0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: напълняла съм, а околните само ми го натякват
« Отговор #40 -: Май 01, 2007, 13:48:47 pm »
Бени, има случай в които каквото и да направиш - не става с отслабването. Аз съм със стеатозен черен дроб - това означава, че трудно разграждам мазнините. Имам повишено количество липиди. Е, как да стане отслабването??? С гладуване и драконовски мерки успявам до 10 кг да сваля и по-нататък не става. Така че не всичко в живота е бяло и черно. :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #41 -: Май 01, 2007, 19:24:20 pm »
Абе момичета, съгласна съм с това, че организма на всеки е различен, че има различен метаболизъм, че има хормонални проблеми.... Напълно съм съгласна.
Аз говоря за случаите, когато казват  ЕЕЕЕ дебела съм, не мога да отслабна, не зявиси от мен и в същото време набива огромен сандвич. Е с това не мога да се съглася. Имам много примери около себе си, когато ми се казва на диета съм, не ям нищо, а аз ги виждам с очите си, как поглъщат калорийки :D. Е, не съм сляпа.
Имам и доста примери, при които при въпросния начин, с ядене само на ниско калорични неща, избягване на сладкотии, газирани напитки, хлебни и т. н. плюс спорт и движение, се постига резултат. Вкл. мъжа ми. За съжаление беше, като се отпусна на мезенца, сладки и т. н., и като стои цяла зима пред компа, пак ги качи. Е, определено не изглежда по добре със шкембето :). Той самия казва, че отслабнал се е чувствал по-добре.
И пак повтарям, няма такъв природен закон - от нищо, нещо да става.
Момичета, тези които твърдите, че нищо не ядете пък не отслабвате, хайде замислете се,сложете си ръка на сърцето и кажете честно, кола не пиете ли, никакви сладоледи и торти не ядете, никакъв хляб, никакви макаронени, никакви ядки / те са много калорични, 100гр ядки съдържат ок. 600-700КК/ ......
Повтарям, не съм искала да обидя никой, Верно е, че всеки решава за сабе си, как ще изглежда.....
Съветите си съм давала на приятелки, които са ми са се оплаквали, че искат да отслабнат, а ги виждам същевременно как ядат неща от които не се отслабва. :D

*
« Отговор #42 -: Май 01, 2007, 19:52:49 pm »
Виж,Албена,донякъде си права,но има хора,които наистина имат проблем с метаболизма.И тук не става въпрос,че се изнервят,ако не хапнат,а НЯМАТ СИЛИ,ако не ядат,защото запасите им трудно се разграждат,или изобщо не могат да се разградят!Разбираш ли,те са като утрепани от умора,когато не ядат?!?
Не си го изпитвала и не знаеш!
И аз не съм го изпитвала,де,ама си го представям!
Хайде-да сме по-толерантни с по-закръгленките :kaos7:!!
« Последна редакция: Май 01, 2007, 19:55:05 pm от le »
« Отговор #43 -: Май 01, 2007, 19:58:24 pm »

защото има пълни, но красиви и грозни, но слаби хора, както и обратното.

Светът е шарен :D

Aaaa, с това немога да се съглася. Човек не може да избира външността с която се ражда. Голям нос, крив нос.... Това не е по силите ни да го контролираме.
Другото обаче, яденето и полагането на усилия за отслабване, е във наша власт.

*
« Отговор #44 -: Май 01, 2007, 20:42:55 pm »

Aaaa, с това немога да се съглася. Човек не може да избира външността с която се ражда. Голям нос, крив нос.... Това не е по силите ни да го контролираме.
Aми да-лесно им е на някои хора да си мислят,че е"във наша власт"...
на други пък им е лесно да си мислят ,че правенето на бебета е "във наша власт" и така си пердашат и те "тактични" забележки...
ама нейсе...
*
« Отговор #45 -: Май 01, 2007, 20:49:36 pm »

защото има пълни, но красиви и грозни, но слаби хора, както и обратното.

