор #13 -: Юни 04, 2007, 08:34:28 am »
Наистина ако са запушени лапароскопия. Така ще знаеш със сигурност. Успех и стискам палци
« Отговор #14 -: Юни 04, 2007, 09:34:43 am »
Цитат
не знам дали липсата на болки е добър признак или лош.  Някой знае ли повече по въпроса?
Дококото знам силни болки има при евентуален проблем .А от това което си написала не би трябвало да следва резултат"запушени тръби".Но съм на същото мнение да си направиш лапароскопия.Също така са ми казвали че не е хубаво в рамките на 4месеца да има нова цветна снимка.Пробвай с лапаро...дано съм ти помогнала..Късмет :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю