Моето мнение е да не стъпиш и при двете докторки, защото:
1. Първата - изписала Клостила - хубаво го е изписала, но кво ще прави при регистрирана бременност. С какво ще те лекува от кандидата /ако е кандида , де/. То вярно и при бременност може да се появи кандида, но не се препоръчва лечение в първия триместър - стискаш зъбки и се почесваш... А цветна снимка преди клостила имаш ли? Защото ако нямаш е чиста загуба на шансове при хипотетичен вариант тъбите да се окажат напълно или частично непроходими.
2. Втората докторка - не е взела микробиология. Общо взето кандидата се разпознава при обикновен преглед, защото по влагалищните стени се появяват бели налепи . Обаче кандидата много често се съпровожда от друга бактериална инфекция - коки, коли , трихомонацити и други гадинки. Май правилото беше - МБ , ако се изолира и друга патогенна флора, лекува се първо тя или наред с лечението с антибиотици се прави масирана атака и на гъбите.
Тва знам аз ...Не съм доктор, но не ми се струва правилно. Моето е само предположение и не приемай мнението ми за 100 % истина.