0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #180 -: Ноември 02, 2009, 07:36:31 am »
Всичко това, което обичам и всъщност ям, ще трябва да го отбягвам. Доста сложно ми се вижда, но няма как. Колко време се спазва този режим?  :eating:
*
« Отговор #181 -: Ноември 03, 2009, 20:26:28 pm »
Колкото по-дълго се спазва,толкова по-добре. yahoo_33
И още нещо:когато например имунната система на организма е отслабнала - гъбичките тутакси се възползват от тази уязвимост.
Наред с гореспоменатото отслабване на имунната система, причини за активизиране на гъбичките могат да са и наличието на някои хронични заболявания, неправилното хранене, приемът на определени лекарства или даже прекалената хигиена.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #182 -: Ноември 20, 2009, 20:17:58 pm »
Какво мислите за Аркол - сребърна вода? Купих си е преди малко, знам, че действа антивирусно и антибактериално, но не знам как да е използвам. Дали да е пия или да си направя промивка? Ако някой я е ползвал, нека сподели.
Ето малко инфо http://arcol.hit.bg/Ag_bg.htm

На шишето пише:
Начин на употреба
измиване, промивки, компреси, гаграри, пръскания, жабуркане,  пиене /разредено във вода 1:2 или 1:4/
« Отговор #183 -: Декември 05, 2009, 22:45:20 pm »
Резултатът от микробиологията ми показва, че имам кандида албиканс - изписаха ми Микомакс и Макмирор. Въпросът винаги ли трябва да се лекуват и двамата партньори, защото на мъжа ми микробиологията не показа въпросната кандида и на него нищо не му изписаха. Притесняваме факта да не ме зарази на по-късен етап.

*
« Отговор #184 -: Декември 06, 2009, 09:21:43 am »
Въпросът винаги ли трябва да се лекуват и двамата партньори, защото на мъжа ми микробиологията не показа въпросната кандида и на него нищо не му изписаха. Притесняваме факта да не ме зарази на по-късен етап.
Да,трябва да се лекува и той.Именно за да не си ги предавате непрекъснато един на друг. yahoo_33
При него един Микомакс и кремче ще свършат работа.(поне на моят съпруг това са изписвали)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #185 -: Януари 05, 2010, 00:36:20 am »
здравейте момичета,
някой може да ми помогне с разчитането на едно микробиологично изследване,ще ви бъда адски благодарна, извинявам се за невежеството, но съм нова в тази материя.

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ:

Материал за изследване: влагалищен секрет
Микроскопски препарат: ПЕК, Лактобацили масово, Левкоцити значително, коки /-/ отр.
резултат: липсва бактериален растеж, CANDIDA SP./-/отр.

Ако някой знае какво означава ПЕК?
В чужбина съм, изпратих сестра ми при гинеколожката с резултата и естествено тя чула недочула нищо не разбрала, имала съм инфекция но каква??? - имам рецепта за ФЛУГЛОН КАПСУЛИ 100 мл 16 бр. за 8 дни за мен и партньора и Полижинакс вагин.табл. за 12 дни
Другото което ме изуми, че на рецептата пише да се почне от 1 ден на месечния цикъл, има ли някой опит с тези лекарства? Септември бях на гинеколог /в чужбина/ и аз му казах, че вследствие на аборта ми имам леко течение, взе ми секрет погледна го на микроскопа, а гъбички, предписа ми канестен вагинални свещички и крем и ме изпрати поживо поздраво и ми каза да след 6 дни ще си супер. Даже не ми каза да се лекува и партньора и да дойда на контрола. Много се възмутих и естествено мъжът ми го накарах да се маже, но този канестен  се ползва преди месечен цикъл. Декември бях в бг и си направих микробиологична посявка и явно гъбичките не са се махнали!  Споделете мнения  :ask:

ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ 
« Отговор #186 -: Април 18, 2010, 21:58:33 pm »
оф, и аз вече започнах да го имам този проблем и не знам вече... адски много писва.
А по принцип съм достна стрикна относно хигиена.Мисля да започна да пия цитросепт вече редовно и да използвам лактацид разтвор за промивки, дано да има ефект:)

