За съжаление Rommi си много права за Хашимото сега се връщам от прегледа при ендокринолога (д-р Ангел Ангелов ВМИ) и тои ми постави тази диагноза. Каза,че бебеправенето ще трябва да почака около 6м докато лекуваме жлезата. Попитах го и за дуфастона и той каза, че цикъла ми е нередовен най-вероятно заради проблема с щитовидната жлеза и няма да има смисъл да го вземам, при все че след като прочетох писаното от теб ми стана по ясно и логично,защо ми го назначи гинеколога.
Д-р Ангелов ми предписа Metizol 5мг два пъти по две таблетки на ден и ми каза да изследвам и Пролактин задължително.
Ами това е пожелавам здраве на всички!
Мммда, Съжалявам.
Искаше ми се да не съм права за неприятни неща, но фактите (високо ТАТ и МАТ + ниско TSH) при теб говореха точно за това, а не знаех дали ще попаднеш на читав доктор, или някой ще те размотава, та за това исках да ти обърна внимание, и ако се наложи да си питаш повече.
Дори си мислех да ти напиша, че сега по-важно е да лекуваш жлезата и може от нея да идва проблема с М, но не ми се щеше да избързвам, за да не те притесня. Все пак аз не съм лекар.
Не познавам въпросния доктор (ендокринолога), но като чета какво ти е казал, мисля че може да му имаш доверие. Прав е - от щитовидната идват проблемите с М.
Да, и пролактина е важен, защото той може да е причина да няма овулация, оттам може да се измести цикъла и т.н.
Не знам при кой гинеколог ходиш, но според мен е трябвало да те поразпита малко повече и да разбере за проблема с щитовидната, а не "давай веднага Дуфастон"...
Малко ми се струва че е попретупал нещата...
Просто само с дуфастона щеше да лекува "следствието", а сега като лекуваш щитовидната ще премахнеш "причината".
Така че.... не се притеснявай за това - че сега 6 месеца се отлагат опитите.
По-важното е че си открила причината и си на прав път.
Успех и пиши как се развиват нещата при теб.
И с още нещо искам да те успокоя.
Има много момичета които са с Хашимото и имат успешни бременности, така че това не го мисли и не се притеснявай.
Утре ако имам възможност ще потърся линк и ще ти пратя.