Светът е шарен :D

Ех, много точно си го казала :)! Бих добавила само, че човек също така не избира генетичната си предразположеност към напълняване, структурата си (едър кокал, голям ханш, нисък ръст, голям бюст), болестите водещи до повишаване на тегло и други. Не може от няколко приятелки, за които говориш да обобщаваш. Аз например не ям от нито една от изброените от теб храни, но природно имам по-голям ханш и изглеждам по-пълничка от други, които нямат, а сме на същите килограми.

Не всичко е в наша власт, понякога трябва и външна намеса като диетолог, фитнес инструктор, лекар, психолог, а за по фрапантни случаи дори и пластичен хирург.

А ако говорим само за напълняване от храна, без да обобщаваме всички пълни хора под един знаменател, съм съгласна с теб и формулата е една "ГЛАД И ИНАТ" :wink:!
*
« Отговор #46 -: Май 01, 2007, 21:05:42 pm »
albenanedelcheva, знаеш ли колко много помагаш на тези дето са те помолили за помощ, че и тука?! Знаеш ли - хората си имат огледала, кантари и собствени очи. Като започнеш да сънуваш банички или тортички и да мислиш по-цял ден за храна, можеш да ми дадеш някой съвет как човек се справя с това състояние. Обикновено човек, който се бори с килограмите, тамън постигне някакъв напредък и се намира някой с дълбокомислени универсални съвети за това как да си живее живота и това "мнение" го срива тамън на нулата...
« Последна редакция: Май 01, 2007, 21:09:37 pm от Lan »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #47 -: Май 02, 2007, 10:09:36 am »
Момичета, тези които твърдите, че нищо не ядете пък не отслабвате, хайде замислете се,сложете си ръка на сърцето и кажете честно, кола не пиете ли, никакви сладоледи и торти не ядете, никакъв хляб, никакви макаронени, никакви ядки / те са много калорични, 100гр ядки съдържат ок. 600-700КК/ ......
не мога да се съглася че трябва изобщо да се забрави съществуването на гореизброените храни. ако си здрав, ако нямаш хормонален или друг подобен проблем тези неща не биха ти влияли. да не говорим че има вещества, които само от хляба или само от ядките може да получиш.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #48 -: Май 02, 2007, 22:26:53 pm »
Привет момичета,
Аз пък съм на малко по-различно мнение. Относно килограмите и пълнотата.
Никой не може да ме убеди, че от нищо нещо става. Т. е. онези приказки от сорта, нищо не ям пък дебелея....... Е, такъв природен закон няма. Колкото и каквито стимулации да сме претърпели.
Аз се подлагам на зверска диета /ако трябва/, макар, че не ми е такъв типа, т. е. не съм склонна към напълняване. Но когато се е случвало да кача..... И не бих казала, че самочувствието ми се повдига от това, че съм надебеляла, напротив, повдига се след резултата от отслабването. Тогава се гордея със себе си. Не разбирам хората, които наистина са дебели и имат нужда да отслабнат, как не могат да надвият лакомията си, не могат да се стегнат физически и да положат усилия по въпроса. И как се чувстват добре ако носят еди колко си кг отгоре. И за външносттс и за вътрешността не е добре :)
Ми просто се стягаш, разкарваш хляб, разкарваш сладкотии,всякакви газурани сладки напитки....., ядеш сухо месо и зеленчуци, правиш по-вече физически усилия и това е.
Не е толкова сложно.
Албена, може и да се повторя с Лан и Лили, но!

Явно не усещаш, колко много нараняваш доста от момичетата, посещаващи този форум, които по една или друга причина не могат да отслабнат! Не се усещаш, но и не ти пука явно!

Това, че не ядеш определен вид храна, не означава задължително, че отслабваш!

Не ми говори за слаба воля и тъпкане - ти просто не знаеш, за какво става дума! Много си далеч от реалностите!

Да откажем всички калорични храни - това ми звучи като изказването на една моя колежка анорексичка, която сама си признава, че се бори с анорексията, но мнооого трудно се преборва с нея!!! Така че, всичко опира до златната среда - има закръглени, пухкави, пълни дори дами, има и слаби, изпосталели до кости - всяка както се харесва. Нима ще ми кажеш, че поощряваш анорексията?