Иначе имам въпрос...значи пих 150 грама фунголон още на първия ден, ползвам Канестен и песари Гино дактарин, остана ми само една, иначе в момента пия и Нистатин и витамини Б комплекс.
Нямаше как да ида на генеколог, понеже са почивни дни и не работят...Но то ми дойде цикъла и сега вече наистина няма как да ида...Това, че съм в цикъл ще усложни ли положението там долу, в смисъл ще се влошат ли как смятате  :(
« Последна редакция: Април 18, 2010, 22:01:23 pm от wasted »
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #187 -: Януари 26, 2011, 12:07:08 pm »
Трябва ли да се прави контролна микробиология след проведено лечение?
Попитах лекарката ми, отговори че не е нужно, освен ако нямам симптоми. Аз и сега нямам симптоми, но според микробиологията имам гъбична инфекция, която започвам да лекувам. Как да разбера дали съм се излекувала? 8O
« Отговор #188 -: Януари 26, 2011, 18:09:12 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо по повод гъбите. В момента съм болна ( остър бронхит) и ще трябва да пия антибиотик 10 дена. Забравих обаче да помоля личната лекарка да ми изпише нещо срещу гъбички профилактично с антибиотика. Моля за съвет - дали е добре да си взема два Микомакс-а? Досега от антибиотик съм получавала гъбички веднъж по гърлото и втория път вагинални, но тогава пиех и ОК. Какво ще ме посъветвате?
« Отговор #189 -: Януари 26, 2011, 21:48:28 pm »
Трябва ли да се прави контролна микробиология след проведено лечение?
Попитах лекарката ми, отговори че не е нужно, освен ако нямам симптоми. Аз и сега нямам симптоми, но според микробиологията имам гъбична инфекция, която започвам да лекувам. Как да разбера дали съм се излекувала? 8O
Задължително пусни контролна микробиология след прекратяване на лечението !А щом лекарката ти смята , че няма нужда - смени я с по-адекватна !
Успех в борбата с тези гадини , че са доста упорити !
*

elma

• 1289
« Отговор #190 -: Януари 27, 2011, 10:33:15 am »
Благодаря, evita1717!
И аз така мислех, че трябва да постъпя, но за по-сигурно реших все пак да попитам.
Относно лекарката не допусках, че мога и трябва да имам съмнения. Работи в болница на високо ниво, а и четох доста добри отзиви за нея.
Дано се справя бързо с тези гадинки.

И още един въпрос, който ме тормози.
При гъбична инфекция може ли да се направи онкоцитонамазка?
« Отговор #191 -: Януари 27, 2011, 11:18:35 am »
Весе,когато ми се наложи да пия 10 дни антибиотик,ми изписаха с първото и последното хапче и по 1 Микомакс.Ама аз на своя глава и на 5-тия ден пих още един,да се застраховам.Гъбичките нямаха никакъв шанс :D
« Отговор #192 -: Януари 27, 2011, 22:19:39 pm »
Ами аз днес пих петото и в аптеката ми казаха, че едно хапче именно днес ми е достатъчно. Но за всеки случай мисля да взема още едно накрая.:) Благодаря ти. :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #193 -: Февруари 01, 2011, 06:18:32 am »
elma , абсолютно правилно ти е казала лекарката. Тези гъбички може да си ги имаш и не се лекуват, защото се смятат за част от нормалната флора. Само ако има симптоми, тогава се лекуват! Не ми е ясно в момента какво лекувате,след като нямаш симптоми. Това не е като да имаш някое заболяване, а е организъм, който при много хора си е част от нормалната флора.
Почти всеки от нас е носител на Кандида накъде в тялото си - черва, уста, влагалище и т.н.. Още няма обяснение науката защо при едни жени се развиват по-често инфекции, а други си ги носят без проблеми и защо при някои на едно и също място ( във влагалището) е нормална флора, а при други има възпаление. Нещо свързано с имунната система е, затова и ги има по-често при бременни, а не защото са ги "хванали" от някъде.

