Здравейте момичета,
направих 2 курса с прием на АБ - единия за бактериална вагиноза, втория за уреаплазма, която лекувах в началото на лятото, но явно без успех. Сигурна съм, че след приема на АБ ще се появят гъбички.
Днес ми е последния ден от вибрамицина, надявам се наистина да е за последно. Смятам да отида на лекар и да поискам да ми изпишат нещо за гъбички защото усещам някакво парене и щипене - какво може да е това? Проблемът е, че в момента съм в цикъл и няма да мога да ползвам свещички, нито мога да си правя промивки.
Отново ще трябва да пия лекарства, искам това да стане докато съм в цикъл защото след това ще се захващам с бебеправене.
Кажете ми за в бъдеще, знаете ли какви промивки мога да си правя профилактично, колко често се правят и с какво? Разбирам, че е желателно да прекратя домашните вани /а аз доста често си ги правя, особенно зимно време/ и чак сега разбирам защо "тъкмо се излекувам и бактериите/гъбичките пак се появяват".
Какво още НЕ трябва да правя? Моля посъветвайте ме, защото се въртя само в един омагьосан кръг, от който не мога да изляза.
Започнах да нося само памучно бельо, имам си собствена кърпа за тоалет, не правя кекс докато съм в цикъл /не знам дали кексенето по време на цикъл увеличава риска от инфекции, но така си мисля/, ще спра ваните, отказвам се и от басейните. Важно е да си потдържаме имунитета, а аз съм със слаба имунна система, дайте съвет ...?