Друго нещо - като говориш за тъпчене - айде заповядай на гости за около месец - да видиш с какво се "тъпча", как "не правя упражнения", пък тогава да си говорим!!!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #49 -: Май 02, 2007, 23:39:14 pm »
Ех Рали,
явно не можем да се разберем, така виртуално. За съжаление.
Повторих няколко пъти, че не искам да обидя никого. По какъв начин да го кажа, че да стане ясно?
Гледай сега, не става въпрос за позакръгленки, пухкави и т. н. Става въпрос за дебелина, която не е здравословна. Когато е застрашено здравето например. Щото нали се сещаш, че многото кг натоварват сърце, бъбреци и всички вътрешности. Казвам когато се касае за доста кг в повече.
Един приятел, преди ок. 4 год, тежеше 107 кг, при височина 172см, беше вдигнал кръвно, кр. захар, д-рите го наплашина с диабет. Той наистина се беше поуплашил. Взе се в рзце, купиха книжка за диети при диабетици, според която се мереха ежедневните калории, които трябва да изяде. Започна да ходи 3 пъти в седмицата активно на спорт.
Е, тоя човек след ок. половин година тежеше около 78кг. Аз не вярвах, че ще го постигне. Щото си е търтей по принцип :D, програмист. Като имаш предвид, че цял живот си е бил закръглен, до дебел, е, не му пукаше. Май сплашването беше повратната точка :) После се чудеше на себе си, как е можел да влачи толкова кг повече. Сега леко е качил, но си поддържа вече кг-те,
Защо да наранявам момичетата, не мога да разбера наистина, просто казвам, че когато наистина се налага, човек трябва да си наложи, да постиска зъби... и така. Аз си го налагам когато трябва и успявам. Може би затова не мога да разбера, както казвате, че не винаги се получава. Може.
Но когато някоя дебелана /наистина дебелана, имаща нужда да отслабне/ ми се жалва, че не може, а се тъпче пред очите ми с торти, сладоледи и тем подобни... е какво ще кажеш за този случай? Пак ли не сън права
Поздрави

« Отговор #50 -: Май 02, 2007, 23:47:34 pm »

Аз говоря за случаите, когато казват  ЕЕЕЕ дебела съм, не мога да отслабна, не зявиси от мен и в същото време набива огромен сандвич. Е с това не мога да се съглася. Имам много примери около себе си, когато ми се казва на диета съм, не ям нищо, а аз ги виждам с очите си, как поглъщат калорийки :D. Е, не съм сляпа.

Ето точно за такива случай става вупрос Рали, както вече съм го казала. Не за такива, които наистина полагат услия и е трудно да отслабнат,
Дано да бъда разбрана този път :)