Mary Angel , не е вярно, че трябва да се лекуват и двамата партньори! От много години вече не се прави.

Чоки, не си прави промивки, че може така да си разбиеш влагалищната флора, че после сума ти време да не се отървеш от инфекции.

Мамче, ще ме извиняваш, ама това с диетата е несериозно. Не знам кой ги измисля тези неща,но за първи път чувам да се хващат гъбички, ако водата ти не е дестилирана. Това е най-фрапиращото, ама и другите неща са доста странни.Например това с избягването на сладки храни го срещам често по интернета.  С изключение на киселото мляко, няма друго логично нещо в този списък. Нищо лично нямам към теб, да не се обидиш. Предполагам,че си го взела от някой сайт, в който твърдят, че разбират от микробиология. Не им вярвай!

Боби
« Последна редакция: Февруари 01, 2011, 06:48:06 am от Bobbie »

*

elma

• 1289
« Отговор #194 -: Февруари 01, 2011, 08:40:20 am »
Боби, благодаря ти за включването.
Курсът на лечението ми завършва с Гинофлор за възстановяване на вагиналната флора. Остават ми последни 3 таблетки и се надявам с това да приключим.
« Отговор #195 -: Февруари 28, 2011, 17:10:06 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо по повод гъбите. В момента съм болна ( остър бронхит) и ще трябва да пия антибиотик 10 дена. Забравих обаче да помоля личната лекарка да ми изпише нещо срещу гъбички профилактично с антибиотика. Моля за съвет - дали е добре да си взема два Микомакс-а? Досега от антибиотик съм получавала гъбички веднъж по гърлото и втория път вагинални, но тогава пиех и ОК. Какво ще ме посъветвате?

За съжаление антибиотикът раздразва гъбичките...
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]
« Отговор #196 -: Март 18, 2011, 10:26:17 am »
Записвам се в темичката. Според цитонамазките - все съм с гъбички. Според първата: находката съответства на остър хроничен цервицит. Винаги има множество фрагменти от гъби (над 3+). На микробиологиите ми никога, никога не са се култивирали гъбички - винаги чисти микробиологии, веднъж с ентерококи. АГ-тата виждат гъби, на микроскопа ги виждат пак гъби, понякога с ентерококи, а при посявка не излизат.
На мен ми се ще отново да ги лекувам. Скоро не съм пила противогъбични, защото са противопоказни при апендицит и изчаквах чревната флора да се възстанови след операцията.
При тест в Геника - пак няма гъби, поне не са Кандида Албиканс.
При последната цитонамазка на клетъчно ниво излизат: голямо количество фрагменти от гъби и клетки "семки" с некр. промени.
Все пак ще ги атакувам, защото съм с течения.
А някой да е имал тези "семки"? Или да има идея какво са всъщност?
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
« Отговор #197 -: Март 25, 2011, 17:58:42 pm »
Здравейте! Съжалявам, ако съм сгрешила темата, но съм нова тук. Виждам, че доста разбирате от тези неща и искам да попитам какво ви говори това изследване(мъжко изследване): Патогенни микроорганизми- не се изолира;   Изследване за Candida    Не се изолира Candida spp; Микроскопски препарат    7-8 левкоцити на поле,Трихомони    Положителен    -    -    -
        Гонорея    Отрицателен    -    -    -
        Изследване за Mycoplasma hominis    Отрицателен    -    -    -
        Изследване за Ureaplasma urealyticum    Отрицателен    -    -    -
« Отговор #198 -: Март 25, 2011, 18:21:27 pm »
До колкото разбирам изследването е полжително за Трихомони и трябва да се проведе лечение.

Партньорката (ако има такава, че не е много ясно каква е историята :wink:) е хубаво да се изследва за същите неща, вероятно е и при нея да излезят трихомони.

Лечение се провежда и на двамата.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #199 -: Март 25, 2011, 18:27:25 pm »
да, извинявай! това всъщност е изследването на моя приятел.а на миккробиология биха ли излезли трихономите, защото аз си правих и не ги показа?