0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ЛИЛИТО

Здравейте!
   Много моля да ми отговорите на следните въпроси:
1. При фоликул 23мм и поставен ПРЕГНИЛ 10 000 ед. до колко часа МАКСИМУМ настъпва овулация? /чела съм че до 48 часа/
2. Какъв е максималният живот на яйцеклетката. Чела съм че е 24 часа - това ли е максимумът?
3. Правейки си елементарна сметка 48+24=72 Това значи ли, че в следващите 72 часа след поставения ПРЕГНИЛ или е настъпило оплождане или от там нататък няма шанс?
4. Тази "течност", която се отделя от мъжа при първоначална възбуда съдържа ли сперматозоиди, годни за оплождане?
5. И последен глупав въпрос - някой има ли информация колко дълго пазят оплодителната си способност сперматозоидите на въздух /т.е. когато еякулацията не е вътре в жената, а навън/?  
   Със сигурност ще ви се сторят странни въпросите ми, но ви моля за отговор. Една част от тях ме касят мен, друга част /4 и 5 въпрос - една млада девойка, която тепърва започва сексуален живот.
Благодаря предварително!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: ВЪПРОС ЗА ПРЕГНИЛА , ОВУЛАЦИЯТА И ОЩЕ НЕЩО
« Отговор #1 -: Април 21, 2007, 18:30:28 pm »
1. да
2. да
3. да
4. и 5. на младата девойка приятелят да ползва презервативи или младата девойка  да ползва противозачатъчни
*

ЛИЛКАТА

« Отговор #2 -: Април 21, 2007, 18:43:15 pm »
Лали, благодаря ти за отговорите. Предполагам, че ако има някой в който не си убедена, нямаше да отговаряш.
  Много те моля да ти пресъздам ситуацията и да кажеш мнението си отново.
  На 13.04 в 20.00 часа е поставен Прегнила, секс на 13,14,15 и 16/на 16.04 има и спад в БТ/. На 17.04 преглед и установено наличие на жълто тяло, т.е. минала овулация. Според теб, в кой ден е станало зачеването най-късно?
   Относно девойчето, съм й разяснила всичко, което знам, посъветвала съм я да използват презервативи. Момичето просто ме помоли да Й ЗАДАМ ВЪПРОСИТЕ и аз го правя, а тя  очаква отговори.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Април 21, 2007, 18:47:21 pm »
Най-късно евентуално на 16-ти. Понякога прегнилът не действа така както пише по дебелите книжки.
Преди два месеца съпругът ми имаше девствена бременна пациентка. Как е забременяла не знам. Младата девойка да си прави сметката и да ползва противозачатъчни.
*

ЛИЛКАТА

« Отговор #4 -: Април 21, 2007, 18:59:04 pm »
Благодаря ти, Лали!
  Никога не можах да разбера как става тоя номер с непорочното зачатие. Ще й поговоря още, поне е страхлива и се вслушва, в това което я съветвам.
   п.с. Какво имаш предвид като казваш, че Прегнила не действа както пише в дебелите книги? В случая имаше доказана овулация /преглед с УЗИ/ и предписан Дуфастон. Док не би изписал Дуфастон, без да е видял ову.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Април 21, 2007, 19:04:09 pm »
Понякога независимо от слагането на прегнил овулация не настъпва. Но твоя случай не е такъв. :lol:
*

ЛИЛКАТА

« Отговор #6 -: Април 21, 2007, 19:07:57 pm »
С рсик да стана досадна, ТИ БЛАГОДАРЯ ОТНОВО!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Април 21, 2007, 19:09:25 pm »
Не си досадна. И глупави въпроси няма.
*

ЛИЛКАТА

« Отговор #8 -: Април 21, 2007, 22:33:38 pm »
...а ако не се пукне фоликула до 48 час след боцнат Прегнил, какво става? Спуква се сам след време в рамките на цикъла или остава фоликулярна киста?
   Оооооох, иска ми се да знам много неща, извинете ме за въпросите, моля!
*
« Отговор #9 -: Април 21, 2007, 23:24:25 pm »
Понякога е възможно да стане и киста, т.е. да не се спука, особено ако има стимулация и са повечко фоликулите. На мен това ми се случи при 15 000 прегнил

*

ЛИЛКАТА

« Отговор #10 -: Април 21, 2007, 23:47:20 pm »
Понякога е възможно да стане и киста, т.е. да не се спука, особено ако има стимулация и са повечко фоликулите. На мен това ми се случи при 15 000 прегнил
...но ако се пукат, се пукат до 48 часа след Прегнил?
/тъпо и упорито, а?/ :lol:
*
« Отговор #11 -: Април 21, 2007, 23:54:38 pm »
Добре де аз не мога да разбера какво искаш да докажеш? Нали твоят се е пукнал този месец? Сега само чакай резултата спокойно без много да му мислиш и това е. Пък ако не е станало другият месец ще го мислиш.  :D

*

ЛИЛКАТА

« Отговор #12 -: Април 21, 2007, 23:59:10 pm »
Просто ПИТАМ! Както казах, вълнуват ме много неща, чета доста и тук и в други сайтове, но на някои въпроси не намирам отговори. Достатъчно сте начетени тук, затова си задавам въпросите именно в този форум.
   Интересуват ме доста теми, иска ми се да знам много неща - тепърва се сблъсквам с определени понятия, термини и манипулации. Няма лошо във въпросите, стига да има кой да отговаря.
   Специално по този въпрос, който зададох последно - ме интересува наистина, не е от "нямане какво да се прави".
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #13 -: Април 22, 2007, 12:28:02 pm »
...но ако се пукат, се пукат до 48 часа след Прегнил?
/тъпо и упорито, а?/ :lol:
да дори и по-рано. пък ако стане киста е много вероятно да претърпи регрес и да изчезне с менструацията. иначе колкото по-малко знаеш, толкова по-добре за теб. знам че сега няма да ми повярваш, но е така.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ЛИЛКАТА

« Отговор #14 -: Април 22, 2007, 12:43:41 pm »
ЕВРО, мерси и на теб. Това за знаенето по-малко го разбирам, ма пусто...непрекъснато се ровя и чета.  :oops:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #15 -: Април 22, 2007, 13:07:52 pm »
Google е едно прекрасно изобретение, но повярвай ми, наистина най-доброто нещо което можем да направим за себе си е да изберем подходящия лекар, хубаво е че има толкова много информация, но не всичко е залък за нашите уста!  :P

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com