elma , абсолютно правилно ти е казала лекарката. Тези гъбички може да си ги имаш и не се лекуват, защото се смятат за част от нормалната флора. Само ако има симптоми, тогава се лекуват! Не ми е ясно в момента какво лекувате,след като нямаш симптоми. Това не е като да имаш някое заболяване, а е организъм, който при много хора си е част от нормалната флора.
Почти всеки от нас е носител на Кандида накъде в тялото си - черва, уста, влагалище и т.н.. Още няма обяснение науката защо при едни жени се развиват по-често инфекции, а други си ги носят без проблеми и защо при някои на едно и също място ( във влагалището) е нормална флора, а при други има възпаление. Нещо свързано с имунната система е, затова и ги има по-често при бременни, а не защото са ги "хванали" от някъде.
Mary Angel , не е вярно, че трябва да се лекуват и двамата партньори! От много години вече не се прави.
Чоки, не си прави промивки, че може така да си разбиеш влагалищната флора, че после сума ти време да не се отървеш от инфекции.
Мамче, ще ме извиняваш, ама това с диетата е несериозно. Не знам кой ги измисля тези неща,но за първи път чувам да се хващат гъбички, ако водата ти не е дестилирана. Това е най-фрапиращото, ама и другите неща са доста странни.Например това с избягването на сладки храни го срещам често по интернета. С изключение на киселото мляко, няма друго логично нещо в този списък. Нищо лично нямам към теб, да не се обидиш. Предполагам,че си го взела от някой сайт, в който твърдят, че разбират от микробиология. Не им вярвай!
Боби