« Отговор #51 -: Май 03, 2007, 09:49:14 am »
Аз имам една доста едра комшийка... Тя си призна, че като иска пази диета и отслабва, но по принцип си има апетит и обича да си хапва и непрекъснато се тъпче..явно навик. Аз например също съм от слабите, ама в момента съм се закръглила и нещо не мога да сваля а трябва. Вчера изядох половин кило шок. сладолед на обяд и друго не ядох. Към 5 часа направо обезумявах от глад...Ужас! Хапнах салата от домати и сирене и после изядох кутия с шок. бисквити, че нямаше да издаяна.... :lol:
« Отговор #52 -: Май 03, 2007, 10:14:17 am »
Албена, може би за себе си си права, но първият ти постинг в тази тема действително е неуместен. Момичето е наранено от нетактична забележка на приятелка и го споделя, защото й тежи, а какво получава насреща - напътствия с едно единствено послание - "отслабни".
А след това и "хитринки" как, които четем в рубриките на женски списания и други популярни издания.
Всички знаем как се отслабва, как се дебелее ... Знаем и как се забременява ...
Понякога човек просто има нужда от една добра дума и когато такава не ни идва по-добре да си замълчим.
*
« Отговор #53 -: Май 03, 2007, 10:14:52 am »
albenanedelcheva, май "добрият тон", за който тука ме хвали народа не върши работа и ще се наложи по-натурално да ти ги опиша нещата, пък може и мъничко да го попрескоча "добрият тон".
Един от основните елементи при отслабването е Психиката. За затлъстяването има причина, при огромният процент от хората това е свързано с психологически проблем или физическо заболяване. Момичетата вече дадоха малко светлина за заболяванията (аз там съм тотално не на ясно), аз да те "светна" малко за емоционалните дупки. Могат да са най-различни - от минидепресия, чувство за недооцененост, некрасивост, невъзприемане от околните, непълноценност, до цели модели - "Моделът на "къщичка от мазнина", която те отделя от околният сват", "Модел на безсилието"...и много нюанси, комбинации и т.н. Обикнoвено дори да не е била Психиката първопричината много малко хора могат наистина да маханат с ръка на килограмите и въобще да не се отрази външният им вид на самочувствието им. "Набиването на сандвич" и оплакването в същото време е явно отричане на подсъзнателно ниво на проблема. Като един явно слаб човек, тръгне да дава неадекватни съвети на този човек със сандвича, той така хубаво го затъпква още по-надълбоко в калта, защото потвърждава чувството за безсилие е малоценност, кръгът се затваря.
Съветът ти за забравяне на зърнените храни е безобразно БЕЗОТГОВОРЕН. При пълните хора ограничаването на цяла група от храни без наблюдаване и схема от специалист води до свалятне на 3-5 кг, и след това в най-добрият случай на възстановяването им (точно както и при теб), но в по-лошият случай - на натрупване на допълнителни килограми. Само че при пълният човек свалянето на 3кг., които не си личат не е успех, докато ти се "чувстваш прекрасно", докато качването на нови 6кг. в момета на слабост след ограничаването е нова емоционална дупка, която при теб я няма.
Психологичният фактор е много много силен, много по силен от прехвалената ти Воля и Бораба с лакомията. Лошото е, че много малко хора могат действително да ти помогнат, ако проблемът се корени там. Обикновено пълният човек, трябва да го осъзнае, анализира, преодолее, ако се налага да потърси помощ и от специалисти диетолози и психолози. Адекватната помощ от близки и приятели е Подкрепа, не е "Виж ме мен, аз съм силна, справям се с килограмите, ти си Слаба и Безволева!" - това ако се чете дори само в погледа ти е вече стъпкване, а не помощ.
Ако беше се борила с много килограми, просто се обзалагам, че никога нямаше да мислиш по този начин. Гледането на нещата само от собствената камбанария обаче е много вредно - самата ти се ограничаваш във възприятието на света около теб...Това си е твоя работа де :)!

« Последна редакция: Май 03, 2007, 10:46:19 am от Lan »
*
« Отговор #54 -: Юли 10, 2007, 15:31:24 pm »
И аз искам да се включа в темата. Никога не съм била слаба, но не съм и дебела. Цял живот полагам усилия за външността си - спортувам редовно и активно, ограничавам храната, определено се храня здравословно и рядко си позволявам да хапвам разни изкусителни калороийни бомби. Горе долу съм се поддържала в един приличен вид. НО - човек винаги си има някаква природна даденост от която не може да избяга без да има сериозен риск за зравето (ако е на своя глава). Така че наистина трябва да се полагат усилия, но те невинаги ще ни гарантират резултати каквито желаем.
Освен това за проблеми със щитовидната жлеза да не говорят хора, които нямат такива! :bonk: :bonk:
 От както се оперирах наддадох 5 кг от раз и за първи път в живота не ми стават дрехи. УЖАСНО Е! Напълно разбирам всички момичета, които страдат от проблеми с теглото. Не отслабваш и това си е. Л-тироксин не се пие неконтролирано, защото освен отслабването има 100 негативни ефекта. И не може да ме убеди някой че изпъкналите очи са по - привлекателни от закръглен задник.  :veloergo: Човек придобива и непоносимост към топлина и още хиляда неща. И накрая - най-опасното - риска за сърдечно - съдовата система.
Тъпи подмятания колкото искаш от ПРОСТИ и нетактични жени. В работата не пропуснаха 100 пъти да ме питат дали съм бременна  :balk_149: и "дали не работим за бебе".
Ако не можете да ги игнорирате, РЕЖЕТЕ ги, защото не трябва да се товарите и с това. Аз така правя вече. Стига съм била възпитана :x
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #55 -: Юли 15, 2007, 18:35:47 pm »
Aelia съгласна съм с теб, че подобни хора не трябва да ги допускаме да тровят сърцата ни. Всеки сам е в състояние да се прецени как е физически и не е нужно някой от страни да ми казва ти си напълняла или много си слаба. Много хора се борят сразлични по естество проблеми. Аз отворих тази тема преди няколко месеца, но сега мога да се похваля че се чувствам прекрасно. Най-прекрасното което ми се случи е че се сбъдна мечтата ми да забременея. Сега потмятанията си ми много далечни, единственото важно е да съм спокойна и бременността да мине гладко и без проблеми. А след това зная, че килограмите бързо ще се стопят.
И мен през последните две години са ме питали сто пъти дали съм бременна. Този въпрос ми беше писнало да ми го задават. А аз все казвах: не, не съм бременна а съм напълняла. Тук някой беше написал, че при подобно подмятане че е напълняла отговаря: Ами аз не пазя линия, а окръжност. Това страшно ме развесели.
Не се давай на някой да те тъпче и подтиска емоционално. Аз се научих как да се справям  с подобни прости и нетактични намеци. Права си-Стига съм била възпитана.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #56 -: Юли 16, 2007, 14:51:43 pm »
Janeta, тихичко честито с пожелания за много леки бременност и раждане  :cloud9:
 :crossfingers:
Това е най-важното в крайна сметка - да сме щастливи, а малкото човече определено ще го постигне.  :babyflips:
И аз се надявам в скоро време да мога да се похваля със същото, пък макар и по-пълна от преди. Аз много не им се връзвам, но ме дразни най-вече намесата им в личния ми живот. Дали работя за бебе или съм бременна, това си е моя лична работа. Ако искам да споделя ще го кажа, а няма да чакам да ме разпитват.
Дай Боже да си имаме не едно, а цяла сюрия сладки дечица :beach1:
*

janeta

• 272
« Отговор #57 -: Юли 22, 2007, 12:11:51 pm »
Аелиа, миличка благодаря ти за хубавите пожелания. От цялото сисърце ти пожелавам скоро да се похвалиш, че си бременна пък нищо че си напълняла. Аз също съм напълняла. През последните повече от 4 години си играх ту надолу-ту нагоре с килограмите. винаги ще има хора, които по най-грозен начин ще се опитват да влязат в личното ни пространство и да внесат смут и разочарование. Бях много разтроена когато пуснах темата, но сега след няколко месеца мога да се похваля, че макар и пълна съм щастлива и бременна. И всички досадници вече мълчат и с нескрито любопитство постоянно ме оглеждат дали е започнал да ми нараства корема. Много е забавно да ги гледаш как с нескрит интерес те оглеждат.
Миличка желая ти скорошна бременност, много усмивки и сбъднати мечти.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #58 -: Юли 22, 2007, 13:56:10 pm »
Бях много разтроена когато пуснах темата, но сега след няколко месеца мога да се похваля, че макар и пълна съм щастлива и бременна.
Ей тва е истината :lol: За себе си само ще кажа, че откакто правим сериозни опити за бебче, съм качила някое и друго килце и имам чувството, че това е защото някакси се подготвям за бъдещето. Може и да ви се струва странно, но е така.  :lol:

*

janeta

• 272
« Отговор #59 -: Юли 22, 2007, 20:05:32 pm »
Zlatulka, не мисля че това което казваш е странно. Напротив! Организма явно си знае работата и вероятно си набавя нужни запаси. Така аз си мисля! Това че си качила някое и друго килце от горе не е голяма болка. Най важното е начинанието ви за бебе да се увенчае много скоро с успех. Стискам ти силно палци за скорошен успех. Дано скоро да се похвалиш, че сте направили бебчето. Успех миличка